Google rolt belangrijke Gmail-update uit met gepersonaliseerde avatars

Google rolt belangrijke Gmail-update uit met gepersonaliseerde avatars
Google rolt belangrijke Gmail-update uit met gepersonaliseerde avatars
Anonim

Als je een professionele Gmail-gebruiker bent, gaat Google je leven een stuk makkelijker maken.

Het bedrijf kondigde via een blogpost aan dat het is begonnen met het uitrollen van een grote update voor Gmail, gericht op Workspace-, G Suite- en Business-gebruikers. De update bevat verschillende nuttige toevoegingen, het meest visueel van aard en bedoeld om een meer naadloze ervaring te bieden, volgens de post.

Image
Image

Een gloednieuw rechtsklikmenu stelt gebruikers in staat om gemakkelijk de volledige naam, e-mail en andere nuttige informatie van een ontvanger te bekijken. U kunt deze gegevens zelfs on-the-fly bewerken met hetzelfde contextuele menu.

Alle ontvangers hebben nu ook gepersonaliseerde visuele avatars, zodat je gemakkelijk kunt zien wie je aanspreekt.

Google heeft ook enkele handige visuele indicatoren toegevoegd aan het BCC- en CC-proces. Er is een waarschuwingsindicator voor dubbele ontvangers, wat handig kan zijn bij het taggen van grote groepen mensen, en een indicator wanneer u iemand buiten uw contacten of organisatie toevoegt.

De update begint donderdag met uitrollen, maar zal pas volgende maand elke gebruiker bereiken.

Image
Image

Als waarschuwing heeft Google aangegeven dat deze functies van invloed kunnen zijn op bepaalde Chrome-extensies, hoewel het geen verdere informatie heeft verstrekt over welke extensies zouden worden beïnvloed en hoe.

Er is geen formele aankondiging gedaan of deze functies al dan niet doorsijpelen naar persoonlijke Gmail-gebruikers, maar sommige, zoals de aanpasbare avatars, lijken een natuurlijke pasvorm.

Aanbevolen: