Het kompas en niveau van de iPhone gebruiken

Inhoudsopgave:

Het kompas en niveau van de iPhone gebruiken
Het kompas en niveau van de iPhone gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • De Compass-app bevindt zich op het Home-scherm van de iPhone.
  • U moet het kompas voor het eerste gebruik kalibreren. Dit doe je door de telefoon 360 graden te draaien.
  • Om het niveau in iOS 12 te meten, opent u de Measure app en tikt u op Level. Gebruik in iOS 11 de Compass app.

Dit artikel legt uit hoe je het iPhone-kompas en waterpas gebruikt. Instructies zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 en iOS 11, behalve zoals aangegeven.

Bottom Line

Om toegang te krijgen tot het kompas, open je de Compass-app, die standaard op alle huidige iPhone-modellen verschijnt. De applicatie bevindt zich op het startscherm van de iPhone, maar als je hem hebt verwijderd, installeer hem dan gratis opnieuw vanuit de App Store.

Kalibreer het kompas

Wanneer de app voor de eerste keer wordt geopend, wordt u gevraagd om het kompas te kalibreren door de telefoon 360 graden te draaien. Volg de animatie op het scherm om het kalibratieproces te vergemakkelijken. Nadat het apparaat is gekalibreerd, wordt het kompasscherm weergegeven.

Begrijp het kompas

Houd de iPhone parallel aan de grond met het scherm naar boven gericht. In het midden van het kompas bevindt zich een kleine cirkel met een dradenkruis in het midden. Om ervoor te zorgen dat de telefoon evenwijdig aan de grond is, kantelt u de telefoon om het dradenkruis uit te lijnen met het midden van het kompas.

Een kleine rode pijl, boven de letter N, wijst naar het noorden. Een lange, gedurfde witte lijn bovenaan het scherm geeft de huidige richting aan waarin de iPhone is gericht.

Image
Image

Kompasrichtingen worden meestal uitgedrukt in graden. Leid uw koers af door ofwel te kijken met welk nummer de witte lijn aan de bovenkant van het scherm is uitgelijnd met aan de buitenkant van de kompascirkel of door te verwijzen naar het nummer onderaan het scherm. De huidige mate waarin de iPhone wordt geconfronteerd met updates terwijl u het apparaat draait. De app toont ook letters die de vier windrichtingen aangeven.

Kompas Tips en Trucs

Om goed in de gaten te houden waar je naartoe gaat, kijk je naar je bestemming en tik je op het midden van het kompas om een reislijn vast te stellen. Naarmate het kompas van die lijn af beweegt, spreidt een rode boog zich uit tussen uw beoogde koers en uw huidige koers. Pas je pad aan om terug te keren naar de gekozen koers. Tik nogmaals op het midden van het kompas om de boog te sluiten.

Afhankelijk van uw locatie kunt u ook aanvullende informatie zien over uw GPS-positie in lengte- en breedtegraad, huidige geografische locatie en uw hoogte boven zeeniveau. Deze informatie is niet in alle gebieden beschikbaar.

Het ingebouwde niveau van de iPhone gebruiken

Als je van plan bent een plank of schilderij op te hangen, gebruik dan de niveaufunctie van de Compass-app (in iOS 11 en eerder) om ervoor te zorgen dat wat je ophangt niet scheef staat. In iOS 12 splitste Apple de meetfunctie op in een aparte app, genaamd Measure, maar de functionaliteit bleef ongewijzigd. Om het te gebruiken, opent u de Meet-app en tikt u vervolgens op Niveau

Kalibreer het niveau

Kalibreer de app met een punt dat gelijk ligt. Het digitale niveau geeft aan hoe ver het item verwijderd is van perfect uitgelijnd met het originele oppervlak. Als je bijvoorbeeld een schilderij aan de muur hangt en het gelijk met de vloer wilt hebben, plaats je de iPhone plat tegen de muur. Dit vertelt het apparaat dat u op een verticale as werkt. Verplaats de iPhone vervolgens naar de boven- of onderkant van de muur zodat de rand van het apparaat het plafond of de vloerlijn raakt (zowel de vloer als het plafond worden als waterpas beschouwd).

Image
Image

Je ziet een indicatie van hoe ver de telefoon zich niet op het niveau bevindt. Pas de positie van de telefoon aan totdat het apparaat waterpas staat en tik vervolgens op het scherm. Het niveau wordt groen en geeft het cijfer 0 weer. De niveaufunctie van uw iPhone is nu gekalibreerd. Kalibreer het niveau elke keer dat u van as wisselt of iets anders uitlijnt.

Image
Image

Plaats een object

Plaats de gekalibreerde iPhone tegen een object, zoals een foto die u aan de muur hangt. Draai het object naar links of rechts terwijl je de iPhone ertegenaan drukt. Het nummer op het iPhone-scherm verandert afhankelijk van hoe ver het object uit de lijn is met uw initiële kalibratie.

Pas het object en de iPhone aan totdat het nummer 0 op het scherm verschijnt om aan te geven dat het waterpas is. Als u andere getallen ziet, geven die getallen, uitgedrukt in graden, aan hoe ver het object zich van het niveau bevindt. Blijf het object draaien en bel in de juiste richting om het getal weer op nul te zetten.

Meet App Tips en Trucs

Tik op elk moment in het nivelleringsproces op het scherm om het apparaat indien nodig opnieuw te kalibreren. Wanneer u in de verticale as meet, vertoont het scherm twee kleine lijnen aan de linker- en rechterkant van het scherm. Wanneer u in de horizontale as meet, zoals op een vlakke plank, toont het scherm in plaats daarvan twee cirkels.

Aanbevolen: