Hoogtepunten toevoegen op Instagram

Inhoudsopgave:

Hoogtepunten toevoegen op Instagram
Hoogtepunten toevoegen op Instagram
Anonim

Instagram-verhalen zijn korte foto- en videoberichten die maximaal 24 uur in een diavoorstelling op volledig scherm worden weergegeven in de verhalenfeed. Als je een verhaal langer dan die periode van 24 zichtbaar wilt houden, voeg het dan als Instagram-verhaal Hoogtepunten toe aan je profiel totdat je besluit het te verwijderen.

Wat zijn hoogtepunten op Instagram?

Hoogtepunten zijn verhalen die je voor onbepaalde tijd bovenaan je Instagram-profiel vastzet. Elk verhaal dat u plaatst, wordt 24 uur in de feeds van uw volgers weergegeven en verdwijnt vervolgens automatisch. Als u echter een verhaal aan uw Hoogtepunten toevoegt, ziet iedereen die uw profiel bezoekt het als een cirkelvormig pictogram boven uw hoofdfeed, zelfs nadat het uit hun hoofdverhaaloverzicht is verdwenen.

Hoogtepunten hoeven niet slechts één verhaal te bevatten en kunnen een verzameling verhalen zijn. U kunt maximaal 100 foto- of videoverhalen toevoegen aan één hoogtepunt. Er is ook geen limiet aan het aantal hoogtepunten dat je aan je profiel kunt toevoegen.

Totdat je handmatig een hoogtepunt uit je profiel verwijdert, blijft het daar voor onbepaalde tijd. Net als bij gewone verhalen kun je zien wie je Hoogtepunten heeft bekeken.

Alle gebruikers die je toestemming hebt gegeven om je verhalen te bekijken, kunnen ook je Hoogtepunten bekijken. Dus als je Instagram-profiel niet privé is, kan iedereen je verhalen en hoogtepunten zien. Om de privacy-instellingen van uw verhaal aan te passen, gaat u naar uw profiel, tikt u op het menu pictogram aan de rechterkant, tikt u op Instellingen> Privacy > Story en tik vervolgens op Hide Story From om volgers te selecteren die je niet wilt om je verhalen te zien.

Waarom Instagram-hoogtepunten gebruiken?

Hoogtepunten zijn ideaal voor inhoud die u langer dan 24 uur wilt bewaren, maar die niet past bij de beperkingen van standaard foto- en videoberichten (zoals de noodzaak om ze bij te snijden). Ze zijn ook ideaal voor informele inhoudssituaties waarin je niet op zoek bent naar likes en reacties.

Verhalen die gedenkwaardige momenten vastleggen of iets voor u betekenen, zijn perfecte Hoogtepunten voor uw profiel. Iedereen die je profiel bezoekt, ziet je hoogtepunten en kan erop tikken om een glimp op te vangen van je favoriete verhalen.

Er zijn twee manieren waarop u een Highlight kunt maken:

  • Vanuit je profiel door naar je verhalenarchief te gaan.
  • Van je bestaande live verhalen (binnen 24 uur nadat het is gepost).

De volgende instructies laten zien hoe je Hoogtepunten plaatst met de Instagram-app voor iOS en Android. Er zijn screenshots beschikbaar voor de iOS-versie, maar Android-gebruikers kunnen een bijna identieke app volgen.

Hoe plaats je een Instagram-hoogtepunt vanuit je profiel

Je kunt een hoogtepunt posten vanuit je Instagram-profiel. Eenmaal gepost, verschijnt de Highlight op je profiel.

  1. Tik in de Instagram-app op het pictogram profile in het onderste menu.
  2. Tik op het Story Highlights label boven je raster met berichten.
  3. Tik op het plusteken (+) met het label New.
  4. Er verschijnt een raster van je recent gearchiveerde verhalen (samen met de datums waarop ze zijn gepost). Tik op de cirkel onder aan een of meerdere verhalen om een vinkje toe te voegen aan de verhalen die je in één hoogtepunt wilt opnemen.

    Image
    Image

    Als je je eerder geposte verhalen niet ziet, schakel je verhaalarchivering in. Tik hiervoor op het menu-pictogram in de rechterbovenhoek van uw profiel en tik vervolgens op Instellingen > Privacy> Verhaal Zorg ervoor dat onder Opslaan Opslaan in archief is ingeschakeld, zodat het blauw lijkt.

  5. Tik op Volgende na het selecteren van de verhalen die je wilt toevoegen aan een enkel hoogtepunt.

    Als u uw omslagafbeelding wilt aanpassen, tikt u op Bewerk omslag en geeft u uw hoogtepunt een naam door iets in het veld onder de omslag te typen. Als u de naam niet wijzigt, wordt de naam standaard weergegeven als "Hoogtepunten".

  6. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek. Het verschijnt op je profiel.

    Image
    Image

Een Instagram-hoogtepunt uit je verhalen posten

Je kunt een verhaal aan je Hoogtepunten toevoegen terwijl je een nieuw verhaal plaatst. Dit ha alt de extra stap uit het markeren van het verhaal nadat het is gepost.

  1. Om een nieuw verhaal samen te stellen, tik je op Jouw verhaal in de verhalenfeed op het tabblad Start, tik je op je profielfoto op je profiel, of veeg naar rechts vanaf het starttabblad.

  2. Tik op de white knop onderaan om je verhaal vast te leggen of op de foto/video preview thumbnail in de linker benedenhoek om upload een bestaande foto of video.
  3. Tik in het voorbeeld van je verhaal op de knop Markeer in de rechterbenedenhoek.
  4. Voer een optionele naam in voor uw hoogtepunt en tik vervolgens op Toevoegen.

    Image
    Image
  5. Tik op Bekijken op profiel om het in je profiel te zien, of tik op Gereed.

Een Instagram-hoogtepunt bewerken of verwijderen

Door je verhaal te bewerken, kun je de omslagfoto wijzigen in een aangepaste foto en zo nodig meer verhalen toevoegen. Aangezien Hoogtepunten voor onbepaalde tijd op je profiel blijven staan, moet je ze verwijderen als ze niet langer relevant zijn.

  1. Om een bestaande Highlight in je profiel te bewerken, tik je op de Markeer om deze te bekijken en tik je vervolgens op de drie stippen met het labelMeer in de rechter benedenhoek.
  2. Tik op Hoogtepunt bewerken.
  3. Tik op Omslag bewerken om een nieuwe afbeelding van uw apparaat als omslagafbeelding te selecteren, hernoem de markering in het veld Naam en tik op Archief om meer verhalen uit je archief toe te voegen.

    Image
    Image
  4. Tik op Klaar om je Highlight bij te werken.
  5. Als je klaar bent om de Highlight uit je profiel te verwijderen, tik je op de Highlight om deze te bekijken en tik je vervolgens op de drie stippen met het label Meer in de rechterbenedenhoek.
  6. Tik op Verwijderen uit markering.

    Image
    Image
  7. Tik nogmaals op Remove om het te bevestigen.

Aanbevolen: