Apple Maps is nu de coole jongen

Inhoudsopgave:

Apple Maps is nu de coole jongen
Apple Maps is nu de coole jongen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwste versie van Apple Maps biedt augmented reality-weergaven en verbeterde routebeschrijvingen.
  • De meest interessante nieuwe Apple Maps-functie is die waarmee gebruikers grote steden in 3D kunnen verkennen.
  • Ik heb de nieuwe Maps uitgeprobeerd in New York City, waar ik woon, en ik werd getroffen door het detailniveau dat het biedt.
Image
Image

Apple Maps was vroeger het trieste neefje van Google Maps, maar de recente iOS 15-update draait de rollen om.

Cupertino's mapping-app heeft nu een verbluffend nieuw uiterlijk en tientallen functies die hem nuttiger dan ooit maken. De nieuwe Apple Maps biedt meer details en betere routebeschrijvingen. Er is ook een nieuwe 3D-functie die gebruikers een meer meeslepende manier biedt om grote steden te verkennen.

"Als je op een nieuwe bestemming aankomt met behulp van kaarten, is het vaak een beetje moeilijk om het juiste gebouw te herkennen, zelfs nadat je het hebt bereikt", vertelde tech-expert Aqsa Tabassam aan Lifewire in een e-mailinterview. "De afbeeldingen van de bestemming waren erg nuttig voor mij bij het gebruik van de nieuwe Apple Maps bij het lokaliseren van mijn bestemming."

Alles over de uitzichten

Met Apple Maps kunnen gebruikers nu een routebeschrijving opvragen met gespecificeerde aankomst- en vertrektijden. De nieuwe update levert ook verbeterde wegdetails over afslagstroken, middenbermen, busbanen en zebrapaden. Gebruikers zullen ook meer informatie vinden over complexe uitwisselingen.

Een belangrijke upgrade is betere afslag-voor-afslag aanwijzingen die je een preciezere manier geven om te komen waar je heen gaat, vertelde software-expert Jessica Carrell aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Deze meer directe benadering van navigatie is geweldig voor mensen die hun telefoon niet willen vasthouden of ernaar willen kijken tijdens het rijden," voegde ze eraan toe. "Het is gewoon een nauwkeuriger systeem en een solide verbetering ten opzichte van eerdere versies van de app."

Carrell heeft de nieuwe afslag-voor-afslag aanwijzingen getest en vond ze "super nauwkeurig", zei ze. "Ik zei letterlijk hardop dat, 'dit is veel beter dan vroeger'", voegde ze eraan toe.

De meest interessante nieuwe Apple Maps-functie is die waarmee gebruikers grote steden in 3D kunnen verkennen. De meer gedetailleerde kaarten in iOS 15 bieden nieuwe weglabels, hoogtedetails en honderden speciaal ontworpen oriëntatiepunten, waaronder Coit Tower in San Francisco, Dodger Stadium in Los Angeles, het Vrijheidsbeeld in New York City en de Royal Albert Hall in Londen. Apple zegt dat er meer aangepaste oriëntatiepunten voor Apple Maps onderweg zijn.

Ik heb de nieuwe Apple Maps uitgeprobeerd in New York City, waar ik woon, en ik werd getroffen door het detailniveau dat het biedt. Ik kon zien waar individuele bomen langs de stadsblokken stonden en de volledige contouren van gebouwen. De nieuwe informatie maakte het veel gemakkelijker om een idee te krijgen van de buurt waar ik doorheen liep.

Een andere indrukwekkende functie is dat Maps in iOS15 nu wandelroutes in augmented reality kan weergeven. Ik heb deze functie uitgeprobeerd en het was een glimp van de toekomst en leuk om te gebruiken, maar in het echte leven voelde ik me ongemakkelijk om mijn telefoon voor mijn gezicht te houden terwijl ik door een menigte mensen navigeerde.

Image
Image

Maps biedt ook verbeteringen voor reizigers met het openbaar vervoer. Nabijgelegen stations worden prominent boven aan het scherm weergegeven en gebruikers kunnen hun favoriete lijnen vastzetten in Kaarten, zodat de beste route slechts één tik verwijderd is. Ik heb deze functie uitgeprobeerd tijdens een recente metrorit en het bleek handig om snel mijn weg naar het centrum te vinden.

Meten tot aan de wedstrijd

In tegenstelling tot Google Maps is Apple Maps alleen beschikbaar voor Apple-gebruikers. Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen de twee services, zijn er ook enkele verschillen. Google Maps toont meer informatie zonder in te zoomen, terwijl u in Apple Maps moet inzoomen voor meer details.

De handsfree bediening van de Apple Maps werkt beter op de iPhone dan op Android-apparaten, zei Tabassam, eraan toevoegend: "Dit komt omdat Siri al is gekoppeld aan je kaarten en je niet hoeft te tikken op het scherm helemaal niet om een routebeschrijving op te vragen."

Carrell zei dat ze denkt dat de nieuwe versie van Apple Maps goed te vergelijken is met Google Maps.

"Met de vorige versie was Google de duidelijke winnaar in termen van nauwkeurigheid en gebruiksgemak", voegde ze eraan toe. "Maar deze nieuwste update brengt de twee dichter bij elkaar, en het is moeilijk te zeggen welke effectiever is dan de andere."

Aanbevolen: