Android 12's nieuwe thema-opties verslaan iOS

Inhoudsopgave:

Android 12's nieuwe thema-opties verslaan iOS
Android 12's nieuwe thema-opties verslaan iOS
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Met de nieuwe Android 12-update kun je kiezen uit een breed scala aan verschillende achtergronden die je telefoon een geheel frisse look geven.
  • De functie, genaamd Material You, detecteert de accentkleuren in je achtergrond en gebruikt deze om het uiterlijk van de pictogrammen, snelle instellingen en andere UI-elementen aan te passen.
  • Ondanks de extra CPU-kracht die nodig is om de nieuwe animaties uit te voeren, leek mijn Pixel responsiever dan ooit.

Image
Image

Noem me oppervlakkig, maar door de nieuwe aanpassingsopties van Android 12 ben ik opnieuw verliefd geworden op het besturingssysteem.

Voor de onlangs uitgebrachte Android-update kun je kiezen uit een breed scala aan verschillende achtergronden die je telefoon een geheel frisse uitstraling geven. Natuurlijk kun je de achtergrond op een iPhone wijzigen, maar Android gaat nog een stap verder door de pictogrammen en elementen van het besturingssysteem af te stemmen op je nieuwe achtergrond.

Eerlijk gezegd doet de nieuwe Android 12-functie me beseffen hoe saai de iOS-interface is geworden. Het lijkt een kleinigheid om een nieuw thema op onze telefoon te hebben, maar we besteden elke dag belachelijk veel tijd aan het staren naar onze schermen.

Materiaal Jij

De nieuwste versie van het ontwerp van Android werd onthuld in Android 12, genaamd Material You. Met deze functie kun je het hele uiterlijk van je telefoon veranderen zodra je van achtergrond verandert.

Materiaal Je detecteert de accentkleuren in de achtergrond die je hebt gekozen en gebruikt ze om overeen te komen met het uiterlijk van de pictogrammen, schakelaars voor snelle instellingen en andere elementen die dit ondersteunen.

"Vanaf het moment dat je een Android 12-apparaat oppakt, voel je hoe het tot leven komt met elke tik, veeg en scroll", schreef Sameer Samat, vice-president productbeheer voor Android en Google Play, op de website van het bedrijf.

Toen ik onlangs mijn Google Pixel 4a heb bijgewerkt naar het nieuwste besturingssysteem, heb ik gretig de beschikbare opties bekeken en was ik blij met de array. Ik koos een ruimtethema en was heel blij met het beeld met hoge resolutie van de aarde vanuit een baan die langzaam ronddraaide.

De animaties op Android 12 maken een subtiel, maar merkbaar verschil tijdens de gebruikerservaring. Mijn Pixel leek tot leven te komen bij elke tik, veeg en scroll. De telefoon reageert ook op mijn aanraking met vloeiende bewegingen en animaties. Als u bijvoorbeeld uw meldingen op het vergrendelscherm negeert, wordt uw klok prominenter weergegeven, zodat u weet wanneer u helemaal bij bent.

Image
Image

Ondanks de extra CPU-kracht die nodig is om de nieuwe animaties uit te voeren, leek mijn Pixel responsiever dan ooit; Google beweert dat Android 12 een betere energie-efficiëntie biedt, zodat u uw apparaat langer zonder opladen kunt gebruiken.

"Dit werd bereikt door enkele verbeteringen onder de motorkap, waaronder het verminderen van de CPU-tijd die nodig is voor kernsysteemservices met maximaal 22%, en het verminderen van het gebruik van grote kernen door de systeemserver met maximaal 15%, " schreef Samat.

Beter dan iOS?

Het is opmerkelijk wat een verschil een paar aanpassingen aan het thema van de telefoon maken in het dagelijks gebruik. Ik gebruik meestal een iPhone 12 Pro Max en er gaat niets boven Material You beschikbaar op iOS.

Als je de achtergrond op iOS verandert, krijg je een mooie achtergrondafbeelding, maar al het andere in de interface blijft hetzelfde. Ik ben klaar om dingen op mijn iPhone te veranderen. Helaas, om hetzelfde aanpassingsniveau als Android te krijgen, moet je je telefoon "jailbreaken". Dit proces kan het bevrijden van de beperkingen die worden opgelegd door het standaard besturingssysteem, maar het kan niet alleen uw garantie ongeldig maken, het wordt ook niet aanbevolen voor de meeste gebruikers.

De animaties op Android 12 maken een subtiel maar merkbaar verschil tijdens de gebruikerservaring.

Gelukkig zijn er enkele opties van derden beschikbaar om je iPhone een ander uiterlijk te geven. Er is bijvoorbeeld Themify, een app die een keuze biedt uit widgets, pictogrammen en stilstaande en live achtergronden.

Misschien wil je ook de WidgetSmith-app bekijken, die een breed scala aan vooraf gemaakte thema's voor je iPhone en iPad biedt. De thema's bieden verschillende combinaties van kleuren, lettertypen en lay-outs.

Image
Image

Een andere optie is Thema's: Widget, Icons Packs 15, die nieuwe pictogrammen, achtergronden en widgets biedt om je iPhone een unieke look te geven. Houd er rekening mee dat thema's uw daadwerkelijke app-pictogrammen niet veranderen. In plaats daarvan installeert de software aangepaste snelkoppelingen voor de apps die er anders uitzien dan de stockfoto's.

Als je al een Android-gebruiker bent, is het de moeite waard om te upgraden naar Android 12, simpelweg vanwege het leuke en veelzijdige materiaal dat je krijgt. Ik hoop alleen dat Apple met een vergelijkbare manier komt om iPhones aan te passen.

Aanbevolen: