Hoe AirTags te gebruiken met Android

Inhoudsopgave:

Hoe AirTags te gebruiken met Android
Hoe AirTags te gebruiken met Android
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt AirTags niet instellen met een Android-apparaat, maar je kunt de Tracker Detect-app gebruiken om een AirTag met Android te volgen.
  • Om een verloren AirTag met een Android-apparaat te vinden, installeert u een Bluetooth-scanner en zoekt u naar een niet nader genoemd Bluetooth-apparaat vervaardigd door Apple, Inc.
  • Als je de AirTag van iemand anders vindt, raak je de witte kant van je telefoon aan om een telefoonnummer of bericht van de eigenaar van de AirTag te zien.

Dit artikel legt uit hoe je AirTags kunt gebruiken met Android-apparaten. AirTags zijn ontworpen voor gebruik met Apple-apparaten en hebben alleen volledige functionaliteit met nieuwere iPhones, maar je kunt ze in beperkte mate gebruiken met Android.

Werken Apple AirTags met Android?

AirTags verschillen van andere Bluetooth-trackers zoals Tile omdat ze vertrouwen op de U1-chip van Apple om volledige functionaliteit te bieden. De functionaliteit is beperkt in iPhones die de U1-chip niet hebben, en het is zelfs nog beperkter in niet-Apple-apparaten. Je hebt een iPhone, iPad of Mac nodig om AirTags in te stellen, omdat ze de Zoek mijn-app nodig hebben die alleen beschikbaar is voor Apple-apparaten. Je hebt ook een iPhone, iPad of Mac nodig om AirTags in de Verloren-modus te zetten of om je AirTags op een kaart te vinden, omdat voor beide functies de app Zoek mijn nodig is.

Apple heeft een Android-app uitgebracht genaamd Tracker Detect, die itemtrackers volgt en werkt met Apple's Find My-netwerk. Het zal dit niet automatisch doen; je moet het vragen om trackers te detecteren.

AirTags gebruiken met Android

Aangezien de Zoek mijn-app niet beschikbaar is voor Android, kun je niet veel doen met AirTags en een Android-telefoon.

U kunt naar een AirTag scannen met de hierboven genoemde Tracker Detect-app. Het controleert op trackers die zich buiten het Bluetooth-bereik van het apparaat van de eigenaar bevinden.

Als de app een AirTag of een andere itemtracker detecteert die zich gedurende ten minste tien minuten bij je in de buurt bevindt, kun je hem een geluid laten afspelen om je te helpen hem te vinden. De app helpt bij het vinden van AirTags die u kwijt bent geraakt en detecteert AirTags die iemand mogelijk gebruikt om u te volgen.

Open de app en tik op Scan-tik op Stop Scannen om te stoppen.

Voorheen was de enige manier om dat te doen het installeren van een Bluetooth-scanner op je Android-telefoon.

De andere manier waarop u AirTags met Android kunt gebruiken, is door een verloren AirTag te scannen als u er een vindt. Het is nog steeds niet zo robuust als het zou zijn als je een iPhone zou gebruiken, maar je kunt wel het telefoonnummer of bericht zien dat de AirTag-eigenaar heeft ingevoerd toen ze hun AirTag in de verloren modus zetten, dus het kan je helpen herenigen de AirTag, en het bijbehorende item, met de eigenaar.

Hoe te scannen op AirTags met Android

Met de app Zoek mijn kunnen iPhones met een hoge mate van precisie naar AirTags scannen als de iPhone de U1-chip heeft, of met een mindere mate van nauwkeurigheid als deze die chip niet heeft. Als u met Android naar AirTags wilt scannen, moet u een Bluetooth-scanner-app installeren. Met een Bluetooth-scanner-app kun je zoeken naar een niet nader genoemd Bluetooth-apparaat dat door Apple is vervaardigd en de signaalsterkte van dat apparaat gebruiken om het te lokaliseren.

Zo scan je naar AirTags met Android:

  1. Gebruik de Find My app op je Mac om de laatst bekende locatie van je verloren AirTag te krijgen en ga naar die locatie.

    Als je helpt bij het zoeken naar de AirTag van iemand anders, laat ze je dan de locatie geven.

  2. Installeer een Bluetooth-scanner-app op je telefoon.
  3. Open de Bluetooth-scanner en controleer de lokale apparaten.

    Dit toont u elk Bluetooth-apparaat in de buurt, niet alleen de AirTag.

  4. Zoek naar een niet nader genoemd apparaat en controleer de details ervan.
  5. Controleer de fabrikantspecifieke gegevens van het niet nader genoemde apparaat voor een vermelding met de tekst Apple, Inc. of met het Apple-logo.

    Als het item niet Apple, Inc. zegt, ga dan door het gebied en probeer een ander naamloos item te vinden. AirTags en andere Bluetooth Apple-apparaten zeggen allemaal Apple, Inc. in de fabrikantspecifieke gegevens.

  6. Beweeg in dezelfde algemene omgeving terwijl u de signaalsterkte van het apparaat observeert waarvan u vermoedt dat het een AirTag is.

    Sommige Bluetooth-scanners hebben een radar- of visualisatiemodus die u kunt selecteren om apparaten in de buurt te vinden.

  7. De signaalsterkte neemt toe naarmate u dichter bij de AirTag komt en neemt af naarmate u verder weg komt.

    De scanner kan je geen richting geven, alleen een globaal idee van hoe ver je verwijderd bent.

  8. Zodra u de AirTag hebt gevonden, scant u deze met de NFC-lezer in uw telefoon om te controleren of dit degene is die u zoekt.

    Image
    Image

Een AirTag scannen met Android

AirTags zijn ontworpen om te worden gescand met elke telefoon met een NFC-lezer, zodat u een verloren AirTag kunt scannen met een Android-telefoon.

Hier leest u hoe u een AirTag scant met een Android-telefoon:

  1. Tik met de witte kant van de AirTag op je telefoon.

    Image
    Image
  2. De AirTag moet tegen de NFC-lezer in uw telefoon worden geplaatst. Als u de lezer niet kunt vinden, neem dan contact op met de fabrikant van de telefoon voor meer informatie.

    Image
    Image

    Wanneer de AirTag met succes is gelezen, geeft uw telefoon een pop-upprompt of start automatisch een webpagina.

  3. Als de AirTag is gemarkeerd als verloren, kun je het telefoonnummer zien dat de eigenaar heeft opgegeven of het bericht dat hij heeft ingevoerd toen hij de AirTag in de verloren modus zette.

    Image
    Image

AirTag- alternatieven voor Android-gebruikers

Als je voornamelijk een Android-gebruiker bent of een combinatie van Android- en Apple-apparaten gebruikt, kan het feit dat AirTags niet echt werken met Android een probleem zijn. Hoewel AirTags geweldig werken met Apple-apparaten, is de functionaliteit ernstig beperkt met Android-telefoons.

Andere Bluetooth-trackers, zoals Tile en Galaxy SmartTag, bieden een betere Android-integratie dan AirTag. Deze alternatieven werken ook net zo goed met Apple-apparaten als met Android, hoewel ze de Precision Finding-functie missen die je krijgt als je een AirTag gebruikt met een iPhone met de U1-chip. Als je geen nieuwere iPhone hebt of je Bluetooth-trackers met verschillende apparaten wilt gebruiken, bieden platformonafhankelijke opties zoals Tile en Galaxy SmartTag een betere ervaring.

FAQ

    Wat is AirTag?

    AirTag is de naam voor het kleine Bluetooth-volgapparaat van Apple. Je kunt deze kleine trackers in of op persoonlijke spullen zoals sleutels, portemonnees en portemonnees plaatsen. Als u iets kwijtraakt met een AirTag eraan bevestigd, kunt u het volgen en lokaliseren met de Zoek mijn-app op uw iPhone of iPad.

    Hoe gebruik ik AirTags?

    Als u Apple AirTags wilt gebruiken, stelt u ze in op een ander Apple-apparaat door u aan te melden bij uw Apple-account. Plaats de AirTag dicht bij uw telefoon of computer > selecteer Connect > specificeer wat u gaat volgen > bevestig uw contactgegevens > en kies Done wanneer het installatieproces is voltooid.

Aanbevolen: