Afdrukken in conceptmodus in Windows

Inhoudsopgave:

Afdrukken in conceptmodus in Windows
Afdrukken in conceptmodus in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Om af te drukken, open Configuratiescherm > Hardware en geluiden > Apparaten en printers bekijken, klik met de rechtermuisknop op een printer en selecteer Afdrukvoorkeuren.
  • Selecteer vervolgens Kwaliteit. Zoek naar een Draft of Fast optie en selecteer deze om de optie snel afdrukken te gebruiken. Selecteer vervolgens Toepassen of OK.
  • Als u een kleurenprinter heeft, selecteert u Grijstinten om te besparen op kleureninkt.

Printerinkt gaat nooit zo lang mee als je wilt. Wanneer u iets afdrukt dat ter referentie is, drukt u af in de conceptmodus. Wanneer u de afdrukkwaliteit wijzigt in Concept, worden documenten snel afgedrukt en wordt er minder inkt gebruikt. Hier leest u hoe u een Windows-printer instelt om standaard de conceptmodus te gebruiken. Wijzig de instellingen terug wanneer u iets van hogere kwaliteit moet afdrukken, zoals een voorstel of foto's.

Afdrukken met de conceptmodus in Windows

Het is gemakkelijk om een printer in te stellen om af te drukken in de conceptmodus. Uw specifieke printer kan naar deze instelling verwijzen als "snelle modus" of iets dergelijks, maar het proces levert hetzelfde resultaat op.

  1. Open het Configuratiescherm op uw Windows-computer.

    Voer in het zoekvak op de taakbalk control panel in. In oudere Windows-versies opent u het Configuratiescherm door de knop Start te selecteren.

  2. Kies in de sectie Hardware en geluiden Apparaten en printers bekijken.

    In oudere Windows-versies moet u mogelijk Printers en andere hardware > selecteren Geïnstalleerde printers of faxprinters weergeven.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op de printer en kies Printing Preferences.

    Image
    Image
  4. Afhankelijk van de printer zie je verschillende tabbladen, inclusief opties zoals Kleur en Kwaliteit. Klik rond om de instellingen van deze tabbladen te verkennen.
  5. Selecteer de Quality tab of iets dergelijks en zoek naar een Concept of Fast optie. Selecteer het om de optie voor snel afdrukken in te schakelen.

    Bij een Canon MX620-printer heet de optie bijvoorbeeld Fast en vindt u deze onder de sectie Print Quality van de Quick Setup tab.

  6. Selecteer het tabblad Kleur of Grijstinten. Als er een grijswaardenoptie is, selecteert u deze om kleurenprinterinkt te besparen.
  7. Selecteer Toepassen of OK om de instellingen op te slaan.
  8. De printer zal nu afdrukken in de conceptmodus en grijstinten terwijl deze instellingen intact zijn. Volg dezelfde procedure om terug te gaan naar een hoogwaardige afdrukmodus in kleur.

Aanbevolen: