Google maakt 2FA standaard voor miljoenen gebruikers

Google maakt 2FA standaard voor miljoenen gebruikers
Google maakt 2FA standaard voor miljoenen gebruikers
Anonim

Google heeft plannen aangekondigd om tegen het einde van het jaar automatisch 150 miljoen gebruikers in te schrijven voor zijn two-factor authenticatie (2FA)-beveiligingssysteem.

De stap om 2FA standaard te maken werd in mei geïntroduceerd en boekt gestaag vooruitgang. Het bedrijf vereist ook dat 2 miljoen YouTube-videomakers 2FA inschakelen om toegang te krijgen tot de Studio-website om de beveiliging te verbeteren. Chrome Password Manager komt ook beschikbaar voor iOS, waardoor deze gebruikers nieuwe beveiligingsfuncties krijgen, zoals het automatisch invullen van wachtwoorden, volgens een bericht op Google's Safety & Security-blog, The Keyword.

Image
Image

Voor gebruikers die 2FA niet kunnen inschakelen, werkt Google aan een nieuwe technologie die een vergelijkbaar veilig authenticatieproces biedt. Het doel van het bedrijf is om na verloop van tijd de afhankelijkheid van mensen van wachtwoorden te verminderen.

Met Password Manager van Google op iOS kunnen gebruikers hun Chrome-app selecteren en wachtwoorden automatisch invullen in andere apps. Bovendien kunnen iPhone-bezitters nu het wachtwoord met één tik invoeren, in plaats van dat ze elk wachtwoord in elke app moeten onthouden en typen.

Het bedrijf heeft ook plannen om de wachtwoordgeneratiefunctie van de Chrome-app op te nemen voor alle iOS-apps, maar heeft niet aangegeven wanneer.

Image
Image

Ten slotte biedt Password Manager gebruikers nu toegang tot elk wachtwoord dat in de tool is opgeslagen vanuit het menu van de Google-app om de browse-ervaring soepeler en veiliger te maken.

Hoewel 2FA standaard wordt gemaakt, kunnen gebruikers de functie nog steeds uitschakelen door naar hun accountinstellingen te gaan en deze uit te schakelen. Google geeft instructies over hoe u dit kunt doen.

Aanbevolen: