Hoe u uw antenne kunt verbeteren voor een betere tv-ontvangst

Inhoudsopgave:

Hoe u uw antenne kunt verbeteren voor een betere tv-ontvangst
Hoe u uw antenne kunt verbeteren voor een betere tv-ontvangst
Anonim

Wat te weten

  • Afstand, obstakels, antennetype, het aantal gebruikte antennes en de gevoeligheid van de tv-tuner hebben allemaal invloed op de tv-ontvangst.
  • Verbeter de ontvangst door obstakels te verwijderen, antenneverbindingen te controleren, een kanaalscan uit te voeren of een signaalversterker te gebruiken.
  • Overweeg om een nieuwe antenne te proberen. Overschakelen van een binnen naar een buiten kan bijvoorbeeld de tv-ontvangst verbeteren.

Snoersnijden heeft internetstreaming een boost gegeven en nieuw leven gegeven aan het ontvangen van tv-signalen met behulp van een antenne. In plaats van hoge kabel- of satellietrekeningen te betalen, kunt u gratis tv via de ether ontvangen. Er komt echter meer kijken bij het ontvangen van tv-signalen dan het kopen van een antenne en deze willekeurig ergens binnen of buiten plaatsen.

Wat beïnvloedt de tv-ontvangst

Verschillende omstandigheden zijn van invloed op de tv-ontvangst.

Afstand

U bevindt zich mogelijk te ver van een of meer zenders van een tv-station, waardoor de signaalontvangst wordt verhinderd. Als je te ver bent, zul je de digitale klif ervaren, wat een abrupte uitval van het tv-signaal is. Dit is een bijproduct van de overgang van analoog naar digitaal tv-uitzendingen.

Bij analoge tv-signalen trad er geleidelijke vervaging op naarmate de afstand tussen de tv-zender en de ontvangstantenne groter werd. Hoewel je misschien te ver bent om de beste kwaliteit te ontvangen, kun je nog steeds een signaal van lage kwaliteit met een wazig beeld bekijken als je er geen last van hebt.

TV-signalen worden nu digitaal verzonden (1s en 0s), en er is geen geleidelijke vervaging naarmate de afstand groter wordt. U ontvangt altijd, met tussenpozen of niet altijd volledige kwaliteit. Als je de digitale klif nadert, kan het beeld blokkerig lijken, of het kan wegvallen en terugkomen.

Als je te dicht bij een tv-zender bent, kan het signaal je tv-tuner of DTV-converterbox overweldigen en in sommige gevallen die apparaten beschadigen.

Obstakels

TV-signalen worden beïnvloed door fysieke obstakels, waaronder heuvels en bomen. Sommige materialen die worden gebruikt in de woningbouw, zoals stucwerk, beton, aluminium gevelbeplating, metalen daken, met folie beklede kanalen en leidingen, en zonnepanelen, beperken de effectiviteit van antennes binnen of op zolder.

Weer (zoals wind en regen), interferentie van bepaalde soorten elektrische apparatuur en LTE-zendmasten onderbreken soms tijdelijk een tv-signaal.

Op zeer lange afstanden kan de kromming van de aarde de tv-signaalontvangst beïnvloeden.

Antennetype

Misschien heeft u meerdere zenders in uw omgeving, maar deze zenders bevinden zich mogelijk niet op dezelfde locatie. Het ene station zendt uit vanuit het noorden, een ander vanuit het westen en een ander vanuit het oosten.

Als u een richtantenne heeft, ontvangt deze mogelijk geen signalen van meerdere zenderlocaties. Als je een multidirectionele of omnidirectionele antenne hebt, is interferentie waarschijnlijker.

Aantal tv's die dezelfde antenne gebruiken

Als er meer dan één tv is aangesloten op dezelfde antenne met behulp van een splitter, verliest het signaal aan sterkte. Als er drie of vier tv's op een antenne zijn aangesloten, zien er misschien een of twee goed uit, en de rest ontvangt mogelijk slechts met tussenpozen of helemaal geen signalen. Je kunt een zelfgemaakt klifeffect creëren.

TV-tunergevoeligheid

De gevoeligheid van de tuner van uw tv of een DTV-converter heeft ook invloed op de antenne-ontvangst.

Stappen om de ontvangst van de tv-antenne te verbeteren

Weten wat de oorzaak is van problemen met antenne-ontvangst, kunt u een of meer van de volgende opties gebruiken om uw tv-signaal te verbeteren.

  1. Verwijder obstakels. Verwijder obstakels, indien mogelijk. Zorg ervoor dat uw antenne een duidelijk schot heeft in de richting van de zender van de tv-zender.

  2. Controleer en vervang antenne-aansluitingen. Zorg ervoor dat de antenne- en tv-aansluitingen goed vastzitten. Controleer op broosheid en rafels.

    Als je een buitenantenne hebt, kunnen kabels slijten als ze worden blootgesteld aan de elementen. Binnenantennes kunnen door huisdieren worden gekauwd.

    Zorg ervoor dat de antenne-aansluitklemmen niet geroest zijn en controleer de gehele lengte van de kabel, indien mogelijk, op breuken of sneden. Mogelijk kunt u het gedeelte van de kabel dat door een muur loopt niet controleren.

    Als de kabel is overgebleven uit het analoge tv-tijdperk, kan het 20 AWG (American Wire Gauge) RG59 zijn. Overweeg deze te vervangen door een dikkere 18 AWG RG6-kabel. RG6 doet het beter met digitale tv-signalen, omdat het grotere bandbreedte, lange afstanden ondersteunt en buitenshuis beter standhoudt.

    Kosten van kabels variëren afhankelijk van merk en lengte. Prijzen beginnen bij een paar dollar voor een lengte van drie of zes voet.

  3. Voer een kanaalscan uit. Nadat u de plaatsing van de antenne en de aansluitingen hebt gecontroleerd, gaat u naar het setup-menu van de tv- of DTV-converterbox en voert u een nieuwe kanaalscan uit. Er kunnen nieuwe kanalen worden toegevoegd die voorheen niet beschikbaar waren. Als een station zich registreert, zou je het moeten kunnen bekijken.
  4. Gebruik een rotor. Als je een buitenantenne hebt en tv-signalen uit verschillende richtingen ontvangt, kan het helpen om een rotor aan de antenne toe te voegen. Deze oplossing is echter duur, met prijzen voor een complete set variërend van ongeveer $ 100 tot $ 200 of meer.

    Als je de zenderlocaties van de zender kent, gebruik dan een rotor om de antenne naar de nieuwe zenders te richten en voeg die zenders handmatig toe aan je tv-zenderlijsten. Let op de rotorpositie voor de nieuwe kanalen.

    Als u de antenne verplaatst met behulp van de rotor en de kanalen opnieuw scant, geeft de tv mogelijk niet langer de eerder gescande kanalen weer als de antenne die kanalen niet op de nieuwe positie ontvangt.

  5. Verplaats de antenne Als u een binnenantenne heeft, kunt u deze in de buurt van of op een raam plaatsen, zodat de materialen die in de wandconstructie worden gebruikt en het signaal verstoren, worden vermeden. Plaats deze ook zo hoog mogelijk. Als de lengte van de kabel die van de antenne naar de tv gaat, te lang is, kan het signaal verzwakt zijn. Om te helpen, heb je mogelijk een signaalversterker nodig.
  6. Gebruik een signaalversterker Als je problemen hebt met het ontvangen van tv-signalen, plaats dan een signaalversterker (ook wel signaalversterker genoemd) tussen de antenne en de tv om het signaal te versterken. Dit helpt ook bij laaggevoelige tv-tuners en DTV-converterboxen. Sluit de kabel van de antenne aan op de ingang van de versterker en sluit vervolgens de uitgang aan op de antenne-ingang van de tv. U moet ook de versterker op de voeding aansluiten.
  7. Gebruik een distributieversterker voor meerdere tv's of gebruik een aparte antenne voor elke tvAls je meer dan één tv hebt, zou je idealiter voor elke tv een aparte antenne moeten hebben. Het splitsen van het signaal vermindert de signaalsterkte, vooral als de kabelafstand van de signaalsplitter en een of meer tv's lang is.

    Een meer praktische oplossing is om een distributieversterker te gebruiken. Je sluit de hoofdvoeding van de antenne aan op de ingang op de versterker en sluit de uitgangen van de versterker aan op je tv's.

    De prijzen van de distributieversterker variëren afhankelijk van het merk, het model en het aantal geleverde uitgangen.

    Image
    Image
  8. Koop een verzwakker Als u zich te dicht bij de tv-zender bevindt en het signaal overbelast uw tuner of DTV-converter, gebruik dan een verzwakker om de signaalsterkte te verminderen. In het ideale geval geeft een verzwakker met een continue aanpassing u de mogelijkheid om de hoeveelheid verzwakking (versterking) in te stellen die nodig is voor verschillende kanalen.

    Het meest voorkomende type is een kleine inline-eenheid die u tussen de antenne en de tv (of DTV-converterdoos) plaatst en die een vaste hoeveelheid verminderde versterking heeft (3db, 6dB, 12dB). Het moeilijkste is om erachter te komen hoeveel winstreductie je nodig hebt. Een met een variabele versterkingsregeling (3dB tot 12dB) is het beste, zodat u deze kunt aanpassen.

Koop een nieuwe antenne

Als u de ontvangst van uw huidige antenne niet kunt verbeteren, is een andere optie om deze te vervangen door een nieuwe. Denk echter aan het volgende voordat u koopt:

Val niet voor de hype van HD-antennereclame Alle tv-antennes ontvangen analoge, digitale en HD-tv-signalen. Zelfs die oude konijnenoren kunnen worden gebruikt om digitale en HD-tv-signalen te ontvangen als de zenderzenders binnen bereik zijn. Nieuwere antennes hebben echter betere ontwerpen voor het binnenhalen van signalen, maar niet omdat deze HD-antennes heten.

Als je de satelliet hebt geannuleerd, kun je de schotel niet gebruiken om over-the-air tv-signalen te ontvangen De schotel heeft niet de juiste vorm en heeft een intern circuit dat niet werkt t geschikt voor TV-ontvangst. Als de coaxkabel waarmee de schotel op uw tv is aangesloten echter in goede staat is, vervangt u de schotel door een tv-antenne als de locatie vrij is van obstakels voor het ontvangen van terrestrische digitale tv-signalen. Bekijk een voorbeeld van het vervangen van de satellietsignaalontvanger door een tv-antenne.

Ontdek of lokale zenders op VHF of UHF uitzenden Als gevolg van de DTV-overgang in 2009, de meeste tv-zenders die voorheen op kanalen 2-13 (VHF-band) uitzonden verplaatst naar UHF (kanalen 14-83) voor digitale uitzendingen. Aangezien er meer vermogen nodig is om op hogere frequenties te zenden, kan het effectieve bereik van de signalen worden verminderd.

Met de FCC die delen van het tv-uitzendspectrum opnieuw toewijst voor ander gebruik, heeft het een re-pack-programma goedgekeurd waarin geselecteerde tv-stations hun zendfrequenties en zenderlocaties wijzigen (sommige voor de tweede keer sinds de oorspronkelijke DTV-overgang).

Schakel van een binnen- naar een buitenantenne. Een buitenantenne kan uw tv-ontvangst verbeteren.

Image
Image

Als je een richtantenne hebt, overweeg dan om over te stappen op een omnidirectionele antenne. Dit zorgt voor een betere toegang tot tv-signalen uit verschillende richtingen. De gevoeligheid van de antenne neemt echter af voor signalen die uit een bepaalde richting komen (de antenne is minder gefocust). Hoewel een richtantenne een station verder weg in één richting kan ontvangen, kun je het kwijtraken als je overschakelt naar een omnidirectionele antenne die goed werkt voor dichterbij gelegen stations.

Image
Image

Antenneprijzen variëren en variëren van minder dan $ 10 voor een standaard binnenantenne tot meer dan honderd dollar voor een buitenmodel met groot bereik.

Ga er niet vanuit dat het vermelde of geadverteerde afstandsbereik voor uw antenne juist is. Beoordelingen kunnen gebaseerd zijn op optimale omstandigheden.

Aanbevolen: