Hoe Sonos One op tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Sonos One op tv aan te sluiten
Hoe Sonos One op tv aan te sluiten
Anonim

Wat u moet weten

  • Er is geen directe manier om een Sonos One op je tv aan te sluiten. Sonos maakt geen verbinding met de meeste smart-tv's of dongles zoals de Chromecast.
  • Je kunt je Sonos One aansluiten op een tv via een Sonos-soundbar en de Sonos-app gebruiken om alles te configureren.
  • Om surround sound in te stellen, moet je luidsprekers van vergelijkbare Sonos-productlijnen gebruiken, zoals de One en One SL.

In dit artikel bekijken we hoe je een Sonos One aansluit op een televisie. Je opties zijn beperkt zonder te investeren in een Sonos-soundbar, zoals de Playbar, Beam of Arc, om op je tv aan te sluiten. Dit zorgt er echter voor dat zowel tv-signalen doorkomen als uw muziek door de set luidsprekers wordt afgespeeld.

Hoe sluit ik mijn tv aan op mijn Sonos One?

Nogmaals, je kunt niet zomaar een Sonos One op een tv aansluiten. De Sonos One moet draadloos verbinding maken met een Sonos-soundbar die zelf fysiek is verbonden met je tv.

  1. De Sonos One krijgt zijn stroom niet van je tv of een Sonos-soundbar, dus zorg ervoor dat er een stopcontact in de buurt is.
  2. Stel je Sonos One en tv-soundbar in volgens de instructies in de app. U moet voor elk onderdeel een aparte "kamer" maken. Zorg ervoor dat ze allemaal zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

    Je kunt de luidspreker naar verschillende kamers verplaatsen en als een normale luidspreker gebruiken als je geen tv kijkt. Overweeg om een paar reserve netsnoeren voor de Sonos One bij de hand te hebben om hem te verplaatsen wanneer je hem nodig hebt.

  3. Plaats je Sonos One ongeveer waar je hem wilt hebben. Als u meerdere eenheden gebruikt, zorg er dan voor dat u links en rechts een gelijk aantal gebruikt. Elke unit moet zich in dezelfde kamer bevinden en een zichtlijn naar de soundbar hebben.

    Vergeet niet om eventuele stereoparen die je voor je Sonos One hebt ingesteld te scheiden.

  4. Open de Sonos-app en ga naar Settings > System > Products. Tik op de kamer die je hebt aangewezen voor je soundbar en tik vervolgens op Surrounds instellen. De app zal het systeem overnemen en configureren, en u vragen of er iets nodig is.

    Image
    Image

Kan ik mijn Sonos One-speaker gebruiken met mijn tv?

Als je alleen de Sonos One met je tv gebruikt, nee. Hoewel Sonos Android- en iOS-apps heeft, zijn ze niet direct compatibel met Android TV of Apple TV. En er zijn geen apps beschikbaar voor Roku of andere streamingdiensten. Bovendien herkent de Sonos-app, die de apparaten bestuurt, ook geen niet-Sonos-apparaten in je netwerk. Er zijn apps van derden die beweren deze functionaliteit te bieden, maar onze tests vonden ze riskant en onbetrouwbaar.

Evenzo is er geen Bluetooth-streamingfunctionaliteit op de Sonos One, in tegenstelling tot andere luidsprekers. Hoewel de tweede generatie van de Sonos One een beperkte Bluetooth heeft, wordt deze alleen gebruikt om het apparaat in te stellen.

Dit kan op een gegeven moment veranderen. Er is geen technische reden waarom een Sonos One geen verbinding kan maken met je smart-tv, behalve dat geen van beide fabrikanten de functie mogelijk maakt, dus het is echt een kwestie van consumentenbelang en bedrijven die tot een overeenkomst komen. Maar voorlopig is de enige manier om een Sonos One op je tv aan te sluiten, hem onderdeel te maken van een groter Sonos-systeem dat op je televisie is aangesloten.

FAQ

    Kan Sonos One mijn tv bedienen?

    Sonos One is niet ontworpen om alleen met je tv te gebruiken. Als je echter een Fire TV of Fire TV Stick hebt, kun je Alexa ingebouwd in de Sonos One configureren om je Fire TV te bedienen.

    Hoe voeg ik YouTube TV toe aan Sonos One?

    Je kunt met elke Sonos-speaker genieten van YouTube Music. Ga in de Sonos-app naar More > Muziekservices toevoegen > YouTube Music > Toevoegen aan Sonos > en selecteer YouTube.

Aanbevolen: