Wat is Last.fm en moet je het gebruiken?

Inhoudsopgave:

Wat is Last.fm en moet je het gebruiken?
Wat is Last.fm en moet je het gebruiken?
Anonim

Last.fm streamt je favoriete muziek gratis en biedt geweldige luister-, kijk- en deelfuncties. Wat Last.fm onderscheidt van andere diensten is dat het leert wat je leuk vindt door aandacht te besteden aan je muzikale voorkeuren. Vervolgens gebruikt het zijn geavanceerde "scrobbler"-tool om een gedetailleerd profiel voor je op te bouwen, zodat het de best gepersonaliseerde muzikale aanbevelingen kan geven.

Image
Image

Het platform was een populair sociaal netwerk voor muziekliefhebbers lang voordat andere diensten begonnen op te duiken. Wanneer u zich aanmeldt, bouwt u uw eigen Last.fm-gebruikersprofiel op. Dan kun je contact maken met vrienden of je wekelijkse muzikale "buren" bekijken." Groepen en evenementen zijn ook beschikbaar.

Bottom Line

Met de vele populaire muziekstreamingservices die beschikbaar zijn, is het moeilijk om er maar één te kiezen. Elk een test geven is een goede manier om te zien hoe ze het tegen elkaar opnemen. Voordat je dat doet, volgen hier een paar elementen waardoor Last.fm opv alt in de massa.

Aanbevelingen voor gepersonaliseerde muziek

Last.fm richt zich op het aanbevelen van muziek op basis van je luistergewoonten. Als je liever meteen geweldige muziek ontdekt die relevant is voor je persoonlijke smaak in plaats van je tijd te besteden aan het maken en aanpassen van je eigen afspeellijsten op een gedetailleerde manier, is Last.fm een uitstekende keuze.

Bottom Line

Hoewel de service je muzieksuggesties geeft, heb je nog steeds veel controle over wat je kunt beluisteren op Last.fm. Hiermee kun je de diepte ingaan met individuele bands en artiesten en op de hoogte blijven van je luistergeschiedenis. Veel gebruikers verkiezen de verkenningsfunctionaliteit van Last.fm boven concurrerende diensten. Last.fm heeft veel meer een gemeenschapsgevoel dan je bijna nergens anders ziet.

Volg je muziek overal

Last.fm's scrobbler-functie is bruikbaar vanaf de desktop of de gratis mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten. Nummers waar je naar luistert, worden bijgehouden en automatisch toegevoegd aan je muziekprofiel.

Bottom Line

Last.fm kan worden geïntegreerd met andere populaire muziekservices, waaronder je iTunes-bibliotheek, Apple's Music-app, Spotify, YouTube, SoundCloud en vele andere. Dit betekent dat je ook muziek kunt scrobbelen waar je naar luistert van apps zoals deze als je Last.fm hebt geïntegreerd.

Top Charts-functie voor populaire muziek

Last.fm-gebruikers zijn dol op de grafiekenfunctie. Last.fm genereert elke week gedetailleerde grafieken en statistieken op basis van de persoonlijke smaak van gebruikers. Er is ook een verscheidenheid aan verschillende grafieken om doorheen te bladeren wanneer je maar wilt, waaronder Toptracks, Topartiesten, Topalbums, Wekelijkse Topartiesten en Wekelijkse Toptracks.

Over het algemeen is Last.fm een uitstekende service, en het is zeker de moeite waard om te gebruiken als je hulp nodig hebt bij het ontdekken van geweldige muziek die bij je stijl past. Probeer het zelf om te zien wat je ervan vindt!

Aanbevolen: