We hebben niet echt een Instagram iPad-app nodig

Inhoudsopgave:

We hebben niet echt een Instagram iPad-app nodig
We hebben niet echt een Instagram iPad-app nodig
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook is al tien jaar eigenaar van Instagram.
  • Het is er nog steeds niet in geslaagd om een iPad-versie van zijn app te maken.
  • De web-app biedt Instagram op volledig scherm, een pictogram op het startscherm en (misschien) geen advertenties.

Image
Image

Tien jaar na de overname van Instagram voor $ 1 miljard, heeft Facebook blijkbaar nog steeds niet genoeg geld gespaard om een iPad-versie van de app te maken.

Deze week tweette Instagram-CEO Adam Mosseri dat iPad-gebruikers nog steeds niet een grote groep mensen zijn om prioriteit te krijgen. Ondertussen verkocht Apple voor 7,2 miljard dollar aan iPads in het laatst gerapporteerde kwartaal. Het is duidelijk dat Instagram niet om de iPad geeft, maar het ligt zeker niet aan het aantal gebruikers. Maar hebben iPad-gebruikers de Instagram-app toch echt nodig? Ondertussen uitte tech YouTuber Marques Brownlee de vraag die we allemaal wilden stellen:

"Ok, dus ik ben duidelijk geen leidinggevende met een reden, maar luister naar me - misschien wordt die groep veel groter als er echt een uitstekende app bestaat?" vroeg Brownlee op Twitter.

Waarom maakt Instagram geen iPad-app?

Veel kleine, onafhankelijke app-ontwikkelingswinkels voor één persoon slagen erin om iPad-, iPhone- en zelfs Mac-versies van hun software te maken. Mosseri zegt op Twitter dat Instagram "slanker is dan je denkt", maar echt?

Misschien heeft het meer te maken met hoe iPad-bezitters de app zouden kunnen gebruiken. Het punt van Instagram, zoals alle sociale netwerken, is betrokkenheid boven al het andere. Dat betekent delen, maar ook foto's, video's en verhalen 'consumeren'.

Image
Image

De iPad is een fantastische manier om Instagram te bekijken. De foto's zijn om te beginnen veel groter, maar het is een vreselijke manier om foto's te delen. Zelfs vandaag de dag zie je er behoorlijk sullig uit als je een grote iPad omhoog houdt om een foto te maken. Zou het kunnen dat Instagram al zijn gebruikers op telefoons wil houden, zodat ze gemakkelijker kunnen "betrokken" bij de service?

Of misschien komt het door het kopen van spullen. iPhone-gebruikers hebben Apple Pay waarschijnlijk al ingesteld of hebben op zijn minst hun creditcard geregistreerd voor snelle betalingen. Dat laatste geldt ook voor Android-gebruikers. Maar omdat we onze iPads minder gebruiken voor dagelijkse boodschappen (je kunt hem niet eens gebruiken voor Apple Pay in de winkel), zijn we misschien minder geneigd om geld uit te geven?

Toch is het goede nieuws dat het niet uitmaakt dat we geen iPad-app op volledige grootte kunnen krijgen, omdat de web-app meer dan genoeg is. Beter zelfs dan de iPhone-app.

Geen app, geen probleem

Ja, ik zei web-app. Je kunt de Instagram-site openen in de Safari-browser van je iPad en het werkt allemaal geweldig. Je kunt je tijdlijn bekijken en zelfs nieuwe foto's uploaden.

Maar als u op de pijl voor delen tikt, naar beneden scrolt naar het item Toevoegen aan startscherm in het menu en erop tikt, voegt u een pictogram toe aan de startpagina van uw iPad. Tik op dat pictogram en in plaats van Safari te openen, zoals een gewone bladwijzer, start je de web-app.

Dit gedraagt zich net als een gewone app. Het heeft een eigen paneel in de app-switcher en het werkt perfect. Je kunt zelfs verhalen bekijken en berichten verzenden.

In feite is de Instagram-webapp beter dan de echte app. Om te beginnen is het op volledige grootte op het iPad-scherm, wat leuk is op de iPad mini, maar geweldig op de grote 12,9-inch iPad Pro. Je kunt de Instagram-webapp ook in de spot-screenweergave bekijken, naast een andere app, wat je niet kunt doen als je de iPhone-versie op de iPad gebruikt.

Vervolgens krijg je geen advertenties. Ik weet niet zeker of het komt door mijn instelling voor het blokkeren van advertenties, maar ik zie nul advertenties in de webversie.

Image
Image

De webapp-ervaring is zo goed (en onthoud, als je het eenmaal hebt ingesteld, gedraagt het zich net als een gewone app) dat je misschien in de verleiding komt om het ook op je iPhone te gebruiken. Onthoud dat je de camera niet kunt gebruiken om foto's te maken in de app, hoewel je foto's al in je fotobibliotheek kunt uploaden.

En als je het niet op deze manier wilt doen, misschien omdat je niet wilt dat Facebook je internetgebruik bijhoudt, dan is de iPhone-app nog steeds redelijk goed op de iPad.

"Ik gebruik Instagram altijd op iPad", vertelde ontwerper Graham Bower aan Lifewire via een direct bericht. "Het is veel beter nu iPhone-apps de liggende modus ondersteunen."

Niet iedereen is het daarmee eens. "Ik heb [de app] geïnstalleerd, maar haal mijn telefoon tevoorschijn in plaats van die hete puinhoop op iPad te gebruiken", vertelde fotograaf en software-ingenieur Sam Posten aan Lifewire via een direct bericht.

Dus, terwijl Instagram het bouwen van een iPad-app blijft uitstellen, kunnen iPad-gebruikers blij zijn met de superieure ervaring van de webapp-versie en onze telefoons gebruiken wanneer we die lieve, lieve gerichte advertenties willen zien. Het is een totale win-win.

Aanbevolen: