MDA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MDA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MDA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • De meeste MDA-bestanden zijn Access Add-in-bestanden.
  • Open er een met Access.
  • Verschillende andere formaten gebruiken dezelfde bestandsextensie.

Dit artikel beschrijft de verschillende formaten die de MDA-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn voor bestandsconversies.

Wat is een MDA-bestand?

Een bestand met de MDA-bestandsextensie is een Microsoft Access Add-in-bestand dat wordt gebruikt voor het toevoegen van query's en andere functionaliteit aan MS Access. Sommige vroege versies van de software gebruikten MDA-bestanden als werkruimtebestanden. ACCDA vervangt het MDA-formaat in de nieuwste versies van Access.

Image
Image

Sommige bestanden die deze extensie gebruiken, worden in plaats daarvan geassocieerd met Yamaha's Clavinova-piano of de MicroDesign-software van Creative Technology als een bestand in Area-indeling. Toch kunnen andere niet-gerelateerd zijn en worden opgeslagen als Meridian Data Slingshot-bestanden, Rays Media Data-bestanden, gebruikt met softwaretools genaamd EPICS, of gerelateerd aan de PIPES-muziekmaker.

Hoe een MDA-bestand te openen

De overgrote meerderheid van de MDA-bestanden die u tegenkomt, zijn Access Add-in-bestanden, wat betekent dat ze kunnen worden geopend met Microsoft Access.

Access gebruikt andere formaten die qua naam vergelijkbaar zijn met MDA, zoals MDB, MDE, MDT en MDW. Al deze indelingen worden ook in Access geopend, maar als uw specifieke bestand dat niet doet, zorg er dan voor dat u de extensie niet verkeerd leest. Het ziet er misschien uit als een MDA-bestand, maar is in werkelijkheid een MDC-, MDS- of MDX-bestand.

Als je bestand zeker de MDA-bestandsextensie gebruikt, maar het niet opent met het programma van Microsoft, kan het een type audiobestand zijn dat betrekking heeft op Yamaha's Clavinova-piano. YAM-speler zou het moeten kunnen openen.

Voor MicroDesign Area-bestanden hebben we alleen een link naar de Creative Technology-website, maar we weten niet waar (en of) u de MicroDesign-software kunt downloaden. Het lijkt erop dat dit formaat een type afbeelding kan zijn, wat betekent dat het mogelijk is om het te hernoemen naar-j.webp

We hebben ook niet veel nuttige informatie over Meridian Data Slingshot-bestanden, behalve dat ze oorspronkelijk werden gebruikt door Meridian Data's Slingshot-software. Het bedrijf is in de loop der jaren veel van eigenaar veranderd, maar werd recentelijk overgenomen door Microchip Technology.

We hebben geen informatie over Rays Media Data-bestanden.

EPICS staat voor Experimental Physics and Industrial Control System en de bijbehorende software gebruikt ook MDA-bestanden.

Bekijk MDA-bestanden - PIPES voor meer informatie over dat audioformaat.

Aangezien er een paar verschillende mogelijke formaten zijn die de. MDA-bestandsextensie gebruiken, zou je geluk kunnen hebben om het bestand te openen met een teksteditor of het HxD-programma. Deze toepassingen openen elk bestand alsof het een tekstdocument is, dus als het openen van het bestand een soort identificeerbare informatie toont (zoals een koptekst bovenaan het bestand), kan het u in de richting van het gebruikte programma wijzen om het te maken.

In een soort omgekeerd probleem is het mogelijk dat er meer dan één programma is geïnstalleerd dat MDA-bestanden opent. Als dat waar is, en degene die ze standaard opent (wanneer je erop dubbelklikt) niet degene is die je wilt openen, dan is dat gemakkelijk te veranderen. Hier leest u hoe u bestandskoppelingen in Windows kunt wijzigen.

Een MDA-bestand converteren

Hoewel er tal van unieke toepassingen zijn voor MDA-bestanden, kennen we geen hulpprogramma's voor het converteren van bestanden die een bestand kunnen veranderen in een ander, vergelijkbaar formaat.

U kunt het beste het bestand openen in het juiste programma en kijken welke opties het u geeft. Software die bestandsconversies ondersteunt, laat het over het algemeen toe via een soort File > Save as of Export menu-optie.

Aanbevolen: