Apple brengt AirTags firmware-update uit

Apple brengt AirTags firmware-update uit
Apple brengt AirTags firmware-update uit
Anonim

Apple heeft de nieuwste firmware-update voor AirTags uitgebracht zonder nieuwe functies of verbeteringen op te geven.

Volgens 9to5Mac heeft Apple donderdag de nieuwste firmwareversie voor AirTags uitgebracht als versie 1.0.291 met buildnummer 1A291a. Hoewel Apple niet heeft aangegeven welke updates of verbeteringen er in de nieuwe firmware zitten, suggereren rapporten dat de updates een Android-app kunnen bevatten die AirTags, andere Find My-compatibele accessoires en mogelijke aanvullende verbeteringen in anti-stalkingfuncties zal bevatten.

Image
Image

De update kan ook gewoon een onderhoudsrelease zijn om kleine bugs op te lossen. Het is echter belangrijk op te merken dat u de nieuwe update niet handmatig kunt installeren. In plaats daarvan zou het automatisch moeten updaten - iets waar veel gebruikers over hebben geklaagd en hopen dat een toekomstige firmware-update adressen zal bieden.

Dit is de eerste firmware-update sinds juni, waarin de privacyzorgen van gebruikers over ongewenste tracking worden erkend. De update omvatte de mogelijkheid voor AirTags om binnen acht tot 24 uur willekeurig hun alarm te laten klinken, in plaats van de oorspronkelijke driedaagse tijdlijn. Dit stelt onwetende AirTag-dragers veel eerder op de hoogte van het apparaat en zal hopelijk hun misbruik beter ontmoedigen.

Apple werkt aan AirTags en werkt ze bij sinds ze in april voor het eerst werden gelanceerd. Kort na de release begonnen consumenten zich echter zorgen te maken over de veiligheid en privacy over mogelijke ongewenste tracking.

Hoewel Apple verschillende ingebouwde beveiligingen heeft om te voorkomen dat mensen anderen volgen met AirTags, kan het apparaat het volgen van mensen te gemakkelijk maken. Experts zeggen dat de omvang van Apple's Zoek mijn-netwerk deze problemen versterkt, waardoor elektronische stalking zou kunnen veranderen van een nieuwsgierigheid die alleen wordt uitgebuit door degenen die technisch onderlegd zijn in een eenvoudig apparaat dat vrijwel iedereen kan gebruiken.

Aanbevolen: