Luisteren naar je cassettecollectie in een auto

Inhoudsopgave:

Luisteren naar je cassettecollectie in een auto
Luisteren naar je cassettecollectie in een auto
Anonim

Hoewel cassettespelers niet langer standaard zijn in nieuwe auto's, kun je nog steeds naar je cassettebandjes luisteren in een modern autoradiosysteem. Hier bespreken we een paar effectieve manieren.

Sluit een draagbare cassettespeler aan

De eenvoudigste oplossing is om een draagbare cassettespeler, zoals een Walkman, aan te sluiten op de ingebouwde aux-ingang van uw auto met een aux-kabel.

Image
Image

Geen aux-ingang in uw auto? Sluit de cassettespeler aan op een FM-modulator of zender. Zenders zijn gemakkelijk te gebruiken, hoewel ze een beetje gevoelig kunnen zijn. Ze werken bijvoorbeeld niet goed in stedelijke gebieden waar de FM-wijzerplaat vol staat met krachtige zenders. In die gevallen zul je moeite hebben om een open frequentie te vinden en zul je interferentie horen.

Modulatoren zijn vergelijkbaar met zenders, maar u kunt er een aux-ingang mee installeren door in de antenne van uw autoradio te tikken.

Image
Image

Digitaliseer uw cassettecollectie

Een andere optie is om je cassettecollectie te digitaliseren en, indien nodig, je head-unit te upgraden naar een model met ingebouwde opslag of een USB-aansluiting die een USB-stick accepteert. Dit is arbeidsintensief, maar het is goedkoper dan uw hele collectie in digitaal formaat terug te kopen.

Om deze methode te gebruiken, sluit u uw cassettedeck aan op uw computer, neemt u uw banden op de harde schijf van de computer op en comprimeert u de bestanden naar MP3's. Breng de bestanden vervolgens over naar een USB-stick, die duizenden nummers kan bevatten.

Het digitaliseren van je collectie heeft nog een ander voordeel: je behoudt je muziek zonder de onvermijdelijke degradatie die tapes aantast.

Verwissel je hoofdeenheid

Hoewel het laatste voertuig uitgerust met een Original Equipment Manufacturer (OEM) cassettedeck jaren geleden van de band rolde, is het formaat niet helemaal achterhaald. Zolang er mensen zijn die ze willen, zal de aftermarket voor autocassettedecks voortleven. Dus, als je bereid bent om je cassetteloze head-unit te vervuilen, vervang hem dan door een aftermarket cassettedeck.

Aanbevolen: