Als je iPhone-camera niet scherpstelt, probeer dan deze oplossingen

Inhoudsopgave:

Als je iPhone-camera niet scherpstelt, probeer dan deze oplossingen
Als je iPhone-camera niet scherpstelt, probeer dan deze oplossingen
Anonim

Als je een iPhone-camera hebt die niet goed kan scherpstellen, kan het probleem worden veroorzaakt door softwareproblemen of fysieke blokkades van de lens. De onderstaande tips zouden ervoor moeten zorgen dat je iPhone weer duidelijke foto's maakt.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhone 11 tot en met iPhone 6.

Redenen waarom uw iPhone-camera niet scherpstelt

Hoewel een zich misdragende iPhone-camera paniek kan veroorzaken, zijn er vaak onschuldige verklaringen waarom hij niet scherpstelt. Meestal wordt de oorzaak van het probleem onthuld door de bijbehorende oplossing.

Image
Image

Een iPhone-camera repareren die niet scherpstelt

Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om een iPhone-camera te identificeren en te repareren die niet scherpstelt.

  1. Doe het iPhone-hoesje af. Sommige iPhone-hoesjes blokkeren de cameralens of flitser gedeeltelijk. Metalen hoesjes of hulpstukken, met name magnetische, kunnen de optische stabilisatie van de iPhone beïnvloeden.
  2. Reinig de cameralens van de iPhone. Als de lens stof bevat, vingerafdrukken bevat of anderszins vuil is, kan deze mogelijk niet goed scherpstellen. Gebruik een microvezeldoek om de lens schoon te maken en maak vervolgens een foto.

    Als je denkt dat je vuil in de lens ziet, breng je iPhone dan naar een Apple Store of een geautoriseerde serviceprovider.

  3. Stel het focuspunt in. Tik terwijl de Camera-app is geopend op het object dat u probeert te fotograferen. Het kan het gezicht van een persoon zijn, een bloem of een ander onderwerp. Door erop te tikken, vertel je de iPhone op welk element je wilt focussen.
  4. Schakel AE/AF Lock uit. AE/AF staat voor Auto Exposure en Auto Focus. Wanneer deze zijn vergrendeld, houdt de iPhone-camera het beoogde deel van de opname scherp. Om deze functie te gebruiken, kadreert u het beeld en houdt u vervolgens het deel van de opname ingedrukt waarop u wilt dat de camera scherpstelt. De camera houdt het object scherp, zelfs als er later iets anders in de opname komt.
  5. Beoefen goede fotografie. Soms ontstaan er focusproblemen vanwege de manier waarop je de iPhone-camera gebruikt. Maak geen foto's van onderwerpen die zich te dicht bij de iPhone bevinden. Verander ook niet de afstand tot het onderwerp, beweeg niet en schud de telefoon niet. Deze maken het moeilijk voor de iPhone-camera om goed scherp te stellen.

  6. Update iOS. Soms ontstaan focusproblemen door softwareproblemen. Een manier om deze problemen op te lossen is door te updaten naar de nieuwste beschikbare versie van iOS.
  7. Sluit de Camera-app geforceerd. Soms kan het sluiten van de Camera-app en het opnieuw opstarten ervan softwarefouten en glitches oplossen.
  8. Start de iPhone opnieuw op. Het herstarten van een iPhone of iOS-apparaat kan ook problemen met de cameralens oplossen.
  9. Stel de iPhone terug naar de fabrieksinstellingen. Als je iPhone-camera nog steeds niet goed scherpstelt, zet je de iPhone terug naar de fabrieksinstellingen. Dit omvat het resetten van alle instellingen en gegevens van de telefoon.

    Een fabrieksherstel verwijdert uw persoonlijke informatie en gegevens en brengt de telefoon terug in de staat waarin deze zich bevond toen deze voor het eerst werd vervaardigd. Doe dit niet zonder eerst een back-up van uw gegevens te maken. U kunt vervolgens uw gegevens en apps herstellen nadat u de fabrieksinstellingen hebt hersteld.

  10. Neem contact op met Apple-ondersteuning. Als je alles hebt geprobeerd en je iPhone-camera wil nog steeds niet scherpstellen, breng het apparaat dan naar Apple en vraag om een oplossing of vervanging. Je iPhone moet onder de garantie vallen als je geen reparatiekosten wilt betalen. Gewoonlijk gaan iPhone-garanties een jaar mee, hoewel u deze periode kunt verdubbelen door te betalen voor AppleCare+-dekking wanneer u de telefoon koopt.

Aanbevolen: