Samsung rolt beveiligingsupdate van november uit voor veel apparaten

Samsung rolt beveiligingsupdate van november uit voor veel apparaten
Samsung rolt beveiligingsupdate van november uit voor veel apparaten
Anonim

Samsung zet zijn trackrecord voort met het uitbrengen van maandelijkse beveiligingspatches, precies op tijd.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant is begonnen met het uitrollen van de beveiligingsupdate-patch van november naar een aantal apparaten over de hele wereld, volgens het maandelijkse Samsung Security Maintenance Release (SMR)-rapport.

Image
Image

Deze recente beveiligingsupdate is vrij groot, met 225 MB, en lost een aantal bestaande problemen op, waarbij meer dan een dozijn "veelvoorkomende" kwetsbaarheden, drie "kritieke" kwetsbaarheden en maar liefst 20 "risicovolle" kwetsbaarheden worden verholpen. Sommige van deze oplossingen zijn door Google aangebracht om het Android-besturingssysteem te ondersteunen, terwijl andere door Samsung zijn uitgegeven om hun krachtige One UI-aangepaste interface te ondersteunen.

Er zijn weinig details over de beveiligingsproblemen die door de patch zijn verholpen, maar het bedrijf verklaarde dat deze oplossingen zijn gemaakt "om het vertrouwen van onze klanten in de beveiliging van mobiele Samsung-apparaten te vergroten."

De beveiligingsupdate verschijnt op bepaalde Samsung-handsets, waaronder de vlaggenschiplijn van de Galaxy S-serie smartphones en veel van de Galaxy Note-smartphones. Hetzelfde geldt voor de Galaxy A-serie en natuurlijk de nieuwste lijn van flip-telefoons van het bedrijf, de Galaxy Z Flip-serie.

De update verschijnt in alle grote regio's over de hele wereld, maar bepaalde typen telefoons in bepaalde gebieden komen mogelijk nog niet in aanmerking. Updates voor Galaxy Z Flip-telefoons zijn bijvoorbeeld gebonden aan het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Centraal- en Oost-Azië en Oost-Europa, volgens 9to5Google.

Tevens komen telefoons met de bètaversie van de binnenkort uit te brengen Samsung One UI 4 nog niet in aanmerking voor de patch.

Aanbevolen: