Wat de rode en groene driehoeksindicatoren van Excel betekenen

Inhoudsopgave:

Wat de rode en groene driehoeksindicatoren van Excel betekenen
Wat de rode en groene driehoeksindicatoren van Excel betekenen
Anonim

In Microsoft Excel geven groene driehoekjes mogelijke fouten in de inhoud van een cel aan. Rode driehoeken geven de aanwezigheid van gebruikersopmerkingen in de werkbladcel aan. De groene driehoek verschijnt in de linkerbovenhoek van een cel, terwijl de rode driehoek in de rechterbovenhoek van een cel verschijnt. Hier ziet u hoe deze indicatoren werken en hoe u hun standaardinstellingen kunt wijzigen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 en Excel voor Microsoft 365.

De Groene Driehoek

De groene driehoek verschijnt in een cel wanneer de inhoud van de cel een van Excel's foutcontroleregels schendt.

Deze regels zijn standaard ingeschakeld en controleren op veelvoorkomende fouten, zoals cellen met formules die resulteren in een fout, inclusief WAARDE! of DIV/0!; formules die inconsistent zijn of verschillen van formules in omringende cellen; en getallen opgemaakt als tekstgegevens.

Wanneer u een cel met een groene driehoek selecteert, verschijnt de knop Foutopties ernaast. De knop Error Options is een gele ruit met een grijze vierkante achtergrond. Het biedt opties voor het corrigeren van de waargenomen fout.

Image
Image

Schakel de Groene Driehoek uit

Foutcontrole is standaard ingeschakeld in Excel, dus de groene driehoekjes verschijnen in cellen die een regelovertreding bevatten. Als u deze indicatoren niet wilt zien, wijzigt u deze standaardinstelling en schakelt u foutcontrole uit in het dialoogvenster Excel-opties.

  1. Ga naar File en selecteer Options om het dialoogvenster Excel Options te openen.
  2. Selecteer de Formules tab.
  3. In de Error Checking sectie, wis het Achtergrondfoutcontrole inschakelen checkbox.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om de wijziging te accepteren en het dialoogvenster Excel Options te sluiten. U hebt nu de groene driehoeksindicatoren uitgeschakeld.

De foutcontroleregels wijzigen

Breng wijzigingen aan in de regels voor foutcontrole in het dialoogvenster Excel-opties.

  1. Ga naar File en selecteer Options.
  2. Selecteer de Formules tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de sectie Foutcontroleregels de selectievakjes voor de opties die u wilt inschakelen, of schakel de selectievakjes uit voor de opties die u wilt uitschakelen.

  4. Selecteer OK om de wijzigingen toe te passen. U heeft uw nieuwe foutcontroleregels ingesteld.

Verander de kleur van een fout-aangevende driehoek

Wijzig desgewenst de groene standaardkleur van het driehoekje dat de fout aangeeft in het dialoogvenster Excel-opties.

Om de groene driehoek in een andere kleur te veranderen:

  1. Ga naar File en selecteer Options.
  2. Selecteer de Formules tab.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Geef fouten aan met behulp van deze kleur vervolgkeuzepijl en kies een andere kleur uit het kleurenpalet.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om de wijziging te accepteren en het dialoogvenster Excel Options te sluiten. U heeft de kleur van de fout-aangevende driehoeken veranderd.

Rode driehoek in Excel-cel

Een rode driehoek in de rechterbovenhoek van een cel geeft aan dat iemand een opmerking aan de cel heeft toegevoegd. Plaats de muisaanwijzer op de cel met de rode driehoek om de opmerking te lezen. Er verschijnt een tekstvak met de opmerking naast de cel.

Image
Image

In Excel 2019 geeft een rode driehoek een Note aan. Een paarse indicator in de hoek geeft een Threaded Comment aan die wordt gebruikt om te reageren op een originele opmerking en om verdere opmerkingen toe te voegen.

Er zijn enkele opties voor opmerkingen. Kies ervoor om geen opmerkingen of indicatoren weer te geven, zelfs niet wanneer u de muisaanwijzer op een cel met een opmerking plaatst. Of kies ervoor om altijd opmerkingen en indicatoren weer te geven voor alle cellen die opmerkingen bevatten.

Om de commentaaropties te wijzigen:

  1. Ga naar File en selecteer Options.
  2. Selecteer de Advanced tab.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de Display sectie.
  4. Onder Kies voor cellen met opmerkingen toon om Geen opmerkingen of indicatoren weer te geven, Alleen indicatoren en opmerkingen over hover, of Opmerkingen en indicators.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK om de wijzigingen te accepteren en het dialoogvenster Excel Options te sluiten.

    Excel-opties voor het maken, bewerken, verplaatsen of verwijderen van celopmerkingen bevinden zich onder de Review tab in de Comments sectie van de lint.

Aanbevolen: