Kies het scrollen op uw Mac: natuurlijk of onnatuurlijk?

Inhoudsopgave:

Kies het scrollen op uw Mac: natuurlijk of onnatuurlijk?
Kies het scrollen op uw Mac: natuurlijk of onnatuurlijk?
Anonim

Scrollen in macOS bevat momenteel een optie om te gebruiken wat Apple een "natuurlijke" methode noemt. De "natuurlijke" methode is gebaseerd op hoe multi-touch iOS-apparaten scrollen: je gebruikt je vinger rechtstreeks op een scherm om het scrollproces te besturen. Het is alsof je de pagina fysiek verplaatst, dus omhoog scrollen verplaatst de pagina naar beneden.

Op een Mac lijkt deze methode in eerste instantie misschien vreemd. Maar als het te raar is, kun je het veranderen. Hier is hoe.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met macOS 10.7 en hoger.

Scrollrichting wijzigen in OS X voor de muis

Twee apparaten kunnen scrollen in macOS: muizen en trackpads. U kunt ervoor zorgen dat ze zich allemaal anders gedragen als natuurlijk scrollen voor de ene intuïtief aanvoelt, maar voor de andere niet. Hier leest u eerst hoe u de instellingen voor een muis kunt wijzigen.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het Systeemvoorkeuren-pictogram in het Dock te klikken, Systeemvoorkeuren te selecteren in het Apple-menu of door op het Launchpad-pictogram in het Dock te klikken en het pictogram Systeemvoorkeuren te selecteren.

    Image
    Image
  2. Wanneer Systeemvoorkeuren wordt geopend, selecteert u het Muisvoorkeur paneel.

    Je moet een muis hebben aangesloten op je Mac en ingeschakeld om toegang te krijgen tot deze instellingen.

    Image
    Image
  3. Afhankelijk van uw versie van macOS, moet u mogelijk het tabblad Point & Click selecteren om naar de schuifinstellingen te gaan. Nieuwere edities slaan deze stap over.
  4. Verwijder het vinkje naast Scrollrichting: natural om de standaardscrollrichting te gebruiken. Als dit vakje niet is aangevinkt, zal een pagina in dezelfde richting scrollen u draait aan het scrollwiel of beweegt uw vinger langs een aanraakgevoelige muis.

    Image
    Image

Scrollrichting wijzigen in OS X voor het trackpad

Deze instructies werken voor een MacBook-product met een ingebouwd trackpad, evenals voor het Magic Trackpad dat Apple apart verkoopt.

  1. Selecteer in Systeemvoorkeuren het Trackpad voorkeurenpaneel.

    Image
    Image
  2. Selecteer de Scroll & Zoom tab.

    Image
    Image
  3. Om de schuifrichting terug te zetten naar de oudere methode, verwijdert u het vinkje uit het vakje met het label Scrollrichting: natuurlijk. Om de nieuwe, op iOS geïnspireerde scrollmethode te gebruiken, plaatst u een vinkje in het vakje.

    De videoclip aan de rechterkant van het venster toont de huidige scroll-instelling.

    Image
    Image

Onnatuurlijk kwam eerst

De onnatuurlijke instelling is degene die zowel Mac- als Windows-computers in eerdere versies van hun besturingssystemen gebruikten.

Naar beneden scrollen om aanvullende informatie te onthullen werd de standaard voor scrollen. Het was vooral logisch voor de eerste muizen met scrollwielen. Hun standaard scrollgedrag was een neerwaartse beweging van het wiel om naar beneden te gaan op de pagina.

Natuurlijk scrollen

Als je een directe interface naar het weergaveapparaat hebt, zoals de multi-touch gebruikersinterface van een iPhone of iPad, is natuurlijk scrollen logischer.

Met uw vinger direct in contact met het scherm, is het intuïtiever om inhoud die zich onder het venster bevindt te bekijken door te trekken of te slepen met een opwaartse veegbeweging. Als Apple de indirecte scroll-interface had gebruikt die toen op de Mac werd gebruikt, zou het een vreemd proces zijn geweest. Uw vinger op het scherm plaatsen en naar beneden vegen om inhoud te bekijken, lijkt niet natuurlijk.

Wanneer u de interface van een vinger op het scherm naar een muis of trackpad verplaatst die zich niet op hetzelfde fysieke vlak als het scherm bevindt, komt de keuze voor een natuurlijke of onnatuurlijke scroll-interface neer op uw voorkeur.

Aanbevolen: