Nvidia-firmware-update lost probleem met leeg scherm op

Nvidia-firmware-update lost probleem met leeg scherm op
Nvidia-firmware-update lost probleem met leeg scherm op
Anonim

Nvidia heeft een nieuwe firmware-update uitgebracht voor zijn RTX 3060 en RTX 3080 Ti grafische kaarten die een probleem met het wegvallen van het scherm met DisplayID-monitoren oplost.

Volgens een bericht op de website van Nvidia zorgt de update voor compatibiliteit tussen de grafische kaarten en de DisplayID-standaard. Voordien vertoonden computers met een DisplayID-monitor een leeg scherm tijdens het opstarten totdat het besturingssysteem uiteindelijk werd geladen.

Image
Image

De huidige DisplayID-standaard kwam uit in 2017 en kan bij gebruik naast DisplayPort-kabels een hogere grafische kwaliteit bereiken dan de HDMI-standaard.

Als iemand echter de BIOS-firmware wilde openen om het incompatibiliteitsprobleem op te lossen, konden ze dit niet doen omdat het scherm leeg was.

Voordat u de update pakt, raadt Nvidia aan om de GPU Firmware Tool te downloaden om te detecteren of de nieuwe firmware echt nodig is.

Indien nodig zal de tool u waarschuwen en de optie bieden om de nieuwste firmware te downloaden.

Image
Image

Als alternatief somt Nvidia enkele opties op die mensen kunnen proberen als ze een leeg scherm ervaren. Suggesties zijn onder meer de computer opstarten met HDMI of DVI, opstarten met een andere monitor of een andere grafische kaart gebruiken.

Als al deze opties mislukken, raadt Nvidia aan om de tool uit te voeren, maar stelt voor om ervoor te zorgen dat alle apps zijn gesloten en dat er geen OS-updates in behandeling zijn. Momenteel is het probleem alleen met de 3060 en 3080 Ti-kaarten, zonder vermelding van andere.

Aanbevolen: