Wat is een FOB-bestand?

Inhoudsopgave:

Wat is een FOB-bestand?
Wat is een FOB-bestand?
Anonim

Wat te weten

  • Een FOB-bestand is een Dynamics NAV Object Container-bestand.
  • Open er een met het Dynamics NAV-programma van Microsoft.
  • Converteer naar TXT met dezelfde software.

Dit artikel legt uit wat het FOB-bestandsformaat is, hoe je er een kunt openen en hoe je er een kunt converteren naar een meer herkenbare indeling.

Wat is een FOB-bestand?

Een bestand met de FOB-bestandsextensie is een Dynamics NAV Object Container-bestand dat wordt gebruikt met Microsoft's Dynamics NAV-software. Dit zijn bestanden die verwijzen naar objecten zoals tabellen en formulieren die het programma kan gebruiken.

Deze bestanden kunnen ook worden aangeduid als Navision Attain Object-bestanden of Financials Object-bestanden.

Image
Image

FOB-bestanden zijn op geen enkele manier gerelateerd aan een sleutelhanger, wat bijna alles kan zijn dat geen sleutel is die aan een sleutelhanger hangt of een klein elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot externe apparaten, net zoals een digitale sleutel, die vaak wordt gevonden aan een sleutelhanger. Autosleutelhangers worden vaak gebruikt om deuren van een auto te ontgrendelen/vergrendelen.

Hoe een FOB-bestand te openen

FOB-bestanden kunnen worden geopend met Dynamics NAV (vroeger heette het Microsoft Navision). Open in de ontwikkelomgeving eerst de Tools > Object Designer optie uit het menu, en dan File > Importeer in het nieuwe venster om het bestand te selecteren.

Dynamics NAV is vervangen door Business Central, dus het formaat wordt mogelijk nog steeds ondersteund in die software, maar we kunnen dit niet bevestigen.

De FBK-bestandsextensie wordt gebruikt om een objectback-upbestand aan te geven, dat ook wordt gebruikt in het programma van Microsoft.

Finn's FobView is een klein draagbaar programma (het kan draaien zonder te worden geïnstalleerd) dat kan worden gebruikt om FOB-bestanden te openen en om twee bestanden te vergelijken op verschillen. Het ondersteunt ook FBK-, TXT- en XML-bestanden die zijn gemaakt met Dynamics NAV.

We weten niet helemaal zeker of dit zal werken, maar je kunt misschien ook FOB-bestanden openen met een teksteditor, zodat je de tekstversie van het bestand kunt lezen. Houd er echter rekening mee dat het bestand hierdoor niet functioneel wordt als u het zou openen met het programma van Microsoft. Het enige dat u echt zou kunnen doen, is de inhoud van het bestand bewerken, zoals eventuele verwijzingen die het heeft.

Sommige FOB-bestanden kunnen in plaats daarvan een type afbeelding zijn die is geëxporteerd met IBM's FileNet Content Manager. We zijn niet zeker van de details, maar we weten dat sommige gebruikers van die software het programma een afbeelding hebben laten exporteren met de verkeerde extensie, als FOB, ook al zou het BMP, TIFF of een ander formaat moeten zijn. Als u zo aan uw bestand bent gekomen, hoeft u het misschien alleen maar te hernoemen met de juiste bestandsextensie om het te openen met uw favoriete afbeeldingsviewer.

Het hernoemen van een bestand als dit is niet hetzelfde als het converteren. Het enige wat dit in deze context doet, is de juiste bestandsextensie aan het einde van het bestand plaatsen omdat het IBM-programma het niet deed.

Een FOB-bestand converteren

Busines Central zou een open FOB-bestand naar een TXT-bestand moeten kunnen exporteren. Dit wordt waarschijnlijk bereikt via het File > Export menu.

Het hierboven genoemde Finn's FobView-programma kan FOB naar CSV exporteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je je bestand niet kunt openen met de hierboven genoemde programma's, controleer dan of je het niet verwart met een andere, gelijknamige extensie. Sommige bestanden gebruiken een vergelijkbare bestandsextensie, maar dit betekent niet noodzakelijk dat de indelingen hetzelfde zijn of dat ze met dezelfde software kunnen worden geopend.

Bedenk bijvoorbeeld dat uw bestand een VOB-, FOW- (Family Origins)- of FXB-bestand kan zijn, dat niet werkt met de bovenstaande programma's.

Als je de bestandsextensie dubbel controleert om te zien dat je niet echt een FOB-bestand hebt, onderzoek dan de daadwerkelijke bestandsextensie om erachter te komen welke softwareprogramma's kunnen worden gebruikt om het te openen of te converteren.

Aanbevolen: