Sonos Play:1 Frequentiemetingen

Inhoudsopgave:

Sonos Play:1 Frequentiemetingen
Sonos Play:1 Frequentiemetingen
Anonim

De Sonos Play:1 is een kleine maar krachtige draadloze speaker met een rijk geluid dat bijna elke kamer kan vullen. Hij streamt muziek via wifi, is vochtbestendig en kan aan een muur of standaard worden gemonteerd. Het kan worden gekoppeld aan een andere Play:1 om van elke luidspreker afzonderlijke linker- en rechterkanalen te maken voor een groter stereogeluid. Het maakt verbinding met een Amazon Echo of Dot voor spraakbesturing. Dit alles is beschikbaar in een luidspreker die 6,36 bij 4,69 bij 4,69 inch meet en iets meer dan 4 pond weegt.

Maar hoe klinkt het?

Over het algemeen worden prestatiemetingen voor draadloze luidsprekers - of kleine luidsprekers - zelden beter dan dit.

Image
Image

Prestatiemetingen

De frequentierespons voor de Play:1 op de as, één meter voor de tweeter, wordt weergegeven in de blauwe lijn van de bovenstaande grafiek. De gemiddelde respons over een horizontaal luistervenster van ±30 graden wordt weergegeven in de groene lijn. Bij een meting van de frequentierespons van een luidspreker wilt u meestal dat de blauwe lijn (op de as) zo vlak mogelijk is en de groene (gemiddelde) respons bijna vlak, misschien met een lichte vermindering van de respons van de hoge tonen.

Deze prestatie is er een waar de ontwerper van een luidspreker van $ 3.000 per paar trots op zou kunnen zijn. Op de as meet hij ± 2,7 decibel. Gemiddeld over het luistervenster is dit ± 2,8 dB. Dit betekent dat de prestaties op de as en buiten de as beide fantastisch zijn en dat de Play:1 behoorlijk goed zou moeten klinken, ongeacht waar je hem in een kamer plaatst.

Ontwerpoverwegingen

Er is een neerwaartse kanteling van de lage frequenties aan de linkerkant naar de hoge frequenties aan de rechterkant. De Sonos-ingenieurs hebben dit waarschijnlijk gedaan om het apparaat vol te laten klinken. Het is een bekend principe dat een beetje afrollen van de hoge tonen in een product dat niet veel bas produceert, een natuurlijker waargenomen toonbalans geeft.

De neerwaartse kanteling is het resultaat van het gebruik van een 3,5-inch midrange-woofer, die een brede spreiding heeft vanwege zijn kleine formaat, de tweeter dicht bij de mid-woofer geplaatst om interferentie tussen de twee drivers te minimaliseren, en royale toepassing hoeveelheden egalisatie met behulp van de interne digitale signaalprocessorchip.

Het is praktisch een casestudy over hoe een product als dit moet worden ontworpen.

Alles over de bas

De basrespons van -3 dB van de Play:1 is 88 hertz, wat uitstekend is voor zo'n kleine luidspreker en vergelijkbaar met luidsprekers met 4,5-inch woofers. Sonos lijkt veel werk te hebben verzet om de kleine 3,5-inch woofer super diep te laten spelen, waarschijnlijk met een royaal bewegingsbereik van voor naar achter waardoor hij meer lucht kan duwen en meer bas kan maken.

De Play:1 heeft geen probleem met het volume. Het speelt zeker luid genoeg om bijna elk thuiskantoor of elke slaapkamer met geluid te vullen.

Sonos Play:1 vs. Sonos One

De Sonos Play:1 en de Sonos One zijn twee verschillende maar vergelijkbare luidsprekers. Ze hebben een opvallend gelijkaardig ontwerp en zijn even zwaar en even hoog. De Play:1 heeft geen ingebouwde spraakbesturing, maar je kunt hem bedienen met een Amazon Echo- of Echo Dot-apparaat.

De Sonos One heeft geïntegreerde spraakbesturing. Het maakt gebruik van de persoonlijke assistent van Amazon Alexa, waarmee je alles kunt doen wat Alexa kan doen via de luidspreker. De Sonos One is een nieuwere release en is iets hoger geprijsd dan de Play:1, die nog steeds een populaire verkoper is.

Aanbevolen: