InDesign-hulpmiddelen voor kaders en vormen

Inhoudsopgave:

InDesign-hulpmiddelen voor kaders en vormen
InDesign-hulpmiddelen voor kaders en vormen
Anonim

Adobe InDesign CC geeft standaard het gereedschap Rechthoekkader en het gereedschap Rechthoekvorm weer in de Toolbox, die zich meestal links van de werkruimte bevindt. Deze tools hebben een vervolgmenu dat wordt aangegeven door een kleine pijl in de rechterbenedenhoek van de tool. Om toegang te krijgen tot deze extra hulpmiddelen, klikt u met uw muisknop totdat het vervolgmenu verschijnt en selecteert u vervolgens het gewenste hulpmiddel.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Adobe InDesign 2020.

Indesign Frame-tools vs. Shape-tools

De gereedschappen werken op dezelfde manier, maar tekenen verschillende vormen. Verwar de kadergereedschappen niet met de vormgereedschappen Rechthoek, Ellips en Veelhoek. De kadertools maken kaders (of kaders) voor afbeeldingen. De gereedschappen Rechthoek, Ellips en Veelhoek tekenen vormen om te vullen of omlijnen met kleur.

Om toegang te krijgen tot deze tools met een toetsenbordcommando, gebruik F voor frames en gebruik M voor vormen.

Hoe de Frame-tool te gebruiken

Om een van de kadergereedschappen te gebruiken, selecteert u het Frame-gereedschap in de Toolbox, selecteert u een lege ruimte in de werkruimte en sleept u de aanwijzer om de vorm te tekenen.

Image
Image

Als je Shift ingedrukt houdt terwijl je sleept, wordt het kadergereedschap op de volgende manieren beperkt:

  • Houd Shift ingedrukt terwijl je tekent met het Rectangle Frame Tool om een perfect vierkant frame te maken.
  • Houd Shift ingedrukt terwijl je tekent met het Ellipse Frame Tool om een cirkelframe te maken.
  • Houd Shift ingedrukt terwijl je tekent met het Polygon Frame Tool om een vorm te maken met alle zijden van dezelfde lengte.

De frames die zijn gemaakt met het rechthoekframe, ellipsframe of polygoonframe kunnen tekst of afbeeldingen bevatten. Gebruik het gereedschap Tekst om van het kader een tekstkader te maken.

Een afbeelding in een kader plaatsen

Plaats een afbeelding in een kader met een van deze methoden:

Teken het kader en plaats de afbeelding

  1. Teken een kader door een kadergereedschap te selecteren en de muis in de werkruimte te slepen.

    Image
    Image
  2. Selecteer het frame dat je hebt getekend.

    Image
    Image
  3. Ga naar Bestand > Plaats.

    Image
    Image
  4. Kies een afbeelding en selecteer Open.

    Image
    Image

Selecteer de afbeelding en selecteer Automatische plaatsing

  1. Ga naar File > Place zonder kaders te tekenen.

    Image
    Image
  2. Kies een afbeelding en selecteer Open.

    Image
    Image
  3. Selecteer ergens in de werkruimte. De afbeelding wordt automatisch in een rechthoekig kader geplaatst dat op de afbeelding past.

    Image
    Image

Formaat van een frame wijzigen of de grootte van een afbeelding in een frame wijzigen

Als je een afbeelding in een frame selecteert met het Selectiegereedschap, zie je een selectiekader dat het selectiekader is van het rechthoekige frame van de afbeelding. Als u dezelfde afbeelding selecteert met het Direct selectiegereedschap, selecteert u in plaats van het kader dat de afbeelding bevat, de afbeelding binnen het kader. Je ziet een roodachtig begrenzingsvak, het begrenzingsvak van de afbeelding.

Image
Image
  • Resize alleen het frame, maar niet de geplaatste afbeelding door het Selection Tool te kiezen en een hoek of handvat van het frame te slepen.
  • Resize alleen de afbeelding door de handvatten van de afbeelding te slepen met de Directe selectie tool.
  • Verklein zowel de afbeelding als het frame door het frame te selecteren en Auto-Fit te kiezen in het regelpaneel. Of selecteer een hoek van het kader en houd de Shift-toets ingedrukt terwijl u sleept om het formaat van de afbeelding en het kader proportioneel te wijzigen.

Formaat van een frame met tekst wijzigen

Frames kunnen ook tekst bevatten. Om het formaat van een tekstkader te wijzigen:

  • Selecteer het kader dat de tekst bevat en dubbelklik op een handgreep om het kader automatisch te verkleinen of uit te breiden, zodat de tekst erin past.
  • Als het kader te groot is voor de tekst die het bevat, dubbelklikt u op een handvat om het kader aan het einde van de tekst te klikken.
  • Als het kader te klein is om de tekst weer te geven, dubbelklikt u op een handvat om het kader uit te vouwen totdat alle tekst wordt weergegeven.
Image
Image

Gebruik de vormgereedschappen

De vormgereedschappen worden vaak verward met de kadergereedschappen. Houd het Rechthoekgereedschap ingedrukt om een vervolgmenu weer te geven voor toegang tot de ellips- en veelhoekgereedschappen. Gebruik deze hulpmiddelen om vormen te tekenen die u wilt vullen of omlijnen met kleur. Je tekent deze op dezelfde manier als je kaders tekent. Selecteer het gereedschap, klik op de werkruimte en sleep om de vorm te vormen. Net als bij de kadertools kunnen de vormtools worden beperkt:

  • Houd de Shift toets ingedrukt terwijl je tekent met het Rechthoekgereedschap om een vierkant te maken.
  • Houd de Shift toets ingedrukt terwijl je tekent met de Ellips Tool om een cirkel te maken.
  • Houd de Shift toets ingedrukt terwijl je tekent met het Polygon Tool om een vorm te maken met alle zijden van dezelfde lengte.
Image
Image

Vul de vorm met een kleur of pas een lijn toe om deze te omlijnen.

Aanbevolen: