Apple brengt iOS 15.0.1 en iPadOS 15.1 uit

Apple brengt iOS 15.0.1 en iPadOS 15.1 uit
Apple brengt iOS 15.0.1 en iPadOS 15.1 uit
Anonim

Apple heeft maandag iOS 15.0.1 en iPadOS 15.1 uitgebracht, die beide tot doel hebben verschillende bugs op te lossen en beveiligingsupdates toe te voegen.

De updates komen twee weken na de lancering van iOS 15, en volgens MacRumors omvatten de problemen die worden aangepakt de Apple Watch-bug en een instantie waarbij de app Instellingen verkeerde informatie geeft.

Image
Image

Er was een probleem met de iPhone 13, waarbij gebruikers hun smartphone niet konden ontgrendelen met een geverifieerde Apple Watch als ze een gezichtsmasker droegen. Deze update verhelpt dat probleem.

iOS 15.0.1 lost ook een probleem op met de app Instellingen die een bericht weergaf dat ten onrechte zei dat de opslag van het apparaat vol was terwijl dat niet het geval was. Bovendien lost het een probleem op dat ertoe zou leiden dat audiomeditatieprogramma's een training starten op de Apple Watch for Fitness+-abonnees.

De iPadOS 15.1-update heeft dezelfde instellingen-app en audiomeditatie-fixes.

Wat betreft beveiligingsoplossingen, hebben verschillende Twitter-gebruikers opgemerkt dat de update een zero-day lockscreen-kwetsbaarheid verhelpt die Apple verzuimde te vermelden in de release-opmerkingen.

Het lijkt erop dat de uitrol van de update niet zo soepel verloopt als Apple had gewild. Verschillende Twitter-gebruikers hebben gemeld dat de oplossingen onbetrouwbaar zijn, waardoor in sommige gevallen nieuwe problemen ontstaan. Een gebruiker beweert bijvoorbeeld dat bij het downloaden van 15.0.1 zijn iPhone Pro 11 nu zijn opslagruimte weergeeft alsof er niets in zit.

Apple heeft verklaard dat het van plan is een bug te repareren waardoor ontwikkelaars de 120Hz ProMotion-schermen niet volledig kunnen gebruiken voor de animaties van hun app.

De nieuwste update is beschikbaar voor alle in aanmerking komende apparaten en kan worden gedownload door naar Software-update te gaan in de app Instellingen.

Aanbevolen: