Why Involve XR is een betere training voor medisch personeel

Inhoudsopgave:

Why Involve XR is een betere training voor medisch personeel
Why Involve XR is een betere training voor medisch personeel
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De Involve XR "sandbox", van Lumeto, is een virtual reality-trainingstool van de volgende generatie voor medische studenten.
  • Studenten kunnen deelnemen aan een gesimuleerde medische procedure in VR, of de demonstratie in 2D bekijken op een computerscherm.
  • De patiënt zelf is AI-gedreven, dus hij zal gepast reageren op wat hem is aangedaan, zonder een vooraf bepaalde verhaalstroom naar de les.
Image
Image

De volgende keer dat je een dokter ziet, is hij misschien opgeleid in de Metaverse.

Involve XR is een "meeslepend leerplatform" dat medische studenten een AI-gestuurde virtuele patiënt biedt, evenals een flexibel programma voor het maken van lessen. Een instructeur en meerdere studenten kunnen dezelfde virtuele ruimte betreden om vaardigheden te oefenen zoals luchtwegbeheer, patiëntbeoordeling en de-escalatie van de geestelijke gezondheid, wat moeilijk kan zijn om tijdens het werk te trainen.

Involve XR, gebouwd in Unreal Engine door het in Toronto gevestigde bedrijf Lumeto, is apparaatonafhankelijk, hoewel het is gebouwd en getest via de Oculus Quest. Lumeto kondigde eerder deze maand aan dat zijn software was geselecteerd om te worden toegediend aan hogescholen en universiteiten in heel Ontario, en momenteel wordt er getest met het American College of Chest Physicians.

"We zien het potentieel van immersieve training. Er is een grote hoeveelheid wetenschappelijke kennis om dit te ondersteunen. Ruimtelijk leren in dit soort technologie werkt gewoon", zei Raja Khanna, CEO van Lumeto, in een Zoom-vergadering met Lifewire."Je krijgt betere leerresultaten. Nu is het een kwestie van 'Hoe zet je dit het meest efficiënt in?'"

De volgende generatie nepmensen

Het gebruik van virtual reality als leermiddel is op zich niets nieuws. VR-hangoutprogramma's zoals Rec Room werden tijdens de quarantainevergrendelingen van 2020 op grote schaal opnieuw gebruikt als klaslokalen, en zelfs daarvoor hadden medische studenten jarenlang geoefend op virtuele patiënten.

Het verschil met Involve XR is dat het een 'sandbox' is, om een term uit de gamewereld te lenen. In plaats van een specifieke voorgeprogrammeerde reeks lessen te bieden, is het gebouwd om flexibel en aanpasbaar te zijn. De simulatie kan on-the-fly worden aangepast, zonder dat er code nodig is, met een speciale Operator Mode die de details van de patiënt en zijn medische problemen beïnvloedt.

Image
Image

"We proberen in wezen de bestaande soorten applicaties op een paar belangrijke manieren over te slaan… we hebben geen onderwijsmethodologie voorgeschreven", zei Khanna."Veel andere simulatietrainingsplatforms zullen een vooraf gedefinieerd vertakkingsverhaal hebben. Er is geen hard gecodeerd curriculum in Involve XR. Die leerlingen zijn vrij om het te verknoeien op elke manier die ze willen."

De virtuele patiënt in Involve XR is gebouwd met behulp van AI, dus het reageert adequaat en nauwkeurig in re altime op alles wat ermee wordt gedaan, inclusief het toedienen van medicijnen die in de simulatie worden gevonden. Studenten kunnen de virtuele patiënt elk medicijn geven of elke procedure uitvoeren waarvan zij denken dat die nuttig kan zijn en de resultaten zien alsof ze interactie hebben gehad met een echt persoon.

"De mogelijkheid hier komt overeen met veel van de technische mogelijkheden van game-engine-software", zegt Kavi Maharajh, chief product officer van Lumeto. "Individueel ga je door het academische proces, maar de echte test, het kritisch denken gebeurt wanneer je mensen samenbrengt om rond een patiënt te communiceren."

"Je bepa alt een uitkomst, creëert een omgeving, zodat ze samenwerken om die uitkomst aan te pakken. Het vermoeden is dat je weet wat je moet doen. Nu oefen je het in de praktijk."

Metaverse Medicine

In de praktijk kan Involve XR worden uitgevoerd met een leraar, die toegang heeft tot een operatormenu dat de voorwaarden van de simulatie beïnvloedt, en verschillende studenten in de simulatie die kunnen communiceren met de virtuele patiënt. Studenten kunnen ook zelf in de simulatie gaan.

Image
Image

Extra studenten kunnen de virtuele procedure ook in 2D observeren door deze simpelweg op monitoren te bekijken, net zoals de observatiekamer in een operatiekamer.

"We beginnen met alles wat we doen als training, oefening en beoordeling," zei Khanna, "maar het is niet moeilijk om de grens te trekken van hier naar een wereld waar het eigenlijk real-time hulp is door middel van gemengde -reality headsets op de IC in een live omgeving. Dat is om de hoek."

Lumeto kan Involve XR op een bepaald moment ook voor het publiek openen via de Metaverse, om leken in de virtuele ruimte te laten komen, hun eigen patiënten op te zetten en ze vervolgens te proberen te redden. Wat nog belangrijker is, als ze dat doen, zullen ze bewezen medische wetenschap gebruiken voor hun werk.

"Alles wat we doen is onderbouwd met bewijzen", zei Maharajh. "We werken samen met academici en universiteiten. We zijn erg gefocust op de leerresultaten. Het is gebaseerd op harde wetenschap. Dat is voor ons het meest opwindende."

Aanbevolen: