Wat is een touchscreen en hoe werken ze?

Inhoudsopgave:

Wat is een touchscreen en hoe werken ze?
Wat is een touchscreen en hoe werken ze?
Anonim

Een touchscreen is elk scherm waarmee je communiceert door het aan te raken. Je vindt touchscreens in veel producten, waaronder persoonlijke elektronica en computers, maar ook in plaatsen zoals kiosken waar metrokaartjes worden verkocht of de kassa bij een supermarkt. Hier volgt een overzicht van de basisprincipes van hoe ze werken en waarom je misschien een touchscreen-apparaat zou willen verkiezen boven een optie zonder touchscreen.

Verschil tussen resistieve versus capacitieve touchscreens

Er zijn twee soorten touchscreens: resistief en capacitief. Een resistief touchscreen is bestand tegen aanraking met uw vinger. Het vereist een stylus of elektronische pen of, in sommige gevallen, enige kracht van uw vinger. Met je hand over het scherm strijken heeft geen effect. Resistieve touchscreens zijn te vinden in plaatsen zoals de supermarkt, waar u uw elektronische handtekening plaatst om uw rekening te betalen.

Een capacitief touchscreen is daarentegen ontworpen om specifiek te werken met een vingeraanraking. Capacitieve touchscreens zijn te vinden in smartphones en tablets, de typische weergavetypes die worden gebruikt in consumentenelektronica.

Hoe touchscreens werken

Een resistief touchscreen werkt doordat de bovenkant van het scherm dat je aanraakt in contact komt met een elektrisch geleidende laag eronder. In die laag eronder loopt altijd een elektrische stroom. Wanneer de twee lagen elkaar raken, verandert de stream en registreert uw aanraking.

Als u met uw vinger op deze schermen drukt, voelt u dat het scherm licht buigt. Dat is wat het doet werken. Wanneer je met een pen op het bovenste display bij de kassa drukt, komt het in contact met de laag er direct onder om je beweging te registreren.

Soms, vooral op oudere schermen, moet je harder drukken om je handtekening te registreren.

Image
Image

Daarentegen gebruiken capacitieve touchscreens geen druk om je aanraking te registreren. In plaats daarvan registreren ze aanraking wanneer iets met een elektrische stroom - inclusief menselijke handen - hen aanraakt.

Het scherm bestaat uit tonnen kleine draadjes die kleiner zijn dan een mensenhaar. Wanneer uw hand het scherm aanraakt, voltooit u een circuit dat ervoor zorgt dat het scherm uw aanraking registreert. Touchscreens werken niet als je gewone handschoenen draagt, omdat de elektrische stroom van je lichaam geen verbinding kan maken met het scherm.

Hoe touchscreen-toetsenborden werken

Het virtuele toetsenbord op een touchscreen-apparaat werkt door een bericht naar de computer in het apparaat te sturen, zodat deze precies weet waar op het scherm de aanraking plaatsvond. Omdat het systeem weet waar de knoppen zijn, verschijnt er een letter of symbool op het scherm.

Je hebt geen toetsenbord nodig om tikken op bepaalde plaatsen te registreren. Voor het starten van apps, het tikken op de afspeel-/pauzeknop bij het luisteren naar muziek of het gebruiken van de ophangknop bij het beëindigen van een telefoongesprek is geen toetsenbord vereist.

Touchscreens werken bijna altijd betrouwbaar, en als ze dat niet doen, zijn er standaard touchscreen-fixes die je kunt gebruiken om aan de slag te gaan.

Waarom touchscreens populair zijn

Er zijn verschillende redenen waarom touchscreens populair zijn. Om te beginnen kunnen de schermen zowel als toetsenbord als beeldscherm worden gebruikt. Door dezelfde ruimte voor meerdere doeleinden te gebruiken, kunt u een groter scherm hebben. Denk bijvoorbeeld aan de originele Blackberry-smartphones. Ze hadden een traditioneel fysiek toetsenbord nodig om te werken, dus het scherm nam de helft van het apparaat in beslag. Een paar jaar snel vooruit, en de originele iPhone verhoogde het schermvastgoed toen het het toetsenbord binnen het aanraakscherm plaatste. Gebruikers hadden meteen meer ruimte om games te spelen, video's te bekijken en op internet te surfen.

Een andere reden om over te stappen op touchscreens is dat ze langer meegaan. Fysieke knoppen hebben kleine onderdelen nodig om te kunnen werken. Die onderdelen slijten na verloop van tijd, waardoor knoppen blijven plakken, niet meer werken of eraf vallen. Daarentegen kan een touchscreen werken voor miljoenen aanrakingen.

Een touchscreen-telefoon zal eerder kapot gaan bij een val dan een klaptelefoon met knoppen; wanneer de twee telefoons echter worden verzorgd en niet beschadigd, heeft een touchscreen een langere functionele levensduur.

Touchscreens zijn gemakkelijker schoon te maken dan hun tegenhangers met tactiele toetsenborden. Heb je ooit geprobeerd het toetsenbord van je computer schoon te maken? Het iPhone-scherm afvegen is veel gemakkelijker.

Waarom u misschien een touchscreen wilt

Alle grote telefoonfabrikanten zijn overgestapt op touchscreens. Met touchscreen-telefoons kun je apps uitvoeren, video's bekijken en luisteren naar streaming muziekdiensten zoals Pandora en Spotify.

Als het om computers gaat, zijn de redenen waarom je een touchscreen-apparaat zou moeten kopen duisterder. Niet alle fabrikanten bieden een touchscreen-computeroptie, maar velen doen dat wel. De grootste reden om te kiezen voor een touchscreen model is als je je computer als tablet wilt gebruiken. Dan is zoiets als de Microsoft Surface Pro een uitstekende keuze. Het apparaat heeft dezelfde functionaliteit als een traditionele laptop, bovendien kun je het toetsenbord verwijderen en als tablet gebruiken. Je krijgt ook een superlicht apparaat om mee te sjouwen.

Je zult versteld staan hoe handig het is om een touchscreen te hebben. Je gaat het touchscreen op je laptop niet zo vaak gebruiken als dat op je smartphone, maar er zijn situaties waarin het gebruik ervan kan stroomlijnen wat je doet. Als u bijvoorbeeld een online formulier invult, is het gemakkelijker om op het scherm te tikken om naar het volgende veld te gaan dan erheen te navigeren met de muis.

Op dezelfde manier kunt u een document ondertekenen met uw vinger op een computer met touchscreen. Ondertekenen op het scherm is sneller dan een document afdrukken, ondertekenen en scannen om het weer digitaal te maken.

Touchscreen-computers zijn ook handig als je een lang artikel leest. Als u tijdens het lezen op een bepaald deel van de pagina wilt inzoomen, kunt u met een touchscreen knijpen om in te zoomen, net als op uw smartphone om dichter bij de actie te komen.

FAQ

    Wat was de eerste touchscreen-telefoon?

    De eerste touchscreen-telefoon was de IBM Simon die in 1992 werd uitgebracht. Hij bevatte een rekenmachine en ondersteunde zelfs e-mail.

    Hoe zet ik mijn touchscreen uit?

    Om het touchscreen in Windows uit te schakelen, gaat u naar Apparaatbeheer en selecteert u HID-compatibel touchscreen > Action >Apparaat uitschakelen Om een Chromebook-touchscreen uit te schakelen, drukt u op Search +Shift +TMogelijk moet u eerst de sneltoetsen voor foutopsporing inschakelen.

    Hoe repareer je mijn niet-reagerende touchscreen?

    Als uw touchscreen niet werkt, start u uw apparaat opnieuw op en maakt u het scherm schoon. Als uw telefoon nat wordt, verwijdert u de geheugen- en simkaarten en laat u ze aan de lucht drogen. Als je je telefoon hebt laten vallen, probeer dan op de randen van het scherm te tikken.

    Hoe maak ik mijn touchscreen schoon?

    Gebruik een mengsel van water en witte azijn of isopropylalcohol om je telefoon te desinfecteren, of koop doekjes die speciaal voor elektronica zijn gemaakt.

Aanbevolen: