Wat is de Last.fm-scrobbelfunctie?

Inhoudsopgave:

Wat is de Last.fm-scrobbelfunctie?
Wat is de Last.fm-scrobbelfunctie?
Anonim

Als je nog nooit de Last.fm-muziekservice hebt gebruikt, ben je misschien niet bekend met het "scrobbelen" van muziek. Scrobblen is het proces van het loggen van de nummers waar je naar luistert. Het woord komt oorspronkelijk van het muziekaanbevelingssysteem, Audioscrobbler, dat begon als een universiteitsproject, bedacht en geprogrammeerd door Richard Jones, mede-oprichter van Last.fm.

Last.fm werd in 2014 stopgezet als streamingdienst, hoewel scrobbelgegevens is geïntegreerd in andere streamingdiensten, zoals Spotify. De informatie in dit artikel wordt bewaard voor archiveringsdoeleinden.

Wat is scrobbelen?

Het doel van Last. Het scrobblingsysteem van fm is bedoeld om gebruikers een manier te geven om hun luistergewoonten naar muziek te bekijken en aanbevelingen te doen die van belang kunnen zijn. Terwijl u nummers afspeelt van bronnen die scrobbling gebruiken, voegt de service van Last.fm deze informatie toe aan de database, die verschillende statistieken weergeeft (titel van het nummer, artiest en meer). Metadata-informatie, zoals de ID3-tag van een track, ondersteunt deze rapportage.

Door een profiel op te bouwen van de nummers waarnaar je luistert, wordt Last.fm een effectief hulpmiddel voor het ontdekken van muziek.

Kan ik scrobblen van streaming muziekdiensten?

Scrobbling is niet beperkt tot de service van Last.fm. Er zijn veel manieren waarop u uw luisterprofiel kunt opbouwen, ook tijdens het streamen van muziek. Om informatie te verzamelen over alle nummers waarnaar u luistert, bieden sommige online services de mogelijkheid om een link naar Last.fm in te stellen (met uw accountgegevens), zodat de gegevens automatisch worden verzonden.

Image
Image

Streaming muziekdiensten zoals Spotify, Deezer, Pandora Radio en Slacker loggen de nummers die je streamt en brengen deze informatie over naar je Last.fm-profiel. Maar sommige hebben geen ingebouwde ondersteuning voor scrobblen. In dit geval moet u speciale add-ons voor uw webbrowser downloaden en installeren.

Kunnen softwaremediaspelers scrobbelen?

Als je VLC Media Player, MusicBee, Bread Music Player of Amarok gebruikt, hebben deze ingebouwde ondersteuning voor scrobbling. Als u echter iTunes, Windows Media Player, Foobar2000, MediaMonkey of een vergelijkbare speler gebruikt, moet u een tussensoftware-tool installeren.

Last.fm's scrobbler-software is momenteel beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Het werkt met verschillende muziekspelers, dus het is waarschijnlijk de eerste optie om te proberen. Bovendien is het gratis.

Voor andere mediaspelers die niet als compatibel worden vermeld, is het waarschijnlijk het beste om de officiële website van de ontwikkelaar te bezoeken om te zien of je muziekspeler een aangepaste plug-in heeft om te scrobbelen.

Bottom Line

Heel wat apparaten scrobbelen naar Last.fm, inclusief apparaten zoals de iPod en home entertainment-systemen zoals Sonos.

Andere Scrobbler-software

Last.fm biedt ook een uitputtende lijst van scrobbler-tools via zijn Build. Last.fm-website voor verschillende toepassingen. Deze plug-ins voegen ondersteuning toe aan webbrowsers, internetradiostations en hardwareapparaten.

Aanbevolen: