Twitter-hulp: wat is een retweet? Hoe retweet ik?

Inhoudsopgave:

Twitter-hulp: wat is een retweet? Hoe retweet ik?
Twitter-hulp: wat is een retweet? Hoe retweet ik?
Anonim

Retweeten is wanneer je repost op Twitter.

Als je bekend bent met Facebook, heb je waarschijnlijk een vriend een bericht zien delen dat oorspronkelijk door iemand anders is gemaakt of gedeeld. Op Twitter wordt dit concept "retweeten" genoemd.

Net als hashtags zijn retweets een community-gedreven fenomeen dat helpt de service te verbeteren door mensen in staat te stellen snel discussies over Twitter te verspreiden.

Hoe te retweeten

Om je eigen bericht of dat van iemand anders te retweeten:

  1. Selecteer de dubbele pijl onder het bericht.

    Image
    Image
  2. Selecteer Retweet (of Quote Tweet als je een opmerking wilt toevoegen aan de retweet).

    Image
    Image

Het bericht wordt automatisch ingesloten in je Twitter-feed en de originele poster ontvangt een melding dat je zijn bericht hebt geretweet.

Als je per ongeluk op het retweet-pictogram tikt, tik je er nogmaals op om het ongedaan te maken.

Wat zijn de voordelen van retweeten?

Het delen van iemands bericht is een manier om je te onderscheiden van mensen die alleen volgen en reageren. Een retweet kan ook resulteren in een beloning van een influencer met veel volgers, waardoor je bekendheid op Twitter toeneemt.

Het introduceert ook waardevolle informatie en een nieuwe stem aan je volgers. Retweeten is een van de meest effectieve manieren om alles bekend te maken dat de moeite waard is om te delen, terwijl u uw betrokkenheid op sociale media vergroot.

Wat moet je retweeten?

Als je denkt dat je volgers baat zouden hebben bij de info, retweet het dan.

Als iemand die u volgt bijvoorbeeld iets tweet dat uw Twitter-publiek zou kunnen amuseren, geef dit dan aan hen door. Of, als je iedereen wilt laten deelnemen aan een gesprek dat je voert, retweet het.

Als de inhoud op de een of andere manier betekenisvol voor je is, deel deze dan met je volgers, maar vermijd zoveel te retweeten dat je berichten als spam overkomen - dit is een van de snelste manieren om niet meer gevolgd en gedempt te worden op Twitter.

Als je tweets geen goedkeuringen zijn, voeg dan een disclaimer 'Retweets zijn geen goedkeuringen' toe aan je bio.

Onthoud dat retweeten draait om plezier hebben, sociaal zijn en dingen delen die het delen waard zijn. Probeer het en kijk hoe het voor jou werkt!

FAQ

    Wat is een retweetnummer?

    Er verschijnt een retweet-nummer naast de retweet-pijltjes. Dit getal geeft aan hoe vaak mensen de tweet hebben geretweet.

    Hoe verwijder ik een retweet die ik heb gemaakt?

    Als je van gedachten verandert over een retweet die je hebt gemaakt, ga dan terug naar de tweet en beweeg je muis over de retweetpijlen. Tik vervolgens op de pijlen onder Terugtrekking ongedaan maken.

    Hoe retweet ik een thread?

    Als je een thread wilt retweeten, dit is een tweet plus alle antwoorden, selecteer je Show this thread onderaan de tweet. Selecteer vervolgens de retweet-pijlen om de hele thread te retweeten.

Aanbevolen: