Pimax kondigt belachelijk krachtige standalone VR-headset aan

Pimax kondigt belachelijk krachtige standalone VR-headset aan
Pimax kondigt belachelijk krachtige standalone VR-headset aan
Anonim

De machtige Oculus Quest 2 krijgt mogelijk flinke concurrentie in de stand-alone VR-headsetruimte.

VR-headsetfabrikant Pimax heeft zojuist zijn aanstaande Reality 12K QLED-headset aangekondigd via een livestream-evenement genaamd Pimax Frontier. The Reality zit boordevol hoogwaardige functies die nog niet te zien zijn in een virtual reality-headset van consumentenkwaliteit. Het biedt ook pseudo-standalone functionaliteit die het in directe concurrentie zou kunnen plaatsen met de Oculus Quest-lijn van Facebook.

Image
Image

De Pimax Reality 12K QLED-headset heeft er 5. Resolutie van 7K per oog en een horizontaal gezichtsveld van 200 graden, samen met een verticaal gezichtsveld van 135 graden. Dit komt bijna overeen met het normale gezichtsveld dat beschikbaar is voor mensen en overtreft aanzienlijk wat beschikbaar is met andere virtual reality-headsets. De Quest 2 biedt bijvoorbeeld een gerenderd gezichtsveld van 104 graden horizontaal en 98 graden verticaal.

Pimax beweert ook dat de headset een reeks interne camera's zal bevatten die het volgen van gezichtsuitdrukkingen en het volgen van het hele lichaam mogelijk maken. Volledig stand-alone body-tracking, zonder de noodzaak van externe camera's, is een primeur voor de branche.

De zelfstandige functionaliteit werkt anders dan die van de Oculus Quest. Je hebt een opgevoerde pc nodig, maar de Pimax Reality zal content streamen via wifi, vergelijkbaar met Oculus's Air Link of Virtual Desktop-services.

Het bedrijf is ook van plan om gameconsole-achtige "VR Station"-pc's te verkopen die volledige compatibiliteit bieden.

Natuurlijk komt er bij grote macht grote financiële verantwoordelijkheid. De Pimax Reality 12K QLED VR-headset wordt eind 2022 gelanceerd voor $ 2.399. Het bedrijf zegt dat reeds bestaande klanten de huidige headsets kunnen inruilen voor een korting om dat hoge prijskaartje te compenseren.

Aanbevolen: