Hoe de Apple Watch kan helpen senioren veilig te houden

Inhoudsopgave:

Hoe de Apple Watch kan helpen senioren veilig te houden
Hoe de Apple Watch kan helpen senioren veilig te houden
Anonim

Apple Watch heeft ingebouwde functies waarmee oudere of kwetsbare familieleden contact kunnen opnemen met hulpdiensten en dierbaren. Apps van derden kunnen nog meer hulp bieden. Dit is wat u moet weten over de noodfuncties van Apple Watch voor senioren.

Image
Image

Apple Watch Emergency SOS-functie

De Apple Watch Emergency SOS-functie kan letterlijk levensreddend zijn voor uw dierbaren, door hen te helpen de noodhulpdiensten te bellen en hun noodcontacten met één druk op de knop te waarschuwen.

Nood-SOS gebruiken:

  1. Houd de Apple Watch-knop aan de zijkant ingedrukt totdat je de Emergency SOS-schuifregelaar ziet.
  2. Houd de zijknop ingedrukt totdat een waarschuwing klinkt en het aftellen begint.
  3. Als het aftellen is afgelopen, belt de Apple Watch automatisch de hulpdiensten.

    Image
    Image

    Als je per ongeluk Emergency SOS hebt gestart, laat je de zijknop los en tik je op Annuleren. Als een oproep per ongeluk is gestart, tikt u op Beëindigen.

  4. Nadat de Apple Watch de hulpdiensten heeft gebeld, stuurt deze een sms met uw locatie naar uw aangewezen contactpersonen voor noodgevallen. Als je locatie verandert, krijgen je contacten een update.

    Als de Apple Watch geen mobieltje heeft, moet de gekoppelde iPhone in de buurt zijn om de Emergency SOS-functie te laten werken.

Contacten voor noodgevallen instellen

Hier leest u hoe u uw contactpersonen voor noodgevallen aanwijst, zodat de Emergency SOS-functie de juiste mensen waarschuwt.

  1. Op je iPhone, open de Gezondheid-app en tik op het profile icoon.
  2. Tik op Medische ID en tik vervolgens op Bewerken.
  3. Scroll naar beneden en tik op Contact voor noodgevallen toevoegen.

    Image
    Image
  4. Tik op een contact en wijs vervolgens uw relatie aan. Herhaal dit proces om al je contacten voor noodgevallen toe te voegen.

    Image
    Image

Apple Watch Valdetectie

Met behulp van de ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop van de Apple Watch Series 4 of nieuwer kan het apparaat detecteren wanneer een gebruiker een zware val heeft gemaakt. Het horloge tikt de gebruiker op de pols, geeft een waarschuwingsbericht weer en laat een alarm afgaan. Als de gebruiker OK is, kunnen ze op I'm OK tikken of de melding op hun Apple Watch sluiten.

Als het horloge geen invoer ontvangt en detecteert dat de drager een minuut lang niet mobiel is geweest, belt het automatisch de hulpdiensten na 30 seconden aftellen en een reeks luidere waarschuwingen. Wanneer de oproep tot stand komt, speelt de Apple Watch een bericht af waarin wordt uitgelegd dat de gebruiker is gevallen en de huidige locatie van de gebruiker wordt weergegeven. Wanneer dat gesprek eindigt, stuurt de Apple Watch een bericht naar de lijst met contacten voor noodgevallen van de gebruiker.

OuderlingNu controleren

Image
Image

ElderCheck Now is een gratis app van derden die een uitstekende aanvulling is op de gezondheidsbewakingsfuncties van Apple Watch. De app is beschikbaar om te downloaden voor Apple Watch en iPhone en dient als hulpmiddel voor dierbaren en zorgverleners om ouderen of kwetsbare mensen in te checken.

Nadat een verzorger en een senior beide ElderCare Now hebben geïnstalleerd, kan een verzorger een incheckverzoek indienen. De ouderling kan reageren door op I'm OK op hun Apple Watch of iPhone te tikken en hun locatie- en hartslaginformatie te leveren.

Plan en automatiseer check-ins, pas de app aan uw voorkeuren aan en integreer He althKit-gegevens.

Image
Image

Medicatieherinneringsapps

Als je geliefde hulp nodig heeft bij het bijhouden van hun medicatie-inname, kunnen gratis medicatie-herinneringsapps voor de Apple Watch hen helpen op schema te blijven.

Mango He alth omvat medicatieherinneringen, herinneringen over gewoonten, zoals drinkwater, waarschuwingen voor interacties tussen geneesmiddelen, hervulherinneringen en nog veel meer.

Aanbevolen: