Een meer open Windows Store kan nieuwe uitdagingen voor gebruikers creëren

Inhoudsopgave:

Een meer open Windows Store kan nieuwe uitdagingen voor gebruikers creëren
Een meer open Windows Store kan nieuwe uitdagingen voor gebruikers creëren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft's Windows app store is nu open voor externe ontwikkelaars.
  • Experts waarschuwen dat het voor Microsoft moeilijker zal zijn om de controle over kwaliteit en beveiliging te behouden met een uitgebreidere selectie apps in de winkel.
  • Microsoft verlaagt de vergoedingen die het aan ontwikkelaars in rekening brengt, maar het is niet duidelijk of dat zich zal vertalen in lagere prijzen voor gebruikers.

Image
Image

De Windows Store wordt groter.

Microsoft opent zijn Windows App Store nog verder, waardoor appstores van derden kunnen worden geïntegreerd in de Microsoft Store. Gebruikers kunnen de komende maanden ontwikkelaars vinden in de Microsoft Store, waaronder die in de winkelpuien van Amazon en Epic Games. Maar experts waarschuwen dat groei problemen kan opleveren.

"De openstelling voor app-marktplaatsen van derden betekent dat er minder controle is over de winkel- en app-inhoud, wat betekent dat de kwaliteit van de apps die gebruikers in de Microsoft Store vinden uiteindelijk lager zal zijn, " vertelde tech-expert Isaac Naor aan Lifewire in een e-mailinterview.

Windows opent

De nieuwe Microsoft Store wordt op 5 oktober samen met Windows 11 voor het publiek gelanceerd en zal de komende maanden beschikbaar zijn voor Windows 10-gebruikers. De winkeluitbreiding betekent dat Windows-gebruikers hopelijk niet op internet hoeven te zoeken om een breed scala aan apps te vinden.

Bekende apps zoals Discord, Zoom, VLC, TeamViewer en Visual Studio Code zijn momenteel beschikbaar in de Microsoft Store. Er zijn ook Progressive Web Apps (PWA) van Reddit, Wikipedia, TikTok, Tumblr en anderen.

Image
Image

"Net als elke andere app hebben storefront-apps van derden een productdetailpagina die kan worden gevonden via zoeken of bladeren, zodat gebruikers deze gemakkelijk kunnen vinden en installeren met hetzelfde vertrouwen als elke andere app in de Microsoft Store op Windows", schreef Giorgio Sardo, de algemeen directeur van de Microsoft Store, op de blog van het bedrijf.

De Microsoft Store zal apps van derden van Android en Amazon Marketplace beschikbaar maken, met plannen om die apps evenveel gewicht te geven in de zoekresultaten en app-productpagina's.

"Daarentegen is Apple alleen exclusief voor zijn premium en zeer specifieke app-pagina's en integreert het geen andere, waarbij vaak alleen apps worden weergegeven die expliciet zijn ontworpen voor het apparaat waarmee de gebruiker zoekt, " zei Naor.

Microsoft's bod om ontwikkelaars te brengen

Microsoft sluit een mooie deal voor ontwikkelaars om ze naar zijn winkel te lokken. Het bedrijf zei in een blogpost dat app-ontwikkelaars niet langer inkomsten met Microsoft hoeven te delen wanneer apps hun eigen in-app-betalingssystemen beheren.

"Apple biedt daarentegen een ongelooflijke omgeving en middelen voor ontwikkelaars, maar ze nemen een aanzienlijk deel van de inkomsten in ruil (meestal 30%, met enkele uitzonderingen) en werken actief om ontwikkelaars te blokkeren van het omzeilen van het betalingssysteem van Apple, wat al lang een probleem is van app-ontwikkelaars, "zei Naor.

Image
Image

Het is niet duidelijk of de vrijgevigheid van Microsoft aan ontwikkelaars zich zal vertalen in lagere prijzen voor gebruikers.

"Samenwerkingen met Amazon en Epic Games Store hebben momenteel geen duidelijke voordelen voor consumenten voor goedkopere games of apps", vertelde tech-expert Liz Raad aan Lifewire in een e-mailinterview. "Ontwikkelaars mogen hun inkomsten behouden, maar het v alt nog te bezien of ontwikkelaars ervoor kiezen om hun gebruikers lagere prijzen aan te rekenen met dit beleid."

Ontwikkelaars van videogames zijn ook onderworpen aan een "app-belasting" van 12% wanneer ze hun creaties via de Microsoft Store verkopen, en hoewel ze de winst behouden, kan deze stap zelfs de app-prijzen verhogen, voegde Raad eraan toe.

"Gebruikers zouden nu echter een grotere keuze aan apps moeten krijgen, met de plannen van Microsoft om ook Android-apps aan boord te brengen", zei Raad. "Er zal ook meer ondersteuning zijn voor apps in framework- en verpakkingstechnologie."

Compatibiliteitsvragen

Hoewel de nieuw geopende app store meer keuzes zal betekenen, kunnen er veel potentiële compatibiliteits-, beveiligings- en hardwareproblemen optreden wanneer gebruikers een app downloaden die niet expliciet is ontworpen en gebouwd voor hun apparaat, zei Naor.

"Naarmate meer apps in de Microsoft Store niet zijn ontworpen en ontwikkeld voor de apparaten van gebruikers en het waargenomen kwaliteitsniveau da alt, verliezen gebruikers ook het vertrouwen in de winkelinventaris en het merk zelf, "hij toegevoegd.

Aanbevolen: