Hoe u uw kerstverlichting kunt synchroniseren met muziek

Inhoudsopgave:

Hoe u uw kerstverlichting kunt synchroniseren met muziek
Hoe u uw kerstverlichting kunt synchroniseren met muziek
Anonim

Wat te weten

  • Mac/PC: Kies in de Hue Sync app een entertainmentgebied en ga naar Music > kies palet en intensiteit > Start Light Sync en start muziek.
  • Android/iOS: Ga in Hue naar Sync > koppel je Spotify-account > kies het entertainmentgedeelte > Open Spotify-app en speel muziek af.
  • U kunt ook een controller en een lichtsequencer gebruiken.

In dit artikel leer je hoe je muziek synchroniseert met je computer met behulp van de Hue Sync-app, en hoe je Philips Hue-lampen koppelt aan Spotify.

Synchroniseer kerstverlichting met muziek met slimme Philips-lampen

Voordat je muziek gaat afspelen, moet je een entertainmentruimte instellen via de Philips Hue-app.

Image
Image

Een uitgaansgebied opzetten

Een uitgaansgebied vertelt de Hue Bridge hoeveel lampen je hebt en waar ze zijn. De hardware ha alt deze informatie ook op om je kerstverlichting te synchroniseren. Volg deze stappen om een entertainmentruimte in te stellen:

  1. Zorg ervoor dat de Philips Hue Bridge is aangesloten en dat de hoofdstroom van elke lamp is ingeschakeld.
  2. Selecteer in de Philips Hue-app op je telefoon Instellingen.
  3. Tik op Vermaakgebieden.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op het plus (+) teken

    Image
    Image
  5. Kies Muziek luisteren.
  6. Maak een naam voor uw nieuwe entertainmentgebied en selecteer vervolgens Klaar.

  7. Selecteer de kamer (of kamers) die u in het uitgaansgebied wilt opnemen.

    Als je alleen bepaalde lampen wilt gebruiken in de kamer die je selecteert, tik je op de pijl omlaag naast de naam van een kamer en tik je op de lampen die je wilt opnemen. Standaard bevat de app alle compatibele lampen in een kamer. Alleen kleurgeschikte Hue-lampen verschijnen.

    Image
    Image
  8. Selecteer Volgende om door te gaan.
  9. Volg de stappen op het scherm om de lichten te positioneren op basis van hun fysieke locatie in de kamer, inclusief hoogte.
  10. Kies Klaar om het maken van het entertainmentgebied te voltooien.

    Image
    Image

Synchroniseer Philips Hue-lampen met muziek van uw computer

Zodra je het entertainmentgedeelte hebt ingericht, schakel je over naar de Hue Sync-app voor Mac of Windows om de lichten in beweging te krijgen.

Je kunt ook de Hue Sync-app voor iOS en Android gebruiken, maar je moet een aparte Hue Sync Box kopen.

  1. Volg in de Hue Sync-app de instructies op het scherm om te synchroniseren met je bridge (indien nodig) en selecteer vervolgens het amusementsgebied dat je hebt ingesteld.

    Image
    Image
  2. Tik op Muziek.
  3. Kies de intensiteit van je lichtshow; deze instelling regelt hoe snel de lichten veranderen met de beat. De standaardinstelling High is goed genoeg voor de meeste toepassingen.
  4. Selecteer een kleurenpalet, ofwel uit de voorinstellingen of door uw eigen kleurenpalet te maken.
  5. Tik op Start lichtsynchronisatie.

    Als dit de eerste keer is dat je de app instelt, moet je deze toegang verlenen tot je microfoon. Open hiervoor Systeemvoorkeuren en ga vervolgens naar Beveiliging en privacy > Microphone en selecteer de selectievakje voor Hue Sync.

    Image
    Image
  6. Open je muziekprogramma naar keuze en speel een nummer af. De lampjes pulseren op de maat van de melodie op basis van uw eerdere instellingen, die u op elk moment kunt wijzigen terwijl de synchronisatie actief is.

    De Hue Christmas voor iOS of Hue Christmas voor Android app werkt als een geluids- en lichteffectbord dat synchroniseert met je Hue slimme verlichting.

  7. Selecteer Stop light sync (die Start light sync vervangt) om uw lampen weer normaal te laten werken.

Synchroniseer Philips Hue Lights met Spotify

Een eenvoudigere manier om je lampen te synchroniseren met muziek is beschikbaar als je een Philips Hue bridge en een Spotify-account hebt.

  1. Selecteer in de Hue-app het tabblad Sync.
  2. Tik op Aan de slag.
  3. Kies Spotify-account.

    Image
    Image
  4. Selecteer Volgende.
  5. Bekijk de privacyverklaring en kies Volgende om door te gaan.
  6. Log in de volgende paar schermen in op je Hue-account.

    Image
    Image
  7. Voer uw Spotify-inloggegevens in of geef autorisatie in de app.
  8. Kies Volgende bij "Succes!" scherm om te voltooien.

    Image
    Image
  9. Selecteer uw Entertainment area.
  10. Als je een stemassistent zoals Amazon Alexa of Google Assistant gebruikt, heb je een aantal andere opties. Kies anders Nu niet.
  11. Tik op Open Spotify-app om een nummer of afspeellijst te selecteren.

    Image
    Image
  12. Als je eenmaal met muziek bent begonnen, ga je terug naar de Hue-app. Selecteer het sync icoon om je lichten te activeren.

    Als u daar niet automatisch naartoe gaat, selecteert u het tabblad Sync om toegang te krijgen tot de Spotify-instellingen.

  13. Net als in de Sync-app kun je de intensiteit, kleur en helderheid aanpassen terwijl de synchronisatie actief is.
  14. Tik nogmaals op Sync om de lichtshow te stoppen, maar de muziek te laten spelen.

    Image
    Image

Bottom Line

Met een kerstlichtcontroller kun je uitgebreide, flitsende displays bouwen, maar het kan duur of ingewikkeld zijn, afhankelijk van je budget en technische knowhow. Een volledig geassembleerde lichtcontroller is het gemakkelijkst in te stellen en de duurste optie. Een controller kit is minder duur, maar vereist kleine elektrische werkzaamheden. Een doe-het-zelf-controller is de goedkoopste optie, maar laat de montage en installatie in uw handen. De stapsgewijze instructies voor elke controller en software variëren.

Software-opties lichtregelaar

Je kunt ook een softwareroute nemen als je geen slimme verlichting hebt of een combinatie van standaard en slimme opties gebruikt. Hier zijn enkele populaire software-opties voor kerstlichtcontrollers:

  • Light-O-Rama's controllersoftware bevat tientallen opties voor liedjes en vooraf gebouwde sequenties. Je lichten laten pulseren met de muziek is net zo eenvoudig als het selecteren van een paar opties op je computerscherm, maar deze opties zijn niet goedkoop.
  • Vixen is de verlichtingssoftware voor de doe-het-zelf-decorateur. Hoewel de kosten verwaarloosbaar zijn, moet je de hele show zelf opzetten, inclusief de timingsequenties en nummerkeuzes. Vixen legt de basis voor je om te werken, maar houdt je hand niet vast in het proces.
  • xLights is een gratis lichtsequencer. Als u zoveel mogelijk geld probeert te besparen, is dit de juiste keuze. De software heeft een actieve forumgemeenschap waar je vragen kunt stellen en talloze videozelfstudies om onderweg blokkades te overwinnen.

"Slimme kerstverlichting" zijn verkrijgbaar bij verkooppunten zoals Home Depot, maar de lichten zijn op relatief korte strengen en zijn duur. Investeren in een kerstlichtcontroller en het gebruik van traditionele lichtsnoeren kan kosteneffectiever zijn.

Aanbevolen: