Kindle Vella is geweldig voor iedereen die mobiel leest

Inhoudsopgave:

Kindle Vella is geweldig voor iedereen die mobiel leest
Kindle Vella is geweldig voor iedereen die mobiel leest
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Ik heb de nieuwe Kindle Vella-service van Amazon uitgeprobeerd, die abonnementen biedt op boeken met serienummers en ik was onder de indruk.
  • Ik dacht dat het vervelend zou zijn om je op hoofdstukken te moeten abonneren, maar het blijkt een geweldige manier te zijn om op mobiele apparaten te lezen.
  • De huidige selectie in de Vella-winkel is dun en je moet pakketten virtuele tokens kopen in plaats van direct voor boeken te betalen.
Image
Image

Als iemand die van lang schrijven houdt, stond ik sceptisch tegenover Amazon's nieuwe geserialiseerde e-bookformaat genaamd Kindle Vella, maar een paar dagen met de service heeft me een fan gemaakt van de tekstfragmenten.

Kindle Vella-verhalen worden één korte aflevering per keer gepubliceerd, variërend van 600 tot 5000 woorden. Om je aan het verhaal te binden, geeft Amazon je de eerste drie afleveringen van elk verhaal gratis. De Vella-service heeft echter nog wat kinderziektes.

Mobiel lezen is perfect voor geserialiseerde boeken. Het is moeilijk om je te concentreren op lange stukken tekst als je een klein scherm gebruikt.

Korte dingen

Ik begon door naar de Amazon-website te navigeren en door de selectie van beschikbare boeken te bladeren. Hier kwam ik mijn eerste addertje onder het gras. De Vella-service is deze maand gelanceerd en er waren niet veel keuzes beschikbaar.

De Vella-winkel bood veel romantische boeken en wat amateuristisch aandoende sciencefiction. Amazon zegt dat Kindle Vella-verhalen nieuw werk bevatten van bestsellerauteurs, zoals Audrey Carlans romance 'The Marriage Auction', Hugh Howey's memoires 'Death and Life' en de thriller 'Daring Hope' van C. G. Cooper.”

Er zijn ook debuutwerken zoals Bard Constantine's fantasie voor jongvolwassenen "The Pale Lord", het sciencefictionverhaal "Earth's Exiles" van Ryan King en de dystopische "Bug" van Callie Chase.

Niets trok mijn aandacht totdat ik "A Dog's Life" van de auteur John Sibley vond. De verhalende non-fictiestructuur van dit boek maakte het gemakkelijk te lezen als een serie.

Hoezeer ik ook van Sibley's werk genoot, ik wou dat er een aantal bekendere non-fictie-auteurs beschikbaar waren in de Vella-winkel. De service lijkt een natuurlijke oplossing voor tijdschriftschrijvers en ik zou graag uitgebreide versies kopen van verhalen die ik lees in publicaties zoals The New Yorker of Harper's Bazaar.

Ik was meteen onder de indruk van de aantrekkelijke presentatie van het boek. Het is visueel niet veel anders dan gewone Kindle-boeken, maar Amazon heeft een aantal nieuwe functies toegevoegd die het bladeren naar boeken leuker maken.

Een belangrijk punt om in gedachten te houden is dat Amazon momenteel geen Android-app aanbiedt voor zijn Vella-service. Ik gebruikte de iOS Kindle-app en het werkte perfect. Ik heb ook geprobeerd Vella-hoofdstukken te lezen via een Chrome-browser op een Google Pixel en het was een soepele ervaring.

De service lijkt een natuurlijke oplossing voor tijdschriftschrijvers en ik zou graag uitgebreide versies kopen van verhalen die ik lees in publicaties zoals

De schone, heldere interface van de Vella-winkel is een opvallende verschijning. Het is gemakkelijk om te zoeken naar boeken die je leuk vindt. Je kunt tags gebruiken om naar specifieke onderwerpen en genres te bladeren om verhalen te vinden.

Ik stelde het ook op prijs dat ik de mogelijkheid had om de "volgen"-functie te gebruiken. Nadat ik me had geabonneerd op een Kindle Vella-verhaal, kreeg ik een melding telkens wanneer een nieuwe aflevering werd uitgebracht.

Er is ook een gemakkelijke manier om aan te geven of je een boek leuk vindt of niet. Je kunt een duim omhoog achterlaten voor elke aflevering die je leuk vindt.

Boeken kopen is niet zo eenvoudig als het gebruik van Amazon's One-Click-aankoop. Als u geniet van de gratis voorbeeldhoofdstukken, kunt u meer kopen met behulp van een systeem van tokens die in bundels kunnen worden gekocht. Dit maakt het gemakkelijk om meer uit te geven dan je van plan was. Ik weet niet zeker waarom Amazon niet de optie heeft opgenomen om gewoon te betalen voor elk boek dat je wilt kopen.

Boeken als videogames?

De hele Vella-ervaring lijkt mensen met een korte aandachtsspanne aan te spreken, en dat zijn we eerlijk gezegd allemaal op dit moment. Amazon is erin geslaagd om de leeservaring te gamificeren. Blijkbaar is het niet meer genoeg om alleen van literatuur te genieten.

Image
Image

Er is de hele kwestie van het leuk vinden van verhalen, wat leuk is als lezer, maar me misselijk maakt als schrijver. Literatuur is een persoonlijke ervaring en artistieke ervaring die kan worden gedevalueerd met een simpele duim omhoog.

Een keer per week kunnen gebruikers die virtuele tokens hebben gekocht, het verhaal waar ze het meest van genoten, favoriet maken. Amazon zegt dat het verhalen met de meeste favorieten in de Kindle Vella-winkel zal bevatten om andere lezers te helpen populaire verhalen te ontdekken.

Mobiel lezen is perfect voor geserialiseerde boeken. Het is moeilijk om je te concentreren op lange stukken tekst als je een klein scherm gebruikt. Ik gebruik mijn Kindle Oasis nog steeds het liefst als een toegewijde lezer voor boeken, maar de Vella maakt het gemakkelijk om in hapklare brokken te lezen. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe Amazon deze service uitbreidt.

Aanbevolen: