Microsoft lost Windows 11 AMD-gerelateerde prestatieproblemen op

Microsoft lost Windows 11 AMD-gerelateerde prestatieproblemen op
Microsoft lost Windows 11 AMD-gerelateerde prestatieproblemen op
Anonim

AMD-apparaten worden geplaagd door prestatieproblemen na het updaten naar het nieuwste en beste besturingssysteem van Microsoft, Windows 11, maar hulp is onderweg.

Zoals gemeld door Tech Advisor, heeft Microsoft zojuist een patch uitgebracht voor Windows 11 die prestatieproblemen verhelpt die worden veroorzaakt door het uitvoeren van het besturingssysteem op een AMD Ryzen-apparaat. Gebruikers hadden een significante toename van de cache-latentie gemeld, wat leidde tot een prestatievermindering van 3-15%, afhankelijk van het apparaat en de game of software die wordt gebruikt.

Image
Image

Dit probleem leek vooral van invloed te zijn op CPU-intensieve computergames, zoals eSports-titels, en alle taken die sterk afhankelijk zijn van de CPU.

Microsoft raadt AMD Ryzen-gebruikers aan om de patch onmiddellijk te downloaden en te installeren, maar het proces is niet zonder obstakels. Vanaf nu is de patch alleen beschikbaar voor leden van het Windows Insider-programma.

Met andere woorden, het is in wezen nog in bèta. Aanmelden voor de Windows Insider-service is niet erg ingewikkeld, maar vereist wel registratie tijdens het gebruik van het getroffen apparaat. Een laatste patch voor alle gebruikers zou tegen het einde van de maand beschikbaar moeten zijn.

De patch heet Windows 11 Build 22000.282 en gaat verder dan AMD Ryzen-prestatieproblemen. Het lost ook het probleem van een ontbrekende taakbalk op en lost verschillende niet-gerelateerde problemen op, waaronder het verschijnen van onverklaarbare foutmeldingen.

Aanbevolen: