Dell's nieuwe ultrasharp webcam kan de beste van Logitech niet verslaan

Inhoudsopgave:

Dell's nieuwe ultrasharp webcam kan de beste van Logitech niet verslaan
Dell's nieuwe ultrasharp webcam kan de beste van Logitech niet verslaan
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Dell Ultrasharp-webcam heeft een Sony Starvis-beeldsensor en kan 4K-video vastleggen.
  • Ondanks de specificaties is de beeldkwaliteit van de webcam niet beter dan de concurrentie.
  • Het luxueuze en duurzame ontwerp van de camera is een probleem bij dagelijks gebruik.
Image
Image

Er is een nieuwe concurrent in de webcambusiness.

Geprijsd op $ 199,99, hoopt Dell's Ultrasharp-webcam te concurreren met de best beschikbare, waaronder Logitech's populaire Brio en Razer's nieuwe Kiyo Pro. Dell's heeft een aanrechtbenadering. Het biedt onder meer 4K-resolutie, AI-autoframing en een IR-camera.

Ik heb de nieuwe Dell Ultrasharp-webcam zij aan zij vergeleken met zijn concurrenten om te zien of een lange lijst met functies tot echte resultaten leidt.

De resultaten van deze vergelijking verrasten me.

De hype laten leeglopen

Dell's Ultrasharp-webcam heeft een Sony Starvis-beeldsensor die is ontworpen om de beeldkwaliteit voor beveiligingscamera's in situaties met weinig licht te verbeteren. Dell is niet het eerste bedrijf dat het gebruikt. Razer's Kiyo Pro heeft ook een Sony Starvis-sensor. De webcam van Dell kan echter overweg met 4K, terwijl de Razer beperkt is tot 1080p.

Beide camera's moeten Logitech's Brio verslaan, de kampioen van high-end webcams. De Brio kan 4K aan, maar heeft geen Sony Starvis-sensor. Je zou kunnen denken dat Logitech hierdoor benadeeld wordt, maar kijk zelf maar.

Image
Image

Deze opname was voor een raam dat voor natuurlijk licht zorgde. Het beeld van de Brio ziet er scherper uit en zorgt voor een meer gelijkmatige, nauwkeurige huidtint over mijn gezicht. Het verzadigt mijn rode shirt echter wel.

Dell's Ultrasharp ziet er warm en aangenaam uit, maar als je inzoomt, zul je merken dat hij minder details vastlegt in mijn haar, bril en ogen. Razer's Kiyo Pro ziet er bijna net zo scherp uit als de Dell, maar heeft moeite met kleur en ziet er dof uit.

Deze eerste vergelijking levert een groothoek op met gelijkmatige verlichting. Hoe gaan de webcams om met een donkerdere, strakkere opname?

Image
Image

Logitech neemt opnieuw de leiding. Het beeld van de Brio is iets minder helder dan de Dell, maar scherper. De Dell blijft worstelen met mijn huidskleur en kiest voor een look die te warm en rooskleurig is. Razer's Kiyo Pro komt als laatste binnen met een bruikbaar maar donker beeld dat veel detail verliest.

De resultaten van deze vergelijking verrasten me. Dell en Razer benadrukken de Sony Starvis-sensor, die zogenaamd uitblinkt in slechte of bescheiden verlichting, maar de hype was gebakken lucht. De oudere Brio-webcam legde de helderste, scherpste resultaten vast.

Te veel luxe kan een slechte zaak zijn

AI auto-framing, dat voor het eerst op Anker's Powerconf C300 kwam, is opgenomen in de webcamsoftware van Dell. Het snijdt de camera automatisch bij zodat je gezicht in beeld blijft. De Dell Ultrasharp-webcam heeft ook een IR-sensor die inloggen met Windows Hello-gezichtsherkenning ondersteunt. Logitech's Brio ondersteunt dit, maar Razer's Kiyo Pro niet.

Dell's Ultrasharp webcam heeft een duurzame metalen behuizing die duur aanvoelt. Het is ook omvangrijk, wat een probleem is als je iets in de buurt van je monitor hebt (zoals een lamp of planken). De Brio van Logitech is de lichtste en past op de meeste laptops, terwijl de zwaardere Dell- en Razer-webcams ervoor kunnen zorgen dat kleinere laptops achteruit klappen.

Dell's Ultrasharp webcam heeft zijn prioriteiten niet op een rij.

Dell biedt een standaard opvouwbare houder om op een monitor te plaatsen en een schroefbevestiging die u aan een camerastatief kunt bevestigen. Beide maken verbinding met de camera met een bevredigende magnetische klik. De Logitech- en Razer-camera's hebben echter een ingebouwde schroefbevestiging, dus er is maar één houder om bij te houden, niet twee.

Ik ben geen fan van de verzonken USB-C-connector van Dell. Het werkte met de meegeleverde kabel, maar andere kabels passen mogelijk niet. De kabel die bij Razer's Kiyo Pro werd geleverd, was te dik, terwijl een andere USB-C-kabel van een andere fabrikant te breed was. Dit probleem is uniek voor de Dell-webcam.

Een kenmerk dat de Dell Ultrasharp mist, is een microfoon, omdat het bedrijf verwacht dat kopers die een premium webcam kopen, al een hoogwaardige microfoon hebben. Ik gebruik wel vaker een headset-microfoon, maar een ingebouwde microfoon is geweldig voor meer informele videogesprekken. Het volledig weggooien lijkt een vreemde keuze.

Conclusie

Dell's Ultrasharp-webcam heeft zijn prioriteiten niet op een rij. Het bevat een Sony-sensor en geavanceerde functies zoals een IR-camera en AI auto-framing, maar levert geen beeldkwaliteit. Logitech's Brio, die nu vier jaar oud is, verslaat de Dell en is vaak beschikbaar voor $ 20 tot $ 40 minder. Dat maakt de keuze makkelijk: koop gewoon de Logitech.

Aanbevolen: