Alle coole nieuwe dingen in iOS 14.6, WatchOS 7.5 en macOS 11.4

Inhoudsopgave:

Alle coole nieuwe dingen in iOS 14.6, WatchOS 7.5 en macOS 11.4
Alle coole nieuwe dingen in iOS 14.6, WatchOS 7.5 en macOS 11.4
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • iOS 14.6 en macOS 11.4 voegen belangrijke functies toe.
  • Apple's iOS 15-aankondiging is slechts enkele weken verwijderd.
  • De beste iOS 14.6-functie staat niet eens op de lijst met functies.
Image
Image

Slechts enkele weken verwijderd van de WWDC-aankondiging van iOS 15, heeft Apple nog een nieuwe feature-packed update uitgebracht voor iOS 14, macOS Big Sur en de Apple Watch.

Het merkwaardige van deze updates - iOS 14.6, WatchOS 75 en macOS 11.4 - is hoe vergelijkbaar ze allemaal zijn. In feite zijn de belangrijkste functies, afgezien van bugfixes, op alle apparaten hetzelfde. Laten we er meteen op ingaan.

Al met al is dit veel meer dan alleen een laatste spit-and-polish release voordat iOS 15 komt.

Gedeelde Apple Card

Ten eerste kun je nu je Apple Card delen met je familie met, je raadt het al, Apple Card Family. De nieuwe opties verschijnen op alle apparaten, inclusief de mogelijkheid om te betalen en transacties te zien op je Apple Watch.

Er zijn twee soorten accounts: mede-eigenaren en deelnemers. Met mede-eigenaren kunt u het account delen met bijvoorbeeld een echtgenoot, en u behandelt het allebei alsof u een normale creditcard zou gebruiken. Deelnemers hebben minder privileges, dus u kunt het voor uw kinderen gebruiken. Iedereen ouder dan 13 jaar mag deelnemer zijn en u kunt bestedingslimieten instellen.

Je vindt al deze nieuwe functies in de Apple Wallet-app.

Podcast-abonnementen

Ook nieuw is ondersteuning voor podcastabonnementen in de Podcasts-app. Je kunt je nu met één klik abonneren op betaalde podcasts, net als bij een abonnement op een app.

Image
Image

Het is zeker een leuke nieuwe functie, en het laat je je favoriete podcasts ondersteunen met bijna geen inspanning, wat precies de hoeveelheid inspanning is die leidt tot impulsaankopen. Maar je kunt alleen naar deze abonnementen luisteren in Apple's eigen Podcasts-app, en de podcasters zelf verliezen elke directe relatie die ze hebben met hun publiek. Erger nog, Apple neemt 30% korting, net als in de App Store.

Lossless Apple Music

Ook nieuw in iOS 14.6 en macOS 11.4 is lossless muziek en Spatial Audio. Lossless is simpelweg gestreamde audio van hogere kwaliteit. Het vereist extra data om te streamen, maar het geeft in theorie ook een beter geluid. Je kunt kiezen voor cd-kwaliteit (of beter, afhankelijk van de bronopname), of je gaat helemaal los met een stream op 24 bit en 192 kHz.

Dit is een audio-opname van zo'n hoge kwaliteit dat je deze niet eens kunt afspelen op een van de apparaten van Apple. U moet alleen een aparte digitaal-analoogomzetter (DAC) aansluiten om het af te spelen. En het is onnodig om te zeggen dat het je internetdata-abonnement zal beschadigen.

Nog een opmerking: geen van deze opties zonder verlies werkt via AirPods. Geen van hen. Lossless-muziek vereist deze nieuwste OS-updates, maar zal pas in juni beschikbaar zijn.

De andere helft hiervan is Spatial Audio, dat surroundgeluid naar muziek brengt. Dit zou leuk kunnen zijn voor oude Pink Floyd-concerten, misschien, maar het kan ook de weg gaan van quadrofonisch vinyl en alle andere 3D-audioformaten die de audiogeschiedenis vervuilen.

Kortere snelkoppelingen

Gebruikers op Reddit ontdekten dat Shortcuts veel sneller werken in iOS 14.6 dan in eerdere versies van iOS 14. Shortcuts - dit zijn zelfgemaakte automatiseringen die iedereen in de Shortcuts-app kan bouwen door blokken rond te slepen - worden uitgevoerd in ongeveer een kwart van de tijd die ze gewoonlijk in beslag nemen.

Image
Image

Voor een korte snelkoppeling maakt dit weinig uit. Maar voor een snelkoppeling die normaal gesproken 20 seconden nodig heeft om uit te voeren, is het een enorm verschil om deze te verkorten tot 4-5 seconden. Vooral omdat het hele idee van snelkoppelingen is om vaak uitgevoerde taken te stroomlijnen en te versnellen.

Ik gebruik snelkoppelingen voor allerlei dingen, waaronder een aantal zeer gecompliceerde die schermafbeeldingen verwerken, het formaat ervan wijzigen en ze in het frame van het apparaat plaatsen waar ze vandaan komen. In iOS 14.6 heb ik deze snelheidsverhoging al opgemerkt, en het is zeer welkom.

Al met al is dit veel meer dan alleen een laatste spit-and-polish release voordat iOS 15 komt. In feite is iOS 14.7 al in bèta. Dit is een geweldige nieuwe trend van Apple. In plaats van alles op te slaan voor een release die eenmaal per jaar wordt uitgebracht, zijn er het hele jaar door kleinere maar belangrijke functies toegevoegd.

En met dit alles nog steeds aan de gang, vraag je je af wat iOS 15 in petto heeft.

Aanbevolen: