Hoe maak je polygonen en sterren in InDesign

Inhoudsopgave:

Hoe maak je polygonen en sterren in InDesign
Hoe maak je polygonen en sterren in InDesign
Anonim

Wat te weten

  • Dubbelklik op het gereedschap Polygon. Voeg in de Polygooninstellingen een polygoon toe of wijzig het aantal zijden van een geselecteerde polygoon.
  • Een ster tekenen: Klik op het gereedschap Polygon en klik op de pagina. Voer naast Aantal zijden het aantal sterpunten in. Voer in Star Inset een percentage in.
  • Pas standaardinstellingen toe om stervormen te maken, waaronder een ster met 5 punten, ster in Gold Seal-stijl, Starburst, Asterisk of Curvy Starburst.

Dit artikel legt uit hoe u polygonen met maximaal 100 zijden en sterren kunt tekenen in Adobe InDesign. Er is geen sneltoets voor het gereedschap Veelhoek, dus u moet het gereedschap kiezen op de werkbalk, waar het is genest onder het gereedschap Rechthoek. Deze instructies werken voor Adobe InDesign CC 2020, hoewel deze functionaliteit al lang in het platform bestaat.

Het polygoongereedschap gebruiken

Image
Image

Gebruik het gereedschap Veelhoek om een veelhoek te maken met specifieke vullingen, omtrekken en effecten.

Stel het aantal zijden van uw polygoon in door te dubbelklikken op het gereedschap Polygon in de werkbalk om het dialoogvenster Polygooninstellingen te openen, waar u het aantal zijden van een geselecteerde veelhoek of stel het aantal zijden voor veelhoeken in. Het vak Polygooninstellingen bevat een invoerveld voor Aantal zijden en een veld voor Sterinzet, dat wordt gebruikt wanneer u sterren tekent.

Controleer het vervolgmenu voor het gereedschap Rechthoek om het gereedschap Veelhoek te vinden, als het nog niet in uw werkbalk staat.

Als je de shift-toets ingedrukt houdt terwijl je een veelhoek tekent, worden alle zijden even lang. Voor een onregelmatige polygoonvorm past u de polygoon aan nadat u deze hebt getekend met het gereedschap Direct selecteren. Pak afzonderlijke ankerpunten en verplaats ze of gebruik het gereedschap Richtingspunt converteren, genest onder het gereedschap Pen en toegankelijk met de sneltoets Shift+C. Gebruik het om scherpe hoeken in afgeronde hoeken te veranderen.

Sterren tekenen

Image
Image

Teken honderden stervormen met het gereedschap Veelhoek.

Zonder een voorbeeld kan het wat vallen en opstaan kosten om de ster precies goed te krijgen, maar als je eenmaal begrijpt hoe de Star Inset werkt, is het eenvoudig.

Klik met het gereedschap Veelhoek geselecteerd op de pagina om het dialoogvenster Veelhoekinstellingen te openen om het aantal zijden en sterinzet op te geven.

Voer een getal in het veld Aantal zijden in dat overeenkomt met het aantal punten dat je op je ster wilt hebben.

Voer een sterinzetpercentage in dat van invloed is op de diepte of grootte van de sterpunten.

Sleep de cursor over het werkgebied. InDesign verdubbelt het aantal ankerpunten in uw polygoon en verplaatst elk ander ankerpunt en naar het midden van de vorm met het percentage dat u opgeeft.

Maak en verfijn je stervormen

Image
Image

Als je geen tijd of zin hebt om te experimenteren, pas dan de standaardinstellingen toe om verschillende specifieke stervormen te maken. Wijzig de instellingen om nog meer sterren te maken. De nummers komen overeen met de genummerde stervormen in de afbeelding.

  1. Basis 5-punts ster. Voor een perfecte vijfpuntige ster, zoals die op de vlag van de VS of Texas, tekent u een vijfzijdige veelhoek met een sterinzet van 50 procent en dezelfde hoogte en breedte.
  2. Gold Seal Style Star. Probeer een 20-zijdige polygoon met een sterinzet van slechts 15 procent.
  3. Gold Seal Style Star. Een andere versie met gouden zegel kan 30 zijden hebben met een sterinzet van 12 procent. Houd de shift-toets ingedrukt tijdens het tekenen om het een perfect cirkelvormig zegel te houden.
  4. Starburst Om een starburst-vorm met onregelmatige punten te maken, begint u met een veelhoek van 14 zijden en een sterinzet van 80 procent. Gebruik het gereedschap Direct selecteren om enkele van de buitenste ankerpunten te selecteren en deze naar het midden van de ster of weg van het midden te verplaatsen om de lengte van de sterarmen te variëren.
  5. Asterisk of Square Point Star. Begin voor een stervorm met rechthoekige punten met een 16-zijdige veelhoek met een sterinzet van 50 procent. Gebruik vervolgens de tool Ankerpunt verwijderen uit het vervolgmenu Pen om alle andere ankerpunten te verwijderen.
  6. Curvy Starburst Een andere onregelmatige stervorm begint met een veelhoek met zeven zijden en een sterinzet van 50 procent. Gebruik het gereedschap Direct selecteren om enkele van de buitenste ankerpunten te verplaatsen. Gebruik vervolgens het gereedschap Richtingspunt converteren op alleen de binnenste ankerpunten om er krommen van te maken. Klik met het gereedschap op het ankerpunt en sleep het een beetje om de handvatten zichtbaar te maken. Selecteer het anker of de handvatten om de curve te manipuleren om het te krijgen zoals u het wilt.

Aanbevolen: