IOS 15's nieuwe iCloud-herstelopties kunnen uw Apple ID redden

Inhoudsopgave:

IOS 15's nieuwe iCloud-herstelopties kunnen uw Apple ID redden
IOS 15's nieuwe iCloud-herstelopties kunnen uw Apple ID redden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 15 brengt nieuwe herstelopties voor iCloud-accounts.
  • U kunt een vertrouwde persoon aanwijzen om u te helpen weer toegang te krijgen tot een vergrendelde Apple ID.
  • Die persoon heeft zelf geen toegang tot uw account.
Image
Image

In iOS 15 is het veel gemakkelijker om je Apple ID-account te herstellen als je je wachtwoord verliest. Maar is dat een goede zaak?

iOS 15 biedt twee nieuwe manieren om je Apple-account te herstellen als je buitengesloten bent. Of een unieke manier en een verbeterde manier. Het maken van een herstelsleutel is nu veel eenvoudiger dan voorheen, en u kunt een vriend of familielid aanwijzen als herstelcontact, een beetje zoals het achterlaten van een reservesleutel bij een buurman. Dit is geweldig als je wordt buitengesloten, maar het voegt nog een aanvalsvector toe.

"Gebruikers moeten zich ervan bewust zijn dat alle gegevens in hun iCloud versleuteld zijn met end-to-end-encryptie, zowel in transit als in rust. Maar mocht iemand hun Apple ID en iCloud-accountgegevens stelen, dan kunnen ze inloggen en alles onderscheppen dat in dat iCloud-account wordt bewaard, "vertelde Daniel Markuson, een digitale privacy-expert bij NordVPN, Lifewire via e-mail.

Ontgrendelen

Vergrendeld worden van je Apple-account kan een groot probleem zijn. Je verliest de toegang tot al je gekochte apps, opgeslagen gegevens en je hele fotobibliotheek als je geen lokale back-ups hebt. Tegelijkertijd wil je het zo veilig mogelijk houden.

Om een hersteloptie in te stellen, gaat u naar een nieuw gedeelte Accountherstel in het paneel Wachtwoord en beveiliging van uw iCloud-instellingen. Ja, het is diep begraven, maar je zou niet vaak moeten bezoeken.

Image
Image

Daar kun je een herstelsleutel instellen, een lange reeks letters en cijfers die als back-upwachtwoord dient. Schrijf het op papier en bewaar het ergens veilig.

Maar de nieuwe optie is interessanter. Hiermee kunt u een andere Apple-gebruiker een naam geven als uw herstelcontact. De setup-helper zal leden van uw Family Sharing-groep voorstellen als u zich in een groep bevindt, maar u kunt elke vijf gewenste contacten selecteren. Ze moeten ook iOS 15 of iPadOS 15 gebruiken om deel te nemen. Gezinsleden worden direct toegevoegd. Andere contacten zullen een uitnodiging moeten accepteren.

Beveiligingsgat

Het probleem met het aanwijzen van iemand om te helpen is dat je je herstelcontact moet vertrouwen. Het is niet zo dat ze hun nieuw verleende bevoegdheden zullen gebruiken om toegang te krijgen tot je account en je af te zetten. Het is dat ze nu een aanvalsvector zijn. Elke hackpoging die voorheen alleen op u was gericht, is ook effectief tegen uw herstelcontact.

Apple doet wel enige moeite om dit beveiligingslek te verhelpen. Je zult moeten onthouden wie je hebt toegevoegd omdat Apple dat - om veiligheidsredenen - niet zal doen. Er is geen lijst die kan worden gestolen of op een andere manier kan worden geopend. Maar als iemand je kent, kunnen ze waarschijnlijk raden wie je hebt toevertrouwd, en zullen ze die persoon waarschijnlijk ook kennen. En ze hebben toegang tot een van je apparaten nodig om de herstelcode in te voeren.

"Zelfs als iemand kan worden gebruikt als herstelcontact, hebben ze geen toegang tot het account van de persoon die ze helpen, wat het veilig maakt", vertelde Sarah Kiran, hoofdredacteur bij Good Cloud Storage, Lifewire via e-mail. "Ze kunnen de andere persoon alleen helpen met de verstrekte code zodat ze opnieuw kunnen inloggen."

Image
Image

Dus misschien is er heel weinig om je zorgen over te maken. Zoals met alle beveiligingsmaatregelen, is het een compromis tussen veilig en handig zijn. De beste manier om een account te vergrendelen, is door alle herstelopties, iCloud-e-mailresets en dergelijke uit te schakelen, tweefactorauthenticatie in te schakelen en een herstelcode in te stellen.

Er zijn ook enkele algemene veiligheidshygiënepraktijken die u kunt volgen.

"Om te controleren of uw iCloud wordt gecontroleerd en om onbekende gebruikers (apparaten) te verwijderen, gaat u naar de instellingen van uw iPhone en tikt u op uw naam om toegang te krijgen tot uw Apple ID-account. Van daaruit gaat u naar de lijst met toegewezen apparaten naar uw account. Als u een apparaat vindt dat u niet herkent, kunt u het uit het account verwijderen ", zegt Markuson.

Concluderend, de nieuwe Recovery Contact-optie van Apple lijkt weinig nadelen te hebben. Als je de familienerd bent, wil je dit misschien op de accounts van andere gezinsleden instellen, zodat je ze in de toekomst kunt helpen.

Aanbevolen: