Hoe Android Autofill-instellingen te beheren

Inhoudsopgave:

Hoe Android Autofill-instellingen te beheren
Hoe Android Autofill-instellingen te beheren
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Systeem > Taal en invoer > Geavanceerd > Service voor automatisch aanvullen > Service toevoegen en volg de instructies op het scherm om automatisch invullen in te schakelen.
  • Als je Google gebruikt als service voor automatisch aanvullen, kun je je ervaring voor automatisch aanvullen aanpassen op Android, maar dit werkt niet hetzelfde met services van derden.
  • Je kunt gegevens voor automatisch aanvullen verwijderen vanuit Instellingen als je Google gebruikt om automatisch aan te vullen, maar je moet naar de app van je gekozen service gaan om gegevens voor automatisch aanvullen van derden te verwijderen.

Android automatisch aanvullen slaat persoonlijke informatie, adressen, betaalmethoden en wachtwoorden op. Het maakt verbinding met Google-apps, waaronder Google Maps, Google Pay en Chrome-wachtwoordbeheer. Als u een andere wachtwoordbeheerder gebruikt, kunt u die ook toevoegen, maar u kunt slechts één autofill-service tegelijk hebben. Hier leest u hoe u automatisch aanvullen inschakelt, instellingen voor automatisch aanvullen op Android aanpast en de informatie bewerkt die Google opslaat.

Deze instructies zijn van toepassing op Android 10, 9.0 (Nougat) en 8.0 (Oreo). De screenshots zijn van Android 10; oudere versies van het besturingssysteem kunnen er anders uitzien.

Android automatisch aanvullen inschakelen en aanpassen

Het is eenvoudig om automatisch aanvullen van Android in en uit te schakelen, de belangrijkste instellingen aan te passen en opgeslagen informatie te bewerken. U kunt automatisch aanvullen van wachtwoordbeheerders van Google of van derden toestaan.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Scroll naar beneden en tik op Systeem > Taal en invoer.
  3. Tik op Geavanceerd om de sectie uit te vouwen.

    Image
    Image
  4. Tik op Autofill-service.
  5. Tik nogmaals op Autofill-service.

    Uw scherm zal Geen of een app-naam weergeven, als u er een gebruikt. U ziet een lijst met apps die automatisch kunnen worden ingevuld. Google staat standaard op de lijst; u kunt ook wachtwoordbeheerders toevoegen.

  6. Tik op Service toevoegen.

    Image
    Image

    Als u Geen selecteert, wordt de service voor automatisch aanvullen uitgeschakeld.

  7. Selecteer een wachtwoordbeheerder, waarna Google u vraagt te bevestigen dat u de app vertrouwt. Tik op OK als je dat doet.

    Image
    Image

Voor sommige Android-apparaten moet u uw telefoon mogelijk opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren.

Instellingen voor automatisch aanvullen van Google beheren

Als je in de bovenstaande stappen een wachtwoordbeheerder van derden hebt gekozen, zijn er geen beschikbare instellingen om aan te passen; als u in de bovenstaande stappen Google heeft gekozen, ziet u een instellingentandwiel ernaast. Hier leest u hoe u uw gegevens voor automatisch aanvullen kunt toevoegen en bewerken.

  1. Tik op het Instellingen tandwiel. Het geeft het primaire e-mailadres weer dat aan uw telefoon is gekoppeld.
  2. Tik op Account. Als de juiste e-mail wordt weergegeven, tikt u op Doorgaan.

    Image
    Image

    Zo niet, tik dan op de pijl omlaag naast het e-mailadres en kies een ander adres. Als je het niet ziet, moet je het toevoegen; Android ondersteunt meerdere Gmail-accounts.

  3. Op het scherm Automatisch aanvullen met Google ziet u de instellingen voor automatisch aanvullen van Google, waaronder persoonlijke informatie, adressen, betaalmethoden en wachtwoorden. U kunt persoonlijke informatie, adressen en betalingsmethoden bewerken.
  4. Tik op Persoonlijke informatie om je naam, e-mail, opleiding, werkgeschiedenis, sites, profielen (YouTube, Twitter, enz.), geslacht, verjaardag en meer te bewerken. Tik op het potlood pictogram om deze informatie te bewerken.

    Image
    Image
  5. Tik op Adressen om Google Maps en opgeslagen plaatsen weer te geven.
  6. Tik op Betaalmethoden om verbinding te maken met Google Pay. (De app blokkeert screenshots.)
  7. Tik op Passwords om verbinding te maken met de wachtwoordbeheerder van Google - u kunt Aanbieding inschakelen om wachtwoorden op te slaan, automatisch inloggen en alle geweigerde sites of apps die u heeft geblokkeerd voor wachtwoorden besparing. U kunt op Meer toevoegen tikken om handmatig wachtwoorden toe te voegen.

    Image
    Image

Hoe Android Autofill-gegevens te verwijderen

Je kunt Android-gegevens voor automatisch aanvullen bewerken, zoals hierboven beschreven, en je kunt ook gegevens verwijderen die onjuist zijn. Als u een wachtwoordbeheerder van derden gebruikt, kunt u wachtwoorden rechtstreeks uit die app verwijderen. Als je Google gebruikt, kun je je gegevens openen en verwijderen via Instellingen.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Scroll naar beneden en tik op Systeem > Taal en invoer.
  3. Tik op Geavanceerd om de sectie uit te vouwen.

    Image
    Image
  4. Tik op Autofill-service.
  5. Tik op het Instellingen tandwiel naast Google.
  6. Tik op Persoonlijke informatie, adressen, betaalmethoden of wachtwoorden.

    Image
    Image
  7. Tik op het Persoonlijke informatie scherm op het potloodpictogram. Verwijder de informatie die u wilt verwijderen en tik vervolgens op OK.
  8. Tik op het scherm Adressen op een lijst, tik op het potloodpictogram en vervolgens op de Xnaast een locatie.

    Image
    Image
  9. Op het Betaalmethoden scherm tikt u op Verwijderen naast de creditcard of account.
  10. Tik op het scherm Wachtwoorden op de website die u wilt verwijderen, tik op Verwijderen en tik vervolgens op Verwijderenopnieuw op het bevestigingsbericht.

    Image
    Image

Aanbevolen: