Apple breidt CarPlay uit met nieuwe integraties

Apple breidt CarPlay uit met nieuwe integraties
Apple breidt CarPlay uit met nieuwe integraties
Anonim

Apple plant een nieuw initiatief om de mogelijkheden van CarPlay uit te breiden door het verder te integreren in voertuigen en nieuwe controles over systemen toe te voegen.

Volgens Gizmodo wil het project, bekend als "IronHeart", CarPlay uitbreiden tot meer dan muziek- en navigatie-apps, zodat gebruikers meer van de systemen van een voertuig kunnen bedienen. IronHeart weerspiegelt de andere inspanningen van het bedrijf om apps te consolideren tot een uitgebreid systeem, vergelijkbaar met Apple Home and He alth.

Image
Image

Zoals het er nu uitziet, werkt CarPlay door een iPhone aan te sluiten op het interne display van een auto om informatie- en entertainment-apps te bedienen, en biedt het zelfs een handsfree manier om teksten te verzenden.

In de nieuwe versie wil Apple controle opnemen over het binnenklimaat, de snelheidsmeter, de stoelen, de armleuningen en het geluidssysteem van een auto. De nieuwe functionaliteit zal naar verwachting ook de sensoren van een voertuig aansturen, hoewel het bedrijf niet precies heeft gezegd welke.

Het IronHeart-project bevindt zich nog in de beginfase en vereist de medewerking van autofabrikanten om het mogelijk te maken. Momenteel ondersteunen meer dan 600 verschillende automodellen CarPlay.

Image
Image

De afgelopen jaren heeft Apple hard gewerkt om zijn bereik in de autowereld uit te breiden. Een gerucht ging dat er al enige tijd met Hyundai in de maak was met Hyundai, maar de deal tussen de twee bedrijven ging niet door.

Een ander voertuig, Project Titan genaamd, is sinds 2014 in ontwikkeling zonder dat er een concrete releasedatum in zicht is. Talloze executives van Project Titan hebben het bedrijf verlaten om bij andere fabrikanten te gaan werken, aangezien Apple blijft worstelen met auto's.

Aanbevolen: