Google Workspace breidt uit met verschillende nieuwe tools

Google Workspace breidt uit met verschillende nieuwe tools
Google Workspace breidt uit met verschillende nieuwe tools
Anonim

Er komen updates naar Google Workspace en Meet, evenals een nieuwe Spaces-functie, om hybride werkomstandigheden op kantoor en op afstand voor iedereen soepeler te maken.

De eerste plaats is Spaces, een nieuwe, nou ja … ruimte die bedoeld is om het voor teams gemakkelijker te maken om samen te werken in verschillende schema's en tijdzones. Het lijkt een beetje op Slack, behalve met een beoogde focus op werk en integratie met andere Google Workspace-functies zoals Documenten, Spreadsheets en Agenda.

Image
Image

Overigens krijgt Agenda een nieuwe update waarmee je je locatie voor de werkdag kunt instellen (bijvoorbeeld op kantoor of thuis). Het is een kleinigheidje, maar als je weet waar iedereen op een bepaalde dag werkt, zou het makkelijker moeten zijn om vergaderingen te plannen en deelnemers te huisvesten.

Voor meer informele werkgerelateerde uitwisselingen wordt bellen via Google Meet ook toegevoegd aan Workspace via de Gmail-app. Het zal eerst mobiel zijn, maar het is de bedoeling dat collega's elkaar spontaan kunnen bellen en meldingen kunnen sturen naar welk Gmail-gebruikend apparaat ze ook werken.

Ten slotte is er de Companion-modus, die naar Google Meet wordt geleid en bedoeld is om hybride vergaderingen minder als een uitwisseling op kantoor dan als een uitwisseling thuis te laten voelen.

"Met de Companion-modus kan ik vanuit een vergaderruimte met mijn laptop een vergadering hosten of eraan deelnemen, terwijl ik gebruik maak van de audio en video in de kamer", zegt Sanaz Ahari, Senior Director of Product Management van Google, in de aankondiging.

Image
Image

Spaces zou nu openbaar beschikbaar moeten zijn en zullen in de toekomst nog verschillende updates krijgen, en locatie-instellingen in Agenda zouden ook beschikbaar moeten zijn.

Er is echter geen specifieke tijdlijn gegeven voor de uitgebreide belfuncties van Google Meet. We weten wel dat de begeleidende modus van Google Meet in ieder geval in november wordt uitgerold.

Aanbevolen: