Het verloopgereedschap en het verlooppaneel in InDesign CC

Inhoudsopgave:

Het verloopgereedschap en het verlooppaneel in InDesign CC
Het verloopgereedschap en het verlooppaneel in InDesign CC
Anonim

Een verloop is een mengsel van twee of meer kleuren of van twee tinten van dezelfde kleur. Goed gekozen gradiënten voegen diepte en dimensie toe aan uw lay-outs, maar het gebruik van te veel gradiënten kan verwarring veroorzaken bij de kijker. U kunt verlopen toepassen op vullingen en lijnen in Adobe InDesign CC met behulp van het gereedschap Verloop en het deelvenster Verloop. De tools die Adobe InDesign CC de operator geeft, omvatten ook het deelvenster Stalen.

Het standaard verloop in InDesign is zwart naar wit, maar er zijn veel andere verlopen mogelijk.

Deze instructies werken voor Adobe InDesign CC.

Maak een verloopstaal met het deelvenster Stalen

Image
Image

Adobe raadt aan om nieuwe verlopen te maken met behulp van het deelvenster Stalen, waar u een nieuw verloop kunt maken, het een naam kunt geven en het kunt bewerken. Later pas je je nieuwe verloop toe met het gereedschap Verloop.

Druk op F5 om het deelvenster Stalen te openen als dit nog niet is geopend. Zorg ervoor dat u zich in de Gradient Swatches-weergave bevindt door op de selector onder aan het paneel te klikken - degene die eruitziet als een klein Connect 4-raster.

Je ziet alle kleurverloopstalen die momenteel aan het document zijn gekoppeld. In veel gevallen is de lijst leeg, tenzij u een document hebt geïmporteerd dat stalen bevat als onderdeel van de onderliggende stijlinstellingen. Om een nieuw kleurverloopstaal toe te voegen, klikt u op het pictogram Nieuw staal onder aan het paneel - degene die eruitziet als een kleine Post-It-notitie.

Image
Image

Geef in het vak Gradient Options je staal een naam en kies een type. Uw opties zijn lineair (het verloop verloopt in een rechte lijn) en radiaal (het verloop heeft de vorm van een cirkel met een stip in het midden). De onderkant van de doos toont een hellingbaan. Deze helling is aanzienlijk - hij biedt drie schuifregelaars. De bovenste schuifregelaar, in de vorm van een diamant, balanceert de start- en stoptint van het verloop en dient in feite als een rem of een gaspedaal voor hoe snel het verloop overgaat.

De twee vierkante schuifregelaars regelen de stopkleur. Klik op een van deze vierkante schuifregelaars om het gedeelte Stopkleur van het vak Verloopopties te activeren. Wanneer het is geactiveerd, bent u vrij om de stopkleur te kiezen door de vervolgkeuzelijst te gebruiken om te kiezen uit CMYK, Lab, RGB of bestaande stalen. In de CMYK-modus kunt u bijvoorbeeld onafhankelijk de waarden voor cyaan, geel, magenta en zwart van de stopkleur configureren (ideaal voor afdrukken met vier processen!).

Klik op het andere vierkant om de andere stopwaarde in te stellen. Je verloop zal dan tussen de twee overvloeien, gebaseerd op het buigpunt dat je instelt met de ruitvormige schuifregelaar.

Gebruik het gereedschap Verloop om een verloop toe te passen

Image
Image

Nu u een verloop heeft gemaakt, past u het toe door een object in het document te selecteren, op het gereedschap Gradient in de Toolbox te klikken en vervolgens over het object te klikken en te slepen - van van boven naar beneden of van links naar rechts of in welke richting u het verloop wilt laten gaan.

Het gereedschap Verloop past het type verloop toe dat is geselecteerd in het deelvenster Verloop.

U kunt een verloop omkeren door op het item met het verloop te klikken en vervolgens op Omkeren in het deelvenster Verloop te klikken.

Aanbevolen: