Google breidt privacy en beveiliging uit met nieuwe functies

Google breidt privacy en beveiliging uit met nieuwe functies
Google breidt privacy en beveiliging uit met nieuwe functies
Anonim

Google voegt nieuwe functies en technologieën toe aan zijn privacy- en beveiligingsmaatregelen, zoals Security Hub voor Pixel-apparaten.

De plannen van het bedrijf zijn gepost op Google's blog, The Keyword, waarin wordt beschreven wat er momenteel beschikbaar is en in de nabije toekomst uitkomt. Extra nieuwe functies zijn onder meer een vergrendelde map die naar apparaten van derden komt en de VPN-service van Google uitbreidt naar nog 10 landen.

Image
Image

De nieuwe Security Hub herbergt de beveiligingsfuncties en -instellingen van een Pixel-apparaat op één handige locatie. De app heeft rode, gele en groene indicatoren die aangeven of er iets onveilig is op het apparaat. Als er iets mis is, zal Security Hub aanbevelingen doen om dit op te lossen.

Locked Folder is een functie op Google Foto's die momenteel beschikbaar is voor Pixel-apparaten, maar binnenkort ook voor andere smartphones.

Met deze functie kunnen mensen foto's en video's in een aparte ruimte verbergen met een wachtwoord. Locked Folder komt begin 2022 naar iOS en Android-apparaten "binnenkort", maar er is nog geen releasevenster voorzien.

VPN door Google One gaat naar meer Europese landen, waaronder Oostenrijk, Finland en Nederland. Momenteel is de service beschikbaar op Android-apparaten in bepaalde landen, zoals de Verenigde Staten en Spanje.

Image
Image

Er komt binnenkort een versie voor iOS-apparaten, Windows en Mac-computers, maar er is geen releasedatum gegeven.

Google heeft ook niet aangegeven of het van plan is zijn VPN-service uit te breiden naar Azië, Afrika of Latijns-Amerika.

Aanbevolen: