Hoe een voorkeurs-SMTP-server op een Mac te specificeren

Inhoudsopgave:

Hoe een voorkeurs-SMTP-server op een Mac te specificeren
Hoe een voorkeurs-SMTP-server op een Mac te specificeren
Anonim

Wat te weten

  • Kies de Mail app uit het Mac Dock. Selecteer Mail in de menubalk en kies Voorkeuren.
  • Open het tabblad Accounts en selecteer een account. Kies de Serverinstellingen tab.
  • Selecteer naast Account uitgaande e-mail de gewenste server of kies Bewerk SMTP-serverlijst om nog een server toe te voegen.

Dit artikel legt uit hoe je een SMTP-server voor een e-mailaccount kunt wijzigen of toevoegen. De informatie in dit artikel is van toepassing op macOS Big Sur (11) tot en met OS X Lion (10.7).

Een SMTP-server toevoegen of wijzigen

Verschillende populaire e-mailproviders, waaronder Google, Yahoo, Exchange en AOL, zijn vooraf geconfigureerd met een standaard SMTP-server op Macs. Dat is niet bij alle e-mailproviders het geval. Mogelijk hoeft u nooit een wijziging aan te brengen in de standaard e-mailserver die voor een account wordt vermeld, maar het kan zijn dat u door een ISP of een werkgever wordt gevraagd om een voorkeurs-SMTP-server te gebruiken.

Een voorkeursserver voor uitgaande SMTP-mail instellen voor een account in de Mail-app:

  1. Open de Mail applicatie door op het icoon in het Dock te klikken.
  2. Klik op Mail in de menubalk en selecteer Voorkeuren in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  3. Klik op het tabblad Accounts in het scherm dat wordt geopend en markeer het account waarvoor u een server voor uitgaande e-mail wilt specificeren.

    Als het account niet wordt vermeld, klikt u op het plusteken om een account toe te voegen. Selecteer het type account in het scherm dat wordt geopend en voer de gevraagde informatie in.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Serverinstellingen tab.

    Image
    Image
  5. Kies de gewenste server in de vervolgkeuzelijst naast Account uitgaande e-mail.

    Als u een nieuwe server voor uitgaande e-mail voor een account wilt bewerken of toevoegen, klikt u op Bewerk SMTP-serverlijst in het vervolgkeuzemenu en brengt u de wijziging aan. Klik op OK om het bewerkingsscherm te sluiten en selecteer vervolgens de gewenste server in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  6. Sluit het Accounts venster.

SMTP-serverinformatie verkrijgen

Stop niet bij het instellen van uw iCloud-e-mailaccount. Neem de tijd om eventuele andere e-mailproviders in de Mail-toepassing in te stellen, zodat u ze allemaal kunt openen vanuit de Mail-app.

Naast de vooraf geconfigureerde e-mailproviders, kunt u e-mailproviders hebben die u handmatig invoert onder Andere account toevoegen in Apple Mail. In dit geval moet u alle informatie van de provider invoeren, inclusief de SMTP-server. Neem contact op met de e-mailprovider voor de benodigde informatie.

Aanbevolen: