Hoe repareer ik automatisch Windows-problemen?

Inhoudsopgave:

Hoe repareer ik automatisch Windows-problemen?
Hoe repareer ik automatisch Windows-problemen?
Anonim

Afhankelijk van de versie van Windows die je gebruikt, zijn er verschillende manieren om grote problemen met het Windows-besturingssysteem automatisch te herstellen zonder toevlucht te nemen tot een destructief proces, zoals een reset van je pc of een schone installatie van Windows.

De nieuwste versies van Windows bieden eenvoudige, geautomatiseerde manieren om problemen te repareren die u misschien handmatig had proberen op te lossen, maar waar u niet in slaagde, zoals willekeurige foutmeldingen, algehele traagheid of zelfs problemen waardoor Windows helemaal niet opstart.

Het is een mengelmoes van oudere versies van Windows, met enkele automatische reparaties voor bepaalde soorten problemen of alles-of-niets reparatieprocessen die, hoewel soms overdreven lijken, zeker welkom zijn wanneer je ze nodig hebt.

Image
Image

Hoe repareer ik automatisch Windows-problemen?

De beste manier om Windows automatisch te repareren, is door op te starten vanaf herstelmedia, of de originele Windows-installatiemedia, en de juiste diagnostische optie te kiezen.

De specifieke stappen bij het uitvoeren van een opstartreparatie, een reparatie-installatie of een vernieuwing van uw pc kunnen aanzienlijk verschillen, afhankelijk van het gebruikte besturingssysteem.

Bekijk welke versie van Windows ik heb? ten eerste, als u niet zeker weet welke van de onderstaande versies van Windows op uw computer is geïnstalleerd.

Automatisch Windows 11, Windows 10 of Windows 8 repareren

Windows 11, Windows 10 en Windows 8 hebben het grootste aantal automatische reparatie-opties, wat geen verrassing is, aangezien het de nieuwste versies van de Microsoft Windows-familie zijn.

Een opstartreparatie (voorheen Automatische reparatie genoemd) is de beste keuze als Windows 11, 10 of 8 niet correct opstart. Opstartherstel is beschikbaar via het menu Geavanceerde opstartopties.

Als een opstartreparatie niet heeft gewerkt, of als het probleem dat u probeert op te lossen niet gerelateerd is aan het correct opstarten van Windows, dan is deze pc opnieuw instellen uw volgende beste keuze.

The Reset Dit pc-proces in Windows 11 en Windows 10, genaamd Reset Your PC or Refresh Your PC in Windows 8, is als een "copy-over" van Windows.

Je hebt de mogelijkheid om je persoonlijke gegevens op te slaan met Deze pc resetten of deze ook te laten verwijderen.

Automatisch Windows 7 of Windows Vista repareren

Windows 7 en Windows Vista hebben bijna identieke processen voor het automatisch herstellen van belangrijke bestanden. Dit proces wordt Opstartherstel genoemd en werkt op dezelfde manier als Opstartherstel in nieuwere Windows-versies in die zin dat het alleen problemen oplost die te maken hebben met het correct opstarten van Windows.

Zie Hoe u een opstartreparatie uitvoert in Windows 7 of Hoe u een opstartreparatie uitvoert in Windows Vista voor tutorials die specifiek zijn voor beide versies van Windows.

Er gaat niets boven Reset deze pc (Windows 11, 10 & 8) die alle belangrijke bestanden overschrijft, processen die erg handig zijn als je bijzonder hardnekkige problemen hebt in Windows, maar je belangrijke bestanden niet wilt verliezen gegevens.

Aanbevolen: