Glass: hebben we nog een app voor het delen van foto's nodig?

Inhoudsopgave:

Glass: hebben we nog een app voor het delen van foto's nodig?
Glass: hebben we nog een app voor het delen van foto's nodig?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Glass is een app voor het delen van foto's zonder advertenties en algoritmen.
  • Glass is alleen voor een abonnement.
  • De app voor alleen iPhone is prachtig ontworpen.
Image
Image

Glass is een glimmende nieuwe app voor het delen van foto's, een beetje zoals Instagram in het begin was, alleen - als je het kunt geloven - nog schoner en minimalistischer.

Instagram begon als een plek om je iPhone-foto's te filteren, te delen en leuk te vinden. Glas is zo, alleen zonder de filters en dergelijke. Net als OG Insta is Glass alleen voor de iPhone. Maar, in tegenstelling tot bijna elke andere app voor het delen van foto's, is het ook alleen voor een abonnement en de enige manier om je aan te melden is door in te loggen bij Apple. Glas is zo eenvoudig dat het Philip Glass er in vergelijking uitziet als een Geocities-startpagina uit de jaren 90. Maar hebben we een pure site voor het delen van foto's nodig?

"Ik geloof niet dat er echt behoefte is aan een pure app voor het delen van foto's, vooral niet in een markt waar we apps hebben die er ook interactie aan toevoegen", vertelde filmmaker en schrijver Daniel Hess aan Lifewire via e-mail.

Glas vs Instagram

Instagram is gestaag complexer geworden, gaande van een eenvoudige, chronologische fotostream naar een video-eerste TikTok-nabootsende verlovingsmachine. Foto's herschikken zichzelf volgens het algoritme, verhalen brengen iedereen in verwarring, advertenties lopen door je tijdlijn en het is zelfs een populair berichtenplatform.

Image
Image

Dat is allemaal prima, maar wat als je gewoon foto's wilt delen en bekijken? Nu Instagram officieel voorbij is als een site voor het delen van foto's, zullen fotografen en fotofans het ergens anders moeten zoeken.

Glass is hier om de kloof te dichten. Het is gericht op het delen en bekijken van foto's en niets anders. Je ziet een omgekeerd-chronologische tijdlijn, en het is zo schoon als alle uitjes, met niets anders dan een witte lijn om de miniaturen over de volledige breedte te scheiden en een klein zwevend bedieningspaneel onderaan.

Tik op een afbeelding toont de volledige foto, samen met details van de gebruikte camera en instelling (EXIF-gegevens), en een ruimte voor opmerkingen. Je kunt opmerkingen plaatsen, maar er zijn geen likes en volgers telt niet - hoewel wanneer je het profiel van een fotograaf bekijkt, je kunt zien wie ze volgen en wie ze volgt.

Hebben we het nodig?

Er is vrijwel zeker behoefte aan een eenvoudige service met alleen foto's om foto's te delen en te bekijken, en een app is een moderne manier om dit te doen. Maar er zijn al plekken om dit te doen. Sunlit is een op micro.blog gebaseerde app die filosofisch gezien erg lijkt op Glass. Tumblr is een andere optie en je kunt zelfs je oude Flickr-gebruikersnaam afstoffen als je wilt. Glass is een prachtige ervaring, maar deze oudere apps en webservices laten zien dat er maar één ding belangrijk is voor een sociaal netwerk, zelfs een zo eenvoudig als Glass-momentum. Als mensen zich niet aanmelden en gebruiken, wie volgt u dan? Wie volgt jou?

Momenteel is het moeilijk om de app te beoordelen omdat er zo weinig mensen zijn die hem gebruiken. Instagram kreeg een grote voorsprong door je Twitter-volglijst te importeren, maar die dagen zijn voorbij. En Glass is momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar. Je krijgt een plekje in de rij wanneer je je aanmeldt in de app, en enige tijd later (een paar dagen in mijn geval), ontvang je een uitnodigingscode via e-mail.

Image
Image

De andere barrière is het abonnement. Het is $ 4,99 per maand, of $ 50 ($ 30 bij lancering) per jaar, wat prima is. Het probleem is dat veel mensen zich aanmelden, de gratis proefperiode gebruiken, hun vrienden niet vinden en hun abonnement laten verlopen.

Dit kan ertoe leiden dat Glass een portfolio-app voor fotografen wordt, wat ook prima is, maar dat is voor de meeste mensen geen alternatief voor Instagram.

"Hoewel, ja, het aantal mensen dat aan fotografie doet altijd toeneemt, lijkt het erop dat ze al over de kanalen beschikken die ze nodig hebben om reclame voor hun diensten te maken", zegt Hess, "De enige voordelen zijn om misschien een meer gestroomlijnde plek te bieden voor fotografen om met elkaar in contact te komen."

En toch is Glass overtuigend. Je kunt zien dat fotografieliefhebbers het hebben gebouwd. De foto's zijn de belangrijkste attractie, en het ontwerp versterkt dat alleen maar. Als u bijvoorbeeld door gebruikers bladert, ziet u een rij miniaturen naast hun profielfoto en u kunt er in de lijst doorheen bladeren. Als je het leuk vindt wat je ziet, kun je ze volgen met slechts één druk op de knop.

De EXIF-gegevens zijn een mooi gebaar - het is onopvallend, maar biedt het meeste van wat u misschien wilt weten - camera- en lensmodellen, plus sluitertijd, ISO en diafragma-instellingen.

Aanbevolen: