Alle coole nieuwe dingen in iOS 14.7

Inhoudsopgave:

Alle coole nieuwe dingen in iOS 14.7
Alle coole nieuwe dingen in iOS 14.7
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 14.7 biedt ondersteuning voor de MagSafe Battery Pack, Apple Card Family, Air Quality in Weather en meer.
  • Apple heeft nog niet bekendgemaakt of iOS 14.7 de Pegasus-spyware-aanval patcht.
  • iOS 15 staat voor de deur, maar dit is een solide update.
Image
Image

iOS 14.7 is hier, en het voegt een aantal coole nieuwe functies toe, van nieuwe hardware-ondersteuning tot tweaks van weer-apps.

De bèta's van iOS 15 zijn in volle gang en maken zich op voor een herfstrelease, maar iOS 14 heeft nog wat leven over. De nieuwste iOS 14.7-update voor iPhone wordt geleverd met watchOS 7.6 en een update voor de HomePod. Laten we eens kijken.

"Ik denk dat een van de coolste functies de nieuwe MagSafe-batterijpakketondersteuning is", vertelde Neil Parker, mede-oprichter en chief technology officer van de Lovecast-videostreamingservice, via e-mail aan Lifewire. "Specifiek denk ik dat dit super handig is voor livestreaming-evenementen", voegt hij eraan toe, niet verwonderlijk.

Bottom Line

Als je het nieuwe MagSafe Battery Pack van Apple wilt gebruiken, moet je eerst updaten naar iOS 14.7. Dat komt omdat het niet zomaar een batterij met een magneet is. Het pakket ondersteunt een aantal handige Apple-functies die een aantal diepe softwarehaken vereisen - omgekeerd opladen van de iPhone, en een vergrendelscherm (of widget) weergave van niveaus. De batterij van Apple is niet de goedkoopste, of zelfs de meest ruime batterij voor de iPhone, maar het is waarschijnlijk wel de handigste.

Apple Card Family

Als je Apple Card Family gebruikt, zul je deze update geweldig vinden. Met iOS 14.7 kun je kredietlimieten samenvoegen en worden wat Apple 'mede-eigenaar' van het account noemt. Hierdoor kunnen beide eigenaren als één entiteit opereren. U kunt zowel het account beheren als "tegoed opbouwen als gelijken."

Image
Image

World Air

Met iOS 14.7 kun je, als je in Canada, Frankrijk, Italië, Nederland, Zuid-Korea of Spanje woont, nu genieten van luchtkwaliteitsinformatie voor je huidige locatie, te zien in de Weer-app en in Kaarten als je die functie hebt ingeschakeld.

"Mijn favoriete nieuwe functie is de uitbreiding van gebieden [waar] de Weer-app nu luchtkwaliteitsniveaus weergeeft", zegt Brian Donovan, CEO van Timeshatter. "Vroeger besloeg het het grootste deel van de Verenigde Staten, maar nu bestrijkt het nog meer en is het uitgebreid naar meer landen.

"Dit is een snelle en gemakkelijke hulpbron voor mensen om te beoordelen hoe gevaarlijk het is om de lucht in te ademen waar ze zijn. Vooral met het extreme weer dat het afgelopen jaar overal ter wereld heeft plaatsgevonden, is het is cruciaal voor mensen om zichzelf te kunnen beschermen als ze gevaar lopen."

Luchtkwaliteit is al een tijdje elders beschikbaar, en het is een mooie achtergrondstatistiek om toe te voegen aan de weersvoorspellingen, waardoor je een langetermijnoverzicht krijgt van hoe de lucht in je stad het doet. In mijn stad was de weerskwaliteit bijvoorbeeld het grootste deel van de afgelopen zomer goed, maar dit jaar over het algemeen een stuk slechter.

Bottom Line

iOS 14.7 biedt ook de mogelijkheid om HomePod-timers te beheren in de Home-app op je iPhone. Dat klinkt misschien niet zo veel, maar de HomePod heeft onlangs de kracht gekregen om meerdere timers tegelijk te laten lopen. Het controleren, bijwerken en annuleren van die timers via Siri en spraak is net zo vervelend als je je misschien kunt voorstellen, dus het is best een groot probleem om snel in te graven en je timers aan te passen. Een kleine, maar significante verbetering.

Podcasts en meer

De Podcasts-app, die het afgelopen jaar langzaam achteruit ging, heeft nu een kleine aanpassing aan de weergave-opties als je naar je bibliotheek kijkt. Je kunt ervoor kiezen om programma's die je niet volgt te verbergen.

Image
Image

Er zijn ook verschillende kleine reparaties in deze update, van ontbrekende menu-opties in Apple Music tot kapotte brailleleesregels bij gebruik van de Mail-app. Maar hoe zit het met de grootste oplossing die iedereen wil? Hoe zit het met die Pegasus-exploitatie?

En Pegasus?

Pegasus is een stukje spyware ontwikkeld door NSO Group, een Israëlisch bedrijf dat hacks en exploits verkoopt aan overheden. Met Pegasus kunnen gebruikers een iPhone overnemen door deze een iMessage te sturen. Dat is het. Eenmaal binnen heeft de aanvaller op afstand toegang tot de telefoon. De spyware werkt op verschillende versies van iOS, waaronder iOS 14.6, en is gebruikt om specifieke mensen te targeten, waaronder journalisten.

Blokkeer iOS 14.7 deze exploit? Tot nu toe weten we het niet. Op de beveiligingsupdatepagina van Apple staat momenteel "details binnenkort beschikbaar", voor de iOS 14.7-update.

Aan de ene kant hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken dat een overheid je telefoon gaat hacken. Aan de andere kant is het bestaan van zo'n krachtige exploit behoorlijk angstaanjagend.

iOS-updates gaan ongeveer net zoveel over beveiliging als over het toevoegen van nieuwe functies en het oplossen van bugs. Dit is een groot beveiligingslek, dus als het nog niet is gepatcht, kun je binnenkort nog een update verwachten. In de tussentijd is iOS 14.7 een solide update om ons overeind te houden totdat het vuurwerk van iOS 15 dit najaar op gang komt.

Aanbevolen: