Android 12 is nu uit. Hier zijn enkele van de hoogtepunten

Android 12 is nu uit. Hier zijn enkele van de hoogtepunten
Android 12 is nu uit. Hier zijn enkele van de hoogtepunten
Anonim

Nu Google dinsdag officieel Android 12 op Pixel-telefoons heeft gelanceerd, kondigt het bedrijf enkele van de nieuwe functies van het besturingssysteem aan. Materiaal De nieuwe aanpassingsopties van You zijn de grootste verandering, maar er zijn ook verbeterde privacy- en beveiligingsinstellingen, veranderingen in de kwaliteit van leven, zoals de mogelijkheid om te zien wanneer de camera of microfoon van je telefoon in gebruik is, en nog veel meer.

Image
Image

Google introduceerde in mei voor het eerst de wereld met Material You. De nieuwe functie maakt gebruik van geavanceerde kleurextractie-algoritmen om de gebruikersinterface van je telefoon (je vergrendelscherm, meldingen, widgets en meer) te laten passen bij je achtergrond. Google-apps zoals Gmail, YouTube Music en Drive krijgen ook nieuwe pictogrammen. Op dit moment zegt Google dat Material You alleen beschikbaar is op Pixel-telefoons, maar binnenkort ook op andere apparaten.

Privacy lijkt ook een belangrijk thema te zijn in de Android 12-update. Er is nu een nieuw privacydashboard dat u meer controle geeft over welke gegevens uw apps kunnen gebruiken. Het vertelt u of apps in de afgelopen 24 uur toegang hebben gehad tot uw locatie, camera of microfoon en u kunt de machtigingen wijzigen. Je kunt ook kiezen of Android 12 je geschatte locatie aan apps of een precieze locatie geeft.

Google heeft zich ook ingespannen om Android toegankelijker te maken in de nieuwste versie. Het voegde een venstervergroter toe waarmee je op delen van je scherm kunt inzoomen terwijl de rest van de schermcontext behouden blijft. Andere nieuwe opties zijn onder meer extra gedimde schermverlichting voor 's nachts scrollen, vettere tekst en grijswaardenkleuren. Ze zouden goed moeten passen bij de nieuwe toegankelijkheidsfuncties die Google in september introduceerde, Camera Switches en Project Activate, die het gemakkelijker maken om door het besturingssysteem te navigeren zonder je handen of stem.

Image
Image

Enkele andere kleine, maar opmerkelijke verbeteringen zijn de mogelijkheid om scrollende schermafbeeldingen te maken, zodat je meer van een onderwerp in een afbeelding kunt vastleggen, en de mogelijkheid om direct naar bepaalde videogames te springen voordat ze klaar zijn met downloaden.

Android 12 is momenteel beschikbaar voor Pixel 3-telefoons en hoger. Het komt later dit jaar ook naar Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo, Xiaomi-apparaten en meer.

Aanbevolen: