Windows-subsysteem voor Linux Gebonden voor Microsoft Store

Windows-subsysteem voor Linux Gebonden voor Microsoft Store
Windows-subsysteem voor Linux Gebonden voor Microsoft Store
Anonim

Windows 11-gebruikers kunnen binnenkort Windows Subsystem for Linux (WSL) downloaden en installeren als een aparte app, beschikbaar in de Microsoft Store.

Windows heeft al lang de mogelijkheid om Linux-distributies als een virtuele omgeving uit te voeren, maar het wordt een beetje eenvoudiger omdat Microsoft WSL als een aparte app uitbrengt, die je kunt downloaden van de Microsoft Store. De WSL-app die momenteel beschikbaar is, is bedoeld als een "preview om de kwaliteit te waarborgen", maar een algemene release is gepland voor de toekomst.

Image
Image

Een deel van wat deze specifieke vorm van distributie onderscheidt, is dat je niet door menu's graaft om WSL in Windows 11 in te schakelen. Omdat het een aparte app is, hoef je ook je Windows-versie niet te wijzigen om het uit te voeren, omdat het meer op zichzelf staat.

Microsoft zegt ook dat WSL zijn updates zal ontvangen via de Microsoft Store, onafhankelijk van Windows 11.

In de aankondigingsblogpost zei Craig Loewen, programmamanager bij Microsoft: "… zodra nieuwe functies zoals GUI-app-ondersteuning, GPU-computing en Linux-bestandssysteemschijfmontage zijn ontwikkeld, getest en klaar voor een release, krijgt u er meteen toegang toe op uw computer zonder dat u uw volledige Windows-besturingssysteem hoeft bij te werken of naar Windows Insider-previewversies hoeft te gaan."

Image
Image

Deze preview-versie van WSL is nu beschikbaar in de Microsoft Store.

Je zou het moeten kunnen draaien zolang je Windows 11 gebruikt en het Virtual Machine Platform ingeschakeld hebt, zelfs als je al WSL hebt geïnstalleerd.

Aanbevolen: