Is Nintendo Switch Online niet beschikbaar of ligt het aan jou?

Inhoudsopgave:

Is Nintendo Switch Online niet beschikbaar of ligt het aan jou?
Is Nintendo Switch Online niet beschikbaar of ligt het aan jou?
Anonim

Als je je Nintendo Switch alleen inschakelt om te ontdekken dat de internetfunctionaliteit niet werkt, gebeurt er een van twee dingen: ofwel is hij voor iedereen uit, ofwel is er iets mis met je systeem of netwerk. In bijna alle gevallen is het probleem tijdelijk en kun je het oplossen door een paar instellingen te wijzigen of gewoon te wachten.

Dit is wat je moet doen als Nintendo Switch Online niet werkt.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op zowel de Nintendo Switch als Switch Lite.

Image
Image

Hoe weet ik of Nintendo Switch Online niet beschikbaar is

Voordat u stappen voor probleemoplossing probeert, moet u controleren of de service voor iedereen niet beschikbaar is. Dit is wat je moet doen.

  1. Controleer de status ervan op de website Is the Service Down. Deze pagina laat je niet alleen weten of Nintendo Switch Online momenteel niet beschikbaar is, maar bevat ook een grafiek met de problemen die mensen de afgelopen 24 uur hebben gemeld.

    Image
    Image
  2. Controleer Nintendo's Twitter-accounts. Hoewel het bedrijf doorgaans zijn verschillende, regionale sociale-mediapagina's (die Japan, Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa beslaan) gebruikt om nieuws en trailers te delen, zullen ze waarschijnlijk updates plaatsen als er een totale storing optreedt. Je kunt ook zoeken op de hashtag NintendoSwitchOnline. Hoewel het niet specifiek gerelateerd is aan downtime-problemen, kan het zijn dat andere gebruikers over problemen tweeten met die hashtag.

  3. Zoek op andere sociale media naar andere mensen die een storing melden.

Als het probleem een algemene storing blijkt te zijn, kun je alleen maar wachten tot de service wordt hervat.

Wat te doen als je geen verbinding kunt maken met Nintendo Switch Online

Als Nintendo Switch Online geen algemene storing heeft, ligt het probleem mogelijk aan je console of apparatuur. Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen om uw systeem opnieuw te verbinden.

  1. Start je Switch opnieuw op. Uw hardware uit- en weer inschakelen is een eenvoudige manier om enkele veelvoorkomende problemen op te lossen. U moet het proberen voordat u doorgaat naar meer gecompliceerde methoden voor probleemoplossing.
  2. Zorg ervoor dat je internet in de lucht is. Als je thuisnetwerk niet beschikbaar is, kunnen je switch en apparaten geen verbinding maken. Controleer je computer, tablet en al het andere dat het signaal gebruikt om te zien of ze zijn verbonden met je wifi-netwerk en met internet.

  3. Controleer je internetsnelheid. Zelfs als uw internet werkt, kan het traag werken of de verbinding wegvallen. U moet onder andere letten op bandbreedteverslindende programma's, signaalinterferentie en malware.

    Image
    Image
  4. Power-cycle uw netwerk. Als je een aparte modem en router hebt, koppel ze dan allebei los. Wacht 30 seconden en schakel vervolgens uw modem in, laat hem opstarten en sluit vervolgens uw router weer aan.

    Om een gecombineerde modem en router opnieuw op te starten, koppelt u deze los, wacht u 30 seconden en steekt u de stekker er weer in.

  5. Ga naar de Nintendo-ondersteuningssite voor Switch-specifieke instructies die het probleem kunnen oplossen.
  6. Neem contact op met Nintendo. Als geen van deze oplossingen helpt, kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam van Nintendo via telefoon, expresbericht, e-mail of sms voor meer hulp.

Aanbevolen: